Χίμκι - Αρμάνι 87-79: Αήττητη κι ωραία στη Μόσχα (vid)

Χίμκι - Αρμάνι 87-79: Αήττητη κι ωραία στη Μόσχα (vid)
Η Χίμκι (6-2) νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο (6-2) με 87-79 διατηρώντας αλώβητη την έδρα της.

Η Χίμκι επικράτησε στη Μόσχα της Αρμάνι και συνέχισε την καλή της πορεία στη φετινή Euroleague. Το τελικό 87-79 ήρθε χάρη κυρίως στους Σβεντ και Γερέμπκο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με το αγαπημένο τους στυλ. Ουσιαστικά από την αρχή έδωσαν μικρή σημασία στα αμυντικά τους καθήκοντα και ξεδίπλωσαν την ποιότητά τους στην επίθεση. Αμφότερες σούταραν με πολύ υψηλά ποσοστά κι έτσι το σκορ πήγε ψηλά. Η Αρμάνι πάντως σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε το προβάδισμα στο σκορ με τους Νέντοβιτς και Σκόλα να κάνουν σπουδαία δουλειά.

Στην τρίτη περίοδο ο Σβεντ παρέμενε ασταμάτητος κι έτσι όταν βρήκε και συμπαραστάτες στο σκοράρισμα, άλλαξε η εικόνα του ματς. Με συνεχόμενα τρίποντα (Σβεντ, Μπέρτανς, Γιόβιτς) η Χίμκι έτρεξε σερί 13-0 και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 63-56 (27'). Η Αρμάνι χάρη στην είσοδο του Ροντρίγκεθ όμως ανέκαμψε και ισοφάρισε στους 65 πόντους.

Ο ηγέτης των γηπεδούχων είχε βρει ρυθμό και επαφή με το αντίπαλο καλάθι (80-68, 36'). Η Αρμάνι με δικό της σερί μείωσε στους 6 πόντους, αλλά ο Γερέμπκο δεν άφησε τη Χίμκι να αμφισβητηθεί.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι Ρώσοι έπαιξαν λίγο καλύτερη προσωπική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με την Αρμάνι. Επίσης υπήρξε τεράστια διαφορά στα δίποντα (61.8%-43.2%).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Αλεξέι Σβεντ σε 35:15 είχε 24 πόντους (4/6δ., 5/14τρ., 1/1β), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 λάθη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιόνας Γερέμπκο ολοκλήρωσε με 19 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε κακή βραδιά ο Σέλβιν Μακ ο οποίος έμεινε χωρίς πόντο (2ρ., 2ασ.).

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Χίμκι ξεκίνησε την τελευταία περίοδο με 15-3 επιμέρους σκορ και ουσιαστικά σε αυτό το διάστημα κρίθηκε η αναμέτρηση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η alley oop συνεργασία των Σβεντ και Γκιλ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι την κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Η Αρμάνι τις βιαστικές επιλογές στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 47-51, 65-65, 87-79

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.