Κεμζούρα: «Δεν θέλω να αποτελώ μέρος κακών παραδόσεων»

Αντωνία Σπανού
Κεμζούρα: «Δεν θέλω να αποτελώ μέρος κακών παραδόσεων»
Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε για το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας, τόνισε ότι δεν θέλει να γίνει μέρος της κακής παράδοσης, ενώ σχολίασε και το θέμα Κουζμίνσκας.

O Ολυμπιακός υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ και δεν θα ήθελε με τίποτα να μετρήσει την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στην Euroleague. Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι, για όσα πρέπει να αλλάξουν, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά την απόφαση να αποδεσμευτεί ο Κουζμίνσκας.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για την κακή προϊστορία με την Ζαλγκίρις:

«Είναι δύσκολος αντίπαλος η Ζαλγκίρις για όλες τις ομάδες. Δεν έχουμε καλή παράδοση με την Ζαλγκίρις όντως. Παίζει 40 λεπτά, παλεύει, πρέπει να έχουμε συνέπεια, να μην έχουμε τα κενά που είχαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και να μην καταρρέουμε.

Η «μάχη» των ριμπάουντ είναι σημαντική, δείχνει το πόσο σκληρά παίζει μια ομάδα και στις πλευρές του παρκέ. Αμυντικά θα πρέπει να τους ''χαλάσουμε'' το παιχνίδι, έχουν κάποια ειδικά plays για τους σουτέρ τους, πρέπει αυτά να τα σταματήσουμε».

Για τα όσα πρέπει να αλλάξουν:

«Είναι δύσκολο να κερδίσεις στην Euroleague όταν βάζεις 65 πόντους. Μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να κάνει «μαγική» εμφάνιση στην άμυνα. Γίνεται αλλά είναι δύσκολο. Και επιθετικά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, έχουμε δουλέψει στα διαφορετικά στοιχεία που βγάζουν, πρέπει να είμαστε επιθετικοί.

Γενικά όταν χάνεις υπάρχει πίεση, όπου και αν παίζεις. Γενικά υπάρχει πίεση όταν δεν παίζεις καλά. Δεν θέλω να αποτελέσω μέρος της κακής παράδοσης. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, οι παίκτες δείχνουν ότι προσπαθούν και πιστεύουμε ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για τον Σάρας, που τον έχει προπονήσει όντας παίκτης του:

«Ήταν παίκτης μου, προς το τέλος της καριέρας του. Ήταν προνόμιο να προπονώ ένα ταλέντο σαν τον Σάρας. Είναι τρομερός επαγγελματίας».

Για τον Κουζμίνσκας:

«Ο Κουζμίνσκας έφυγε γιατί ήταν δική του απόφαση όχι δική μας και την δεχτήκαμε. Δεν μπορούσαμε να του εγγυηθούμε χρόνο, ήρθε η πρόταση, είχε την ευκαιρία και αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει. Ήρθε ο Ριντ, έχουμε παίκτες και χωρίς το πρωτάθλημα θα είμαστε καλά με αυτό το rotation».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.