Οι λόγοι που ο ΛεΝτέι κάνει σούπερ χρονιά στη Ζάλγκιρις (pics)

Οι λόγοι που ο ΛεΝτέι κάνει σούπερ χρονιά στη Ζάλγκιρις (pics)
Ο Ζακ ΛεΝτέι φέτος είναι καλύτερος από ποτέ και ο Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ούρμπονας εξηγεί στην EuroLeague Greece τους λόγους της αγωνιστικής ανόδου του Αμερικανού φόργουορντ στα χέρια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

O ΛεΝτέι πρωταγωνιστεί στην εφετινή… must see περιπέτεια της Ζάλγκιρις, κουβαλώντας την περσινή rookie εμπειρία στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό κι απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, λαμβάνοντας τα ίδια χρήματα με τον Μπράντον Ντέιβις κι αποτελώντας ένας από τους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους στο Κάουνας επί ημερών του Σάρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τον Αμερικανό φόργουορντ – σέντερ στο παλκοσένικο της EuroLeague και με αφορμή την επιστροφή του ως αντίπαλος στο Φάληρο (15/11), ο Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ούρμπονας γράφει στην EuroLeague Greece για την άνοδο του ΛεΝτέι.

«Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του, πρέπει να αναφέρω ότι ο Ζακ ΛεΝτέι είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς rookies στην εποχή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη Ζάλγκιρις! Μόνο ο Νέιτ Ουόλτερς είχε καλύτερες επιδόσεις στα πρώτα 6-7 παιχνίδια της χρονιάς στην EuroLeague ως… πρωτοεμφανιζόμενος. Για να γίνει, επίσης κατανοητή η σύγκριση, ο ΛεΝτέι είναι πιο επιτυχημένος σε σχέση με τις πρώτες εβδομάδες του Μπράντον Ντέιβις στο Κάουνας. Πολλοί, ενδεχομένως να περίμεναν ότι θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί στο σύστημα του Σάρας όμως ακόμα και οι άνθρωποι της Ζάλγκιρις έχουν εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που εμπλέκεται πλέον στο παιχνίδι!

Σίγουρα πολλές φορές δείχνει να… χάνεται στο σύστημα και τα plays του Γιασικεβίτσιους επειδή, ακριβώς αγωνίζεται σε δυο θέσεις, ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Ο Σάρας έχει… ατελείωτα plays όμως είναι χαρούμενος για τον ΛεΝτέι. Για την ακρίβεια, πιστεύει ότι ο Αμερικανός μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο με το πέρασμα του χρόνου. Αναφορικά στη σύγκριση με το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, θα έλεγα ότι η σημαντική διαφορά έχει να κάνει με το ότι ο ΛεΝτέι δεν είναι πια πρωτάρης στην EuroLeague, κουβαλώντας ήδη έναν χρόνο στο βιογραφικό του με την ελληνική ομάδα. Ίσως δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία όμως, σε κάθε περίπτωση είναι εμπειρία. Τα 30 παιχνίδια που έδωσε πέρσι στην EuroLeague είναι μεγάλη υπόθεση. Φέτος, λοιπόν συνδυάζει την εμπειρία του Ολυμπιακού και την αυτοπεποίθηση που του δίνει ο Σάρας!

Άκουσα ότι ο ΛεΝτέι ήταν η πρώτη επιλογή του Γιασικεβίτσιους στην αγορά των ψηλών το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πολλά. Ο Ζακ ένιωσε εξ αρχής την εμπιστοσύνη του Σάρας. Είναι έμπειρος, ξέρει τον ρόλο του, παίζει αρκετά, νιώθει σημαντικός για την ομάδα του, πάντα είναι στο παρκέ στα κρίσιμα σημεία… Γενικώς, απολαμβάνει την αγάπη του Σάρας! Συνοψίζοντας, οι επιδόσεις του ΛεΝτέι έχουν να κάνουν με την περσινή εμπειρία του Ολυμπιακού και την αυτοπεποίθηση που του δίνει φέτος ο Γιασικεβίτσιους.

Δεν θεωρώ ότι η απόκτηση του από τη Ζάλγκιρις το περασμένο καλοκαίρι ήταν κλοπή. Πήρε αρκετά χρήματα για να υπογράψει, σχεδόν όσα πήρε πέρσι ο Μπράντον Ντέιβις. Μιλάμε για ένα ποσό κοντά στις 500.000 δολάρια. Με αυτά τα ποσά δεν μπορείς να μιλήσεις για κλοπή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στη Ζάλγκιρις. Αντίθετα, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας μαζί με τον Εντγκάρας Ουλάνοβας. Ο ΛεΝτέι έδωσε τεράστιο boost στη Ζάλγκιρις. Προσωπικά, είχα ανυπομονησία να τον δω, ήμουν πραγματικά περίεργος έπειτα από όσα λέγατε στην Ελλάδα για αυτόν (γέλια). Ο ΛεΝτέι είναι η μεγάλη κι ευχάριστη έκπληξη της Ζάλγκιρις».

O ΛεΝτέι στη Ζάλγκιρις (7 αγώνες)
13.6 πόντοι
6.1 ριμπάουντ
1.1 ασίστ
0.1 κλεψίματα
1.3 λάθη
0.6 κοψίματα
4.3 κερδισμένα φάουλ
14.6 PIR
σε 26:28 συμμετοχής

Ο ΛεΝτέι στον Ολυμπιακό (30 αγώνες)
9.7 πόντοι
4 ριμπάουντ
0.3 ασίστ
0.3 κλεψίματα
0.9 λάθη
0.4 κοψίματα
2.7 κερδισμένα φάουλ
10.8 PIR
σε 17:06 συμμετοχής

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.