Φενέρμπαχτσε - Μπάγερν 90-82: Το ένστικτο της επιβίωσης! (vid)

Φενέρμπαχτσε - Μπάγερν 90-82: Το ένστικτο της επιβίωσης! (vid)
Η Φενέρμπαχτσε έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στην Κωνσταντινούπολη, επικράτησε με 90-82 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Euroleague. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έκανε επιμέρους σκορ 29-20 στην τελευταία περίοδο.

Η πίεση του αποτελέσματος ήταν ο σταθερός σύντροφος των δύο ομάδων, ειδικά της Φενέρμπαχτσε η οποία λειτούργησε περισσότερο με ξεσπάσματα. Χάρη στον Νάντο Ντε Κολό βρήκε λύσεις στην επίθεση, όταν η Μπάγερν Μονάχου προηγήθηκε με 7-11 μετά τη συμπλήρωσε τεσσάρων λεπτών όπου είχε ηγέτη τον Λούτσιτς. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε με επιμέρους σκορ 11-4 και στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 18-15.

Το άλυτο πρόβλημα για τη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο ημίχρονο ήταν το αμυντικό ριμπάουντ καθώς η Μπάγερν μάζεψε εννιά επιθετικά και βρήκε πόντους μέσα από τις δεύτερες επιθέσεις. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο λόγω της ευστοχίας τους στο μακρινό σουτ (6/10 τρίποντα). Η Μπάγερν Μονάχου είχε καλύτερη κίνηση στο σετ παιχνίδι (33-30, 17’) και θα μπορούσε να είχε αποκτήσει το προβάδισμα αν ήταν πιο αποτελεσματική αό κοντινή απόσταση. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 40-39 υπέρ της Φενέρμπαχτσε.

Η Μπάγερν Μονάχου βασίστηκε στο μακρινό σουτ στο 3ο δεκάλεπτο και η Φενέρμπαχτσε επιδίωξε τις επαφές ούτως ώστε να έχει σκορ από τη γραμμή των βολών. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 44-48 έπειτα από 3:30 αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί η Φενέρμπαχτσε βρήκε λύσεις από τον Ντέρικ Ουίλιαμς κι έτσι, καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει απόσταση. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 61-62.

Το σερί των γηπεδούχων έφτασε στο 9-0 έπειτα από τους επτά διαδοχικούς πόντους που βρήκε στα πρώτα 90’’ της τελευταίας περιόδου και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διαφορά έξι πόντων (68-62). Η διαφορά έφτασε στους 11 πόντους (79-68) μετά την είσοδο στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα καθώς η Φενέρ είχε πολυφωνία στην επίθεση. Τα ακρινά σουτ των Μαχμούρογλου, Ντίξον δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στην Μπάγερν η οποία μείωσε σε 85-79, 54’’ πριν το τέλος . Εκεί το τρίποντο του Κάλινιτς «τελείωσε» το παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στην τελευταία περίοδο μάλλον υπερίσχυσε το κίνητρο της επιβίωσης. Η Φενέρμπαχτσε είχε ενέργεια, βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες, σε αντίθεση με την Μπάγερν Μονάχου η οποία δεν ήταν το ίδιο σκληρή σε όλους τους τομείς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης της Φενέρμπαχτσε, στην τελευταία περίοδο έπαιξε ρόλο η έκρηξη του Βέσελι και το μακρινό σουτ του Μαχμούτογλου.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νάντο ΝτεΚολό έχει υψηλό βαθμό στην αξιολόγηση κι έκανε πολύ δουλειά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Λοβέρν δεν έχει ρυθμό στο παιχνίδι του, ενώ για την Μπάγερν ο Ντεμάρκους Νέλσον πέρασε απαρατήρητος, ομοίως και οι Ραντόσεβιτς, Μπαρτέλ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Σε κλειστό παιχνίδι, η Φενέρμπαχτσε σούταρε με υψηλό ποσοστό στο μακρινό σουτ (12/24, 50%), ειδικά στην τελευταία περίοδο όπου κρίθηκαν όλα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Φενέρ έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ ενώ ήταν κακή στην περιφερειακή άμυνα. Στο κρίσιμο σημείο, η Μπάγερν Μονάχου έδειξε τον εύθραυστο αγωνιστικό χαρακτήρα της.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή κίνηση και το κάρφωμα του Ουίλιαμς στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 40-39, 61-62, 90-82

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.