Μίτσιτς:«Δεν χρειάζομαι κανέναν... Αταμάν για να βρω κίνητρο!»

Μίτσιτς:«Δεν χρειάζομαι κανέναν... Αταμάν για να βρω κίνητρο!»
Ο Βασίλιε Μίτσιτς μίλησε στην Euroleague Greece μετά την μεγάλη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και στάθηκε στο προσωπικό κίνητρο που έχει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έπαιξε κανέναν ρόλο ο Αταμάν και τα σχόλια του.

Μια εβδομάδα πέρασε από το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ, όπου ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν ήταν καλός και ο προπονητής του τον έκρινε δημόσια. Δεν πέρασαν καλά-καλά επτά ημέρες και όλα άλλαξαν με τον Σέρβο γκαρντ να καταγράψει ρεκόρ καριέρας στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό με μια μεγάλη εμφάνιση (27π., 5ασ. & 2κλ. με 5/6 τριπ.).

Ο παίκτης της περσινής φιναλίστ της διοργάνωσης μίλησε στην Euroleague Greece και σχολίασε τι συνέβη στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας, αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους, αλλά και για το καταπληκτικό δίδυμο που έχει συνθέσει με τον Σέϊν Λάρκιν (πέτυχαν μαζί 51π. κόντρα στους «ερυθρόλευκους»).

Αναλυτικά όσα είπε στην Euroleague Greece:

Τι άλλαξε και μέσα σε μια εβδομάδα η Εφές έδειξε τόσο μεγάλη διαφορά από το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, μέχρι σε αυτό στο ΣΕΦ;

«Κατά την άποψή μου, η σεζόν θα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δύσκολη και προφανώς θα υπάρχουν παιχνίδια όπως αυτό εναντίον του Παναθηναϊκού. Προερχόντουσαν από μια βαριά ήττα, έπρεπε να δώσουν απαντήσεις, έπαιζαν στην έδρα τους, αλλά την ίδια ώρα δεν γίνεται να στέκεσαι τόσο πολύ σε κάθε παιχνίδι που δεν παίζεις καλά. Αλλάξαμε σελίδα γρήγορα μετά από αυτό το ματς και νομίζω ότι αντιδράσαμε πολύ καλά.

Ατομικά πιστεύω ότι έχουμε πολλές ικανότητες, υπάρχει πολύ ταλέντο, ειδικά τα γκαρντ μας, αλλά την ίδια ώρα δείχνουμε την ίδια συγκέντρωση και στην άμυνα. Κρατήσαμε τον Ολυμπιακό κάτω από τους 70 πόντους στο γήπεδο τους, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο γι' αυτούς, αλλά είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για την άμυνα που παίζουμε».

Έπαιξε ρόλο η δημόσια κριτική του Αταμάν μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και την κακή εμφάνιση σου;

«Πέρυσι οι δημοσιογράφοι με ρωτούσαν συνήθως για τις σκέψεις του Αταμάν, τις συνεντεύξεις του για την Euroleague και όλα αυτά... Είναι ώριμος, ξέρει τι πρέπει να πει, αλλά την ίδια ώρα και εγώ ξέρω τι μπορώ να κάνω. Με εκείνον και χωρίς εκείνον έχω κάποια πράγματα στα οποία πιστεύω και όπως είπα, θα υπάρξουν άσχημα παιχνίδια, αλλά την ίδια ώρα δεν στέκομαι σε ένα κακό παιχνίδι. Υπάρχει μια νέα ευκαιρία κάθε εβδομάδα.

Ήμουν πολύ κουρασμένος την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα, ξεκουράστηκα, είχα την ευκαιρία να κάνω αποθεραπεία, αφού με τον τρόπο που παίζουμε είμαι πολλά λεπτά στο παρκέ. Για την συνέντευξη του κόουτς δεν έχω τίποτα να πω. Είναι σε αυτή την ηλικία, ξέρει πολύ καλά τι λέει και στα δικά μου μάτια, δεν χρειάζομαι κάποιον να μου δώσει κίνητρο. Πάντα έχω κίνητρο και πάω για το επόμενο παιχνίδι».

Μαζί με τον Λάρκιν έχετε συνθέσει ένα δίδυμο... φωτιά στην Euroleague, κάνετε κάτι ξεχωριστό για να βγει αυτό το αποτέλεσμα στο παρκέ;

«Ξεκίνησε το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Δεν κάναμε κάτι ξεχωριστό. Καταλάβαμε πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε με τον Λάρκιν... για όλους εδώ μέσα χαίρομαι όταν τα πηγαίνει καλά. Είναι ομαδικό το άθλημα, είμαστε ομάδα. Είμαστε ένα καλό δίδυμο σε αυτή την ομάδα, αλλά ποτέ δεν ξεχνάω κανέναν που συνεισφέρει στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος πάντως που παίζουμε μαζί, που έμεινε στην ομάδα, που κατάλαβε τι ομάδα έχουμε και μέχρι τώρα πάει μια χαρά. Θα δούμε , είναι μεγάλη η σεζόν».