Παναθηναϊκός: Ο Μπέντιλ και τα... προηγούμενα με Εντούρ και Λόιντ! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ο Μπέντιλ και τα... προηγούμενα με Εντούρ και Λόιντ! (vid)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φιλοξενεί απόψε (8/11, 21:30) τη Βαλένθια στο κλειστό του ΟΑΚΑ και η EuroLeague Greece θυμάται το ματς που ο Μπεν Μπέντιλ είχε αντιμετωπίσει τον Μορίς Εντούρ στην G-League, έχοντας συμπαίκτη τον... Τζόρνταν Λόιντ!

Είναι αυτό που λένε. Τι... μικρός που είναι ο κόσμος! Ειδικά όταν μιλάμε για τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα για το μπάσκετ και την πιθανότητα να συναντηθούν κάποιοι παίκτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί σε λίγες ώρες στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όταν οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τη Βαλένθια...

Πρωταγωνιστές της... σύμπτωσης είναι τρεις παίκτες. Ο Μπεν Μπέντιλ από πλευράς Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και οι Μορίς Εντούρ, Τζόρνταν Λόιντ από πλευράς Βαλένθια. Γνωρίζατε ότι στο παρελθόν είχαν βρεθεί στο ίδιο παρκέ και μάλιστα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού; Και το πιο αξιοπερίεργο; Ο Γκανέζος φόργουορντ των «πρασίνων» αγωνιζόταν στην ίδια ομάδα με τον Τζόρνταν Λόιντ και έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον Μορίς Εντούρ!

Ο εν λόγω αγώνας διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2007 και ήταν στο πλαίσιο της G-League! Την σεζόν 2016-17 ο Μπέντιλ αγωνιζόταν στους Fort Wayne Mad Ants και είχε συμπαίκτη τον νυν παίκτη της Βαλένθια, Τζόρνταν Λόιντ, ενώ αντίστοιχα, ο Μορίς Εντούρ ήταν μέλος των Westchester Knicks. Η επίσκεψη των Mad Ants στην κομητεία του Westchester είχε προγραμματιστεί για τις 22/2/2017, με το φαβορί να ήταν η παρέα του νυν παίκτη του Παναθηναϊκού.

Εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα από τη Νέα Υόρκη με 113-105. Ο Μπέντιλ ήταν ο καλύτερος της ομάδας του σε εκείνο το ματς έχοντας 25 πόντους με 5/12 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και 3 λάθη σε 31 λεπτά συμμετοχής. Εξίσου καλή εμφάνιση είχε κάνει και ο... τότε συμπαίκτης του Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος είχε τελειώσει το ματς με 18 πόντους (6/8 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 6/6 βολές) και 6 ασίστ σε σχεδόν 30 λεπτά στο παρκέ. Στον αντίποδα, ο... νικητής Μορίς Εντούρ ήταν βασικός των Knicks και είχε πετύχει 14 πόντους με 6/8 δίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ και 4 λάθη σε 19:26.

Ύστερα από εκείνο το ματς, ο Μπέντιλ θα βρει και πάλι τους τρεις... παλιόφιλους στο ίδιο παρκέ.

Δείτε την -τότε- εξαιρετική εμφάνιση του Γκανέζου φόργουορντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.