Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης 60-75: Γιουλ και Ρούντι έβαλαν την υπογραφή τους στο τέλος! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης 60-75: Γιουλ και Ρούντι έβαλαν την υπογραφή τους στο τέλος! (vid)
Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο (26-8), η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να αποδράσει από το Βελιγράδι κερδίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα με 75-60. «Καθάρισαν» οι «αρχηγοί», ανέβηκαν στο 4-3 οι Ισπανοί.

Όσο είχε δυνάμεις ο Ερυθρός Αστέρας και πάλευε το ματς, υπήρχε και μπόλικο ενδιαφέρον στην Stark Arena. Από τη στιγμή που η Ρεάλ πάτησε το πόδι στο γκάζι και αποφάσισε να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης, η... τελετή έλαβε τέλος!

Το 26-8 της τελευταίας περιόδου ήταν εκείνο που «έγραψε» την ιστορία του αγώνα στο Βελιγράδι, με τους Σέρχιο Γιουλ (16π., 3/7τρ.), Ρούντι Φερνάντεθ (12π., 4/7τρ.) και Ταβάρες (11π., 9ριμπ.) να κάνουν την διαφορά για την Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι αναθάρρησαν στην βαθμολογία φτάνοντας στο 4-3, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας παρέμεινε στις δύο νίκες ύστερα από επτά ματς.

Το ματς

Σε πραγματική... παρωδία εξελίχθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο Βελιγράδι, κάτι που αποτυπώνεται και από το σκορ! Ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε να προηγείται με 12-9 ύστερα από 10 λεπτά αγώνα, έχοντας προηγηθεί με 2-7 και τους γηπεδούχους να «ροκανίζουν» την διαφορά μέχρι το τέλος. Ένα διάστημα όπου η αστοχία κυριαρχούσε και στις άκρες του παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αστέρας είχε μόλις 4/14 σουτ εντός παιδιάς, ενώ η Ρεάλ 5/18! Στο σύνολο 9/32 σουτ! Μόνο και μόνο από αυτό το στατιστικό, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο... άθλιο μπάσκετ παιζόταν στην κατάμεστη «Stark Arena».

Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άρχισε να αλλάζει. Η Ρεάλ ανέβασε την απόδοσή της και με ένα γρήγορο 8-2 έφτασε τον δείκτη του σκορ στο +9 (20-11 στο 14'). Οι Σέρβοι αντέδρασαν και με ένα δικό τους 8-2 έφεραν εκ νέου την διαφορά στους τρεις πόντους (19-22) τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Η Ρεάλ προηγήθηκε εκ νέου με 22-31, ο Αστέρας μείωσε σε 27-31 αλλά ένα καλάθι του Γιουλ με τη λήξη της περιόδου έστειλε τη Ρεάλ στα αποδυτήρια προηγούμενη με 33-27.

Μέχρι το 24' η Ρεάλ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι έχοντας προηγηθεί και με 8 πόντους διαφορά (37-45). Όμως από εκείνο το σημείο και μετά ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε την αντεπίθεσή του! Με ένα 8-0 ισοφάρισε σε 45-45, με τον Μπάρον να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο σημείο να προηγηθούν και με 52-49 στο 30', με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 15-4!

Βέβαια κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει τα όσα θα συνέβαιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο! Η Ρεάλ «ξέσπασε» στο τελευταίο δεκάλεπτο πραγματοποιώντας ένα επιμέρους 26-8 χάρη στους Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ, οι οποίοι πήραν ήταν εκείνοι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Αστέρας έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων οι οποίοι βρήκαν τον δρόμο για το καλάθι των Σέρβων με μακρινά -κυρίως- σουτ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ρεάλ πάτησε... γκάζι στην τελευταία περίοδο και πραγματοποίησε επιμέρους 26-8! Επιπλέον είχε 10/31 τρίποντα, εννέα περισσότερα ριμπάουντ (36-27) ενώ οι παίκτες του Λάσο υπέπεσαν σε μόλις 6 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Σέρχιο Γιουλ (16π., 3/7τρ., 5ασ.) και Ρούντι Φερνάντεθ (12π., 4/7τρ.) ήταν οι καλύτεροι παίκτες της Ρεάλ στο ματς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μπόλικη δουλειά από τον Ταβάρες στους... αιθέρες, έχοντας 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Τζένκινς και Περπέρογλου έμειναν στο «μηδέν» με 0/6 σουτ στο σύνολο.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο δεκάλεπτο και το 26-8 της Ρεάλ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Λορέντζο Μπράουν στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ρεάλ την 3η περίοδο. Ο Ερυθρός Αστέρας το τελευταίο δεκάλεπτο και το «φτωχό» 38% στα δίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 9-12, 27-33, 52-49, 60-75

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.