Μίροτιτς: Η νύχτα στο Κάουνας που θα θυμάται για πάντα (vids)

Μίροτιτς: Η νύχτα στο Κάουνας που θα θυμάται για πάντα (vids)
Η Euroleague Greece θυμάται την καλύτερη βραδιά του Νίκολα Μίροτιτς στην ευρωπαϊκή του καριέρα η οποία έγινε στο Κάουνας το 2013.

Ο Νίκολα Μίροτιτς επέστρεψε στην Euroleague για να νιώσει ξανά τον ανταγωνισμό τον οποίο δεν ένιωθε στο ΝΒΑ, για να προσφέρει καλύτερες συνθήκες ζωής στην οικογένειά του και για να γίνει από κομπάρσος… πρωταγωνιστής.

Ο Ισπανομαυροβούνιος φόργουορντ θα βρεθεί απόψε στο γήπεδο όπου συνέτριψε κάθε προσωπικό του ρεκόρ στην Euroleague. Στο Κάουνας έχει κάνει απλά το παιχνίδι της ζωής του,

Ήταν 7 Μαρτίου 2013 και η Ρεάλ έπαιζε στην έδρα της Ζαλγκίρις για την 10η αγωνιστική του Top 16. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο οποίο η ανάδειξη του νικητή χρειάστηκε παράταση, οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 104-105.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μίροτιτς είχε αγωνιστεί 35:31 μετρώντας 31 πόντους με 2/6 δίποντα, 3/9 τρίποντα και 18/18 βολές. Επίσης είχε πάρει 11 ριμπάουντ, είχε προσφέρει δύο ασίστ, είχε κάνει δύο κοψίματα και υπέπεσε σε τρία λάθη.

Από εκείνη τη βραδιά ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα πλέον διατηρεί το προσωπικό του ρεκόρ σε πόντους (31), στο σύστημα αξιολόγησης (37 ranking), στα συνολικά ριμπάουντ (11), στα επιθετικά ριμπάουντ (8), σε εκτελεσμένες βολές (18) και σε εύστοχες βολές (18).