Μπράντον Πολ: Χρειάστηκε χρόνο, αλλά φωνάζει «παρών»

Μπράντον Πολ: Χρειάστηκε χρόνο, αλλά φωνάζει «παρών»

Αντωνία Σπανού
Μπράντον Πολ: Χρειάστηκε χρόνο, αλλά φωνάζει «παρών»
O Μπράντον Πολ δεν ξεκίνησε καλά, αλλά βρήκε τον εαυτό του και στα τελευταία παιχνίδια δείχνει δείγματα από αυτά που θα ήθελαν όλοι στον Ολυμπιακό να δουν με συνέπεια.

Ήταν ίσως η μεταγραφή που ξεχώρισε από τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ το καλοκαίρι και ίσως να ήταν ο παίκτης που στο άκουσμα του ο ενθουσιασμός ήταν ο μεγαλύτερος απ' όλους. Ο Μπράντον Πολ, με το «πλούσιο» βιογραφικό, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, για να βρει το «Λιμάνι» του και να κάνει αυτά που ξέρει.

Ο Αμερικανός έχει περάσει πολλά, έχει κάνει μεγάλο ταξίδι στην καριέρα του και όσοι τον έχουν δει, γνωρίζουν καλά τι είναι ικανός να κάνει.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχει πει για εκείνον, στην θητεία του παίκτη στους Σπερς: «Είναι από εκείνους τους παίκτες που θα κάνουν το καθήκον τους και με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει κάτι κακό να πει για εκείνον, ότι μιλάει άσχημα για τους συμπαίκτες του ή ότι είναι δύσκολος ή ότι δεν έχει ηθική στην δουλειά του. Έχει όλο το πακέτο. Είναι ένας παίκτης που κάθε προπονητής θα λάτρευε να είχε. Είναι καλός με τους συμπαίκτες του. Και βλέπεις που έχει βρεθεί. Σχεδόν τα κατάφερε εδώ. Σχεδόν τα κατάφερε εκεί. Αυτοί οι παίκτες είναι πολύ ενδιαφέροντες για τους προπονητές, γιατί δεν ξέρεις πότε θα είναι η στιγμή τους για μερικούς από αυτούς. Είναι θέμα αριθμών. Να βρεθεί μια κατάσταση που ταιριάζουν».

Έχει παίξει σε Ευρώπη, ΝΒΑ και Κίνα, από την οποία ήρθε στην Ελλάδα με τρομαχτικούς μέσους όρους, αφού με την Zhejiang Golden Bulls είχε σε 21 αγώνες μέσο όρο 28.4 πόντους (65.4% βολές, 57.9% δίποντα, 31.5%τρίποντα) 9,1 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ.

Δεν είναι ούτε άπειρος, ούτε πρωτοεμφανιζόμενος στην διοργάνωση. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ πολύ καλά, αλλά μέσα στην μετριότητα του Ολυμπιακού στα πρώτα παιχνίδια της Euroleague, χάθηκε και ο Πολ με αποτέλεσμα τα καλά του διαστήματα να είναι εκείνα που ξάφνιασαν.

Ο Μπράντον Πολ μπορεί να άργησε, αλλά βρήκε τον καλό του εαυτό στην διοργάνωση και δείχνει ότι παιχνίδι με το παιχνίδι πατάει καλύτερα και παίρνει τις πρωτοβουλίες που τον αναλογούν στο παρκέ. Σίγουρα δεν λείπουν οι απερισκεψίες, καθώς έχει την τάση να διαμαρτύρεται και να τιμωρείται, αλλά ο Αμερικανός έχει βρεθεί στον Ολυμπιακό με σκοπό να είναι ένας από τους βασικούς παίκτες και προσπαθεί αν κερδίσει την θέση του στο παρκέ, με τις εμφανίσεις του.

Χαρακτηριστικός είναι ο πίνακας της στατιστικής του, που δείχνει ξεκάθαρα τι έχει κάνει ο Πολ μέχρι τώρα. Ξεκίνησε πολύ νωθρά στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης, κόντρα στην Βιλερμπάν, όπως και όλη η ομάδα του Ολυμπιακού και βρέθηκε στο παρκέ 14:41, έχοντας 2 πόντους μόνο από βολές, ενώ κατέβασε 5 ριμπάουντ και είχε 1 κλέψιμο και 2 λάθη, ενώ μάζεψε και 2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Πάνω κάτω την ίδια ακριβώς εικόνα είχε και κόντρα στην Βαλένθια. Σε 15:37'' είχε και πάλι μόλις 2 πόντους και πάλι με βολές και παράλληλα είχε 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος, μαζεύοντας 3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης αυτή την φορά.

Το... κακό τρίτωσε με το παιχνίδι κόντρα στην Ζενίτ, που και πάλι ο Πολ είχε αντίστοιχη απόδοση και η κριτική άρχισε να γίνεται βαριά για εκείνον, όχι όμως περισσότερο απ΄ όσο «χτύπησε» όλη την ομάδα των «ερυθρόλευκων». Κόντρα στους Ρώσους έμεινε στο παρκέ 13:31'' και είχε 5 πόντους, έβαλε το πρώτο τρίποντο σε 4 προσπάθειες, ενώ είχε και 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος, με 4 βαθμούς στο PIR.

Κάπου εκεί όλα άλλαξαν. Υπήρξε ένα turning point, όπου ο Πολ βγήκε διαφορετικός στο παρκέ και άρχισε να «λάμπει», όπως είχε συνηθίσει στην καριέρα του.

Κόντρα στην Μπασκόνια ο Αμερικανός είχε σε 28:00'' λεπτά, 15 πόντους με 5/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και έκανε διψήφια την στατιστική του με 11 βαθμούς. Εκεί που ήρθε η ολική επαναφορά ήταν στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου έκανε το καλύτερο του παιχνίδι και συνδυάστηκε και με μεγάλη νίκη της ομάδας του, όπου είχε σε 23:23'' 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος με 24 βαθμούς στο PIR.

Τελευταίο χρονικά παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήταν εκείνο κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου και πάλι φάνηκε να παρασύρεται και να χάνει τον ρυθμό του, ενώ είχε σε 23 λεπτά, 12 πόντους, με 2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη, με 9 βαθμούς στο PIR.

Συνολικά μετρά σε 19:42'' λεπτά συμμετοχής έχει 9.3 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.3 λάθη, με 8.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτό που έχει σημασία για τον Ολυμπιακό είναι τώρα που ο παίκτης του φαίνεται να... ξυπνάει, να μείνει σε υψηλό επίπεδο, να αλλάξει όσα δεν λειτουργούν και να γίνει βασικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, ;ώστε να δώσει σταθερά βοήθειες.

Στην καριέρα του έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι σημαντικός για την ομάδα του στο υψηλότερο επίπεδο και είναι πολύ σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» να σταθεροποιήσει την απόδοση του και να βοηθήσει και τους υπόλοιπους, όπως έγινε χαρακτηριστικά στην μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.