Σφαιρόπουλος: «Δεν μπορεί να είναι ένα ματς σαν όλα τ' άλλα!» (gTV)

Σφαιρόπουλος: «Δεν μπορεί να είναι ένα ματς σαν όλα τ' άλλα!» (gTV)
Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και νυν της Μακάμπι θα μπει απόψε (21.30) για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» και λίγες ώρες πριν το τζάμπολ μιλάει στην Euroleague Greece για το ξεχωριστό συναίσθημα που θα αισθανθεί και μεταξύ άλλων, αναφέρεται στα στοιχεία που προσέθεσε στην «ομάδα του λαού» και καταθέτει την άποψή του για την εφετινή εικόνα των Πειραιωτών.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν ήταν ποτέ ο ταλαντούχος μπασκετμπολίστας, γι' αυτό και η προπονητική τον προσέλκυσε από πολύ μικρή ηλικία. Στα 19 του κιόλας, έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ στα 30 του εντάχθηκε στο staff του ΠΑΟΚ και άρχισε να παίρνει την πρώτη γεύση από το υψηλότερο επίπεδο.

Ο πάγκος του «δικεφάλου του Βορρά» αποτέλεσε το καλύτερο «πανεπιστήμιο» και μετά από μία 8ετία (1997-2005), που συνδυάστηκε με την παράλληλη ενασχόληση και με την Εθνική ανδρών (ως συνεργάτης του τότε ομοσπονδιακού Γιάννη Ιωαννίδη), ο Ολυμπιακός ήταν το δεύτερο μεγάλο «σκαλοπάτι». H θητεία του στον Πειραιά τον βοήθησε να ανέβει τα σκαλιά της προπονητικής ιεραρχίας (αρχικά από το πόστο του assistant και εν συνεχεία ως head-coach) και σιγά-σιγά να γίνει πρώτος προπονητής στο επίπεδο της Euroleague, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και φτάνοντας δύο φορές στον τελικό του Final 4.

Είχε προηγηθεί κι ένα τριετές πέρασμα από τον Κολοσσό Ρόδου (2008-11), μία σεζόν στο πλευρό του Γιόνας Καζλάουσκας στην ΤΣΣΚΑ και δύο εξαιρετικές χρονιές στον Πανιώνιο (2012-2014), που ουσιαστικά τον προετοίμασαν για το άλμα στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο λόγος για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που είναι ο κύριος υπεύθυνος της αγωνιστικής μεταμόρφωσης της Μακάμπι, που στην μετά Μπλατ εποχή και μέχρι να αναλάβει ο "coach bullet" (2014-2018) είχε αρνητικό ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (44 νίκες - 60 ήττες), ενώ πλέον μετράει 16 νίκες και 12 ήττες.

Ο 52χρονος Θεσσαλονικιός προπονητής, λοιπόν, μίλησε στην κάμερα του gTV και είπε και πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα αναφορικά με την αποψινή (21.30) πρώτη του επίσκεψη στο Φάληρο ως αντίπαλος. Δείτε όλη τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί: