Σπανούλης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ένας... έρωτας διαφορετικός από τους υπόλοιπους! (vids)

Αντωνία Σπανού
Σπανούλης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ένας... έρωτας διαφορετικός από τους υπόλοιπους! (vids)
Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε για ακόμα μια φορά το κερασάκι στην... ρώσικη τούρτα και είναι απίστευτος ο «έρωτας» του αρχηγού του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το έχει κάνει με όλους τους τρόπους, σε όλες τις φάσεις και δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει... μοναδική σχέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με τους Ρώσους να είναι σχεδόν πάντα φαβορί στις αναμετρήσεις με την ελληνική ομάδα, κυρίως λόγω μπάτζετ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάθε φορά καταφέρνει, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να σοκάρεται και εκείνος που το κάνει με τεράστια συνέπεια είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Ο «Kill Bill» καταφέρνει στο τέλος να βάλει εκείνο το σουτ, που θα κάνει τους Ρώσους να... βλέπουν εφιάλτες. Είτε είναι σε κανονική διάρκεια, είτε σε Final 4, είτε κάνει καλό παιχνίδι, είτε κακό στο τέλος θα βάλει εκείνο το σουτ που θα κάνει τον Βατούνιν να στριφογυρίσει άβολα στην θέση του. Το ίδιο έκανε και χθες (30/10) για την 5η αγωνιστική της Euroleague. Μπορεί να είχε κάποιες άστοχες ενέργειες μέχρι και το τέλος, αλλά με 1:08'' να μένει στο ρολόι πήρε την προσπάθεια, σκόραρε και σφράγισε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα και μια σημαντική νίκη.

Αυτή, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και πλέον όλη η Ευρώπη ξέρει τον... έρωτα που ζει με την ΤΣΣΚΑ. Το ίδιο είχε κάνει έναν χρόνο πριν στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, μόνο που δεν είχε καταφέρει να συνδυάσει ακόμα ένα τρελό σουτ με νίκη της ομάδας του. Ήταν 2 Νοεμβρίου του 2018 όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ για την 5η αγωνιστική της Euroleague, αλλά για ακόμα μια φορά η εξέλιξη του ματς δημιούργησε «εφιάλτες» στους Ρώσους.

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε πάνω του την κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο και αποφάσισε να γυρίσει ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Στην τελευταία περίοδο και με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται πίσω στο σκορ, ο «Kill Bill» μπήκε αποφασισμένος να κάνει αυτό που έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.

Ξεκίνησε να «βομβαρδίζει» την άμυνα της ΤΣΣΚΑ με συνεχόμενα τρίποντα και καλάθια, για να έρθει η... απόγνωση του Δημήτρη Ιτούδη και μαζί όλων των Ρώσων που γνωρίζουν πιο καλά από τον καθέναν πως είναι να χάνεις τα παιχνίδια από τον συγκεκριμένο παίκτη.

2014/15

Ήδη το 2012 και το 2013 οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε τελικό και ημιτελικό αντίστοιχα και ο Ολυμπιακός κατάφερε και τις δύο φορές να αφήσει απογοητευμένους τους Ρώσους. Η επόμενη συνύπαρξη τους σε Final 4 ήταν την σεζόν 2014/15, που για ακόμα μια φορά η ΤΣΣΚΑ είχε αρχίσει να... πανηγυρίζει πριν τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να υπολογίζει τον Βασίλη Σπανούλη. Στην τελευταία περίοδο ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενα τεράστια σουτ έδωσε στην ομάδα του την νίκη. Το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο με το τέλος να είναι εμφατικό.

2016/17

Το έχει η μοίρα τους να βρίσκονται αντίπαλες σε Final 4 . Όπως επίσης το έχει η μοίρα τους όταν βρίσκονται ο Βασίλης Σπανούλης να κάνει μοναδικές εμφανίσεις με τεράστια σουτ και προκαλώντας σοκ στην ρωσική ομάδα. Το ίδιο πράγμα έγινε και στην Κωνσταντινούπολη το 2017, όπου οι Ρώσοι ήταν για ακόμα μια φορά υποψιασμένοι, ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά και πάλι με τεράστια σουτ τους... πάγωσε ο Σπανούλης. Ο Χριάπα ακόμα πρέπει να βλέπει σε εφιάλτη τον «Kill Bill» να σκοράρει μπροστά στο πρόσωπο του.