Μπάγερν - Ρεάλ 95-86: Την… έβαλε στα καλάθια! (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπάγερν - Ρεάλ 95-86: Την… έβαλε στα καλάθια! (vid)
Η Μπάγερν πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο με 95-86 κι έφτασε στις τρεις νίκες. «Βυθίστηκε» ακόμη περισσότερο η ισπανική ομάδα καθώς αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα της!

Παιχνίδι λεπτών ισορροπιών και επιβεβαίωση της (μέτριας) αγωνιστικής κατάστασης της Ρεάλ Μαδρίτης περιλάμβανε το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες βασίστηκαν περισσότερο στη γραμμή των ψηλών, κυρίως η Μπάγερν Μονάχου με τους Μονρό, Ραντόσεβιτς και Μπάρτελ.

Η δε Ρεάλ σούταρε απελπιστικά έξω από τα 6.75 (3/13). Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο καθώς μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (11-11) ενώ στο τέλος της περιόδου οι γηπεδούχοι προηγήθηκε με 22-20 έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Κόπονεν.

Ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς πάτησαν σε διαφορά οκτώ πόντων (28-20) μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών. Εκεί η Ρεάλ βρήκε αυτό που της έλειπε, καθώς το μακρινό σουτ την κράτησε στο παιχνίδι και με επιμέρους σκορ 7-15 ισορρόπησε την κατάσταση (35-35) περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σ’ αυτό το διάστημα όμως δεν βρήκε περισσότερους από τρεις πόντους, έδωσε πόντους μέσα από τα λάθη της και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 41-38 υπέρ της Μπάγερν.

Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν τον έλεγχο στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς είχαν σκορ στο transition παιχνίδι αλλά και από κοντινή απόσταση στο σετ παιχνίδι. Μάλιστα προηγήθηκαν εκ νέου με διαφορά εννιά πόντων (54-45, 24’) αλλά και με +11 (65-54, 29’). Η Ρεάλ έμεινε να παλεύει με μοναδική λύση τον Άντονι Ράντολφ και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 67-57.

Ο Μπάρτελ συνέχισε να προκαλεί… πονοκεφάλους στη Ρεάλ Μαδρίτης και η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (72-60) μετά από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο. Στη δύσκολη στιγμή, ο Φαμπιάν Κοζέρ ύψωσε ανάστημα έβαλε διαδοχικά σουτ και η Ρεάλ Μαδρίτης μείωσε σε 77-72. Με καλάθι του Καμπάσο στο transition παιχνίδι, η Ρεάλ μείωσε στους τρεις πόντους (77-74, 37’) δίνοντας άγρια ομορφιά στο παιχνίδι.

Ένα καλάθι του Κόπονεν κι ένα λάθος του Καμπάσο που μετατράπηκε σε εύκολο καλάθι του Λο έδωσαν μαξιλαράκι επτά πόντων (85-78) στην Μπάγερν. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε ένα λεπτό πριν το τέλος καθώς η γερμανική ομάδα είχε προβάδισμα οκτώ πόντων (89-81) παρότι η Ρεάλ μείωσε σε 91-86 και ο Άλεξ Κινγκ αστόχησε σε δύο βολές. Ο Μπάρτελ με επιθετικό ριμπάουντ και ευστοχία στις βολές έκανε το 93-86, 14’’ πριν το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν είχε μακρινό σουτ, αλλά η Μπάγερν Μονάχου διέθετε όλα τα υπόλοιπα. Άμυνα, πήρε τουλάχιστον το 30% των πόντων της από λάθη της Ρεάλ και γρήγορη εκτέλεση μετά από αμυντικό ριμπάουντ και γενικώς μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η Μπάγερν μετέφερε το παιχνίδι στη ρακέτα και πήρε πολλά από τους Μπάρτελ, Μονρό, ενώ ο Κόπονεν έβαλε τα μεγάλα σουτ

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Μαοντό Λο και Πολ Ζίπσερ, ειδικά ο πρώτος με τις επτά τελικές πάσες αλλά και τον ρυθμό που έδωσε στην ομάδα του στο transition παιχνίδι.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ταβάρες και Τέιλορ παραμένουν σε κάμψη, ενώ ο Σέρχιο Γιουλ ήταν άστοχος (1/8 σουτ).

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ένα τυχερό καλάθι του Κόπονεν (83-78) κι ένα λάθος του Καμπάσο αμέσως μετά, έβγαλαν την Μπάγερν από τη δύσκολη θέση και κλείδωσαν τη νίκη (85-78, 37:30)

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπάγερν Μονάχου έδωσε ευκαιρίες «επιβίωσης», η δε Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε κάτω από τη ρακέτα πιο αδύναμη από ποτέ.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-38, 67-57, 95-86