Ο Ολυμπιακός νικά στα Final 4 κι η ΤΣΣΚΑ στα υπόλοιπα (vids)

Ο Ολυμπιακός νικά στα Final 4 κι η ΤΣΣΚΑ στα υπόλοιπα (vids)
Η ΤΣΣΚΑ έχει χάσει μόλις μία φορά από τους «ερυθρόλευκους» στα τελευταία 9 ματς, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα Final 4.

Ο Ολυμπιακός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελούν ένα από τα πιο «ιστορικά» ζευγάρια στην Euroleague. Η συγκεκριμένη τάση έχει δημιουργηθεί κυρίως λόγω των μεταξύ τους αναμετρήσεων στα Final 4 όπου συνήθως ο Δαυίδ (Ολυμπιακός) κέρδιζε τον Γολιάθ (ΤΣΣΚΑ).

Τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι στα περισσότερα παιχνίδια εκτός Final 4, έχουν τον τρόπο να επικρατούν των «ερυθρόλευκων».

Σε τέσσερα παιχνίδια σε Final 4 ο Ολυμπιακός είναι αήττητος αφού νίκησε στους ημιτελικούς των 2013, 2015, 2017 και στον τελικό του 2012.

Αν εξαιρέσει κανείς αυτά τα ματς η συνολική παράδοση είναι 19-4 υπέρ των Ρώσων.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις τελευταίες 9 μεταξύ τους αναμετρήσεις για regular season ή Top 16 (όταν υπήρχε), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει μόλις μία φορά (88-86, 2017-18).

Αν πάμε ακόμη πιο μακριά την πρόσφατη παράδοση θα δούμε πως στις 14 τελευταίες φορές που βρέθηκαν στο ίδιο παρκέ (εξαιρούνται τα Final 4) το σκορ είναι 12-2 υπέρ της ΤΣΣΚΑ.

Χωρίς καμία αμφιβολία τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Μόσχας είναι πιο ποιοτική από τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι Πειραιώτες έχουν τον τρόπο να πανηγυρίζουν στα παιχνίδια που κρίνουν τίτλο.

Όλο αυτό είχε δημιουργήσει έναν «ψυχολογικό» φόβο στην ΤΣΣΚΑ όποτε συνυπήρχαν σε Final 4 με τους Πειραιώτες.