Βιλερμπάν – Μπασκόνια 66-63: Ούτε οι Βάσκοι πέρασαν από το «Astroballe»!

Gazzetta team
Βιλερμπάν – Μπασκόνια 66-63: Ούτε οι Βάσκοι πέρασαν από το «Astroballe»!
Η Βιλερμπάν έκανε το 3/3 στην έδρα της, αφού μετά τους «αιώνιους» επικράτησε και της Μπασκόνια με 66-63 φτάνοντας στο 3-2 στη φετινή EuroLeague. Νέο double-double από τον εξαιρετικό Τζεκίρι.

Απ' ότι φαίνεται η... αύρα του Τόνι Πάρκερ στο «Astroballe» έχει παρασύρει τους παίκτες της ομάδας του, οι οποίοι προσπαθούν να κλέψουν λίγο από τη λάμψη του προέδρου και μέχρι πρότινος σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Η Βιλερμπάν κατάφερε να σημειώσει την 3η της νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς στην EuroLeague, αφού ούτε η Μπασκόνια κατάφερε να περάσει από τη Λυών.

Ο Τσαρλς Τζεκίρι ήταν και πάλι «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του προσθέτοντας ένα ακόμη double-double στη στατιστική του έχοντας 16 πόντους (5/10 δίποντα, 6/9 βολές) και 11 ριμπάουντ! Εξαιρετικός στην τελευταία περίοδο που η Βιλερμπάν «έχτισε» την διαφορά ήταν ο Αντουάν Ντιό (10π., 2/4τρ.) ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Ισμαέλ Μπακό.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες θεάματος. Βέβαια η Μπασκόνια έκανε καλό ξεκίνημα στο ματς και χάρη στον Σενγκέλια έφτασε στο σημείο να προηγείται με 11-2 στο 4' και αυτό διότι η Βιλερμπάν ήταν πολύ άστοχη μετά το τζάμπολ. Η διαφορά των εννέα πόντων παρέμεινε μέχρι και το 9' (14-23) ενώ οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -7 (16-23) ύστερα από δύο βολές του Μπακό. Στη συνέχεια η γαλλική ομάδα μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι χάρη στην καλή της άμυνα, ενώ βρήκε σκορ με τον Τζεκίρι και τα τρίποντα του Ματιέ Στραζέλ. Κάπως έτσι δεν άφησε τους Βάσκους να ανοίξουν την «ψαλίδα» και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-36.

Η Βιλερμπάν μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με τους Τζεκίρι και Μπακό να κάνουν την διαφορά για την ομάδα τους, ενώ η Μπασκόνια συνέχιζε να ήταν άστοχη έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν επιμέρους 18-13 στην 3η περίοδο, μείωσαν στον πόντο (48-49) ενώ είχαν... φυλάξει την έκρηξή τους στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Ένα τρίποντο του Βιλντόζα έφερε την Μπασκόνια στο +3 (48-51) αλλά στη συνέχεια ακολούθησε σερί 9-0 της Βιλερμπάν με την οποία άλλαξε το momentum του ματς και πήρε τα ηνία με 57-51.

Ο Αντούαν Ντιό ήταν ο παίκτης που κρατούσε την μπαγκέτα σε εκείνο το σημείο, με τη γαλλική ομάδα να είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (63-56 στο 36'). Όμως πέντε γρήγοροι πόντοι από Σενγκέλια και Χένρι έφεραν τους Ισπανούς σε απόσταση ενός καλαθιού (63-61 στο 37'). Στη συνέχεια ο Τζεκίρι αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή, ενώ στην τελευταία επίθεση της Μπασκόνια, η Βιλερμπάν επέλεξε να μην κάνει φάουλ (με το σκορ στο 66-63) χωρίς ωστόσο να το πληρώσει.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Βιλερμπάν είχε καλύτερη «δημιουργία» από τη Μπασκόνια (17-11 οι ασίστ) ενώ πήρε τις σωστές αποφάσεις, παρά τα άσχημα ποσοστά στα δίποντα, τη στιγμή που έπρεπε στην τελευταία περίοδο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τόνιε Τζεκίρι ήταν ο καταλύτης της Βιλερμπάν έχοντας 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αντουάν Ντιό (10π., 3ασ., 2κλ.) έκανε την διαφορά στην τελευταία περίοδο του ματς.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Πολονάρα δεν βοήθησε καθόλου την Μπασκόνια με 1 πόντο και 0/2 σουτ σε 10:33.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και το 9-0 σερί της Βιλερμπάν με το οποίο μετέτρεψε το -3 (48-51) σε +6 (57-51)

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Λάιτι μπροστά στους Μάικλ Έρικ και Τορνίκε Σενγκέλια! Ο παίκτης της Βιλερμπάν πάτησε γερά, κάρφωσε και πήρε και το φάουλ!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες τα κακά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, ενώ η Βιλερμπάν είχε άσχημο ποσοστό και στις βολές.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 30-36, 48-49, 66-63