Οι μεταγραφές που έχουν κάνει... θόρυβο στο ξεκίνημα! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι μεταγραφές που έχουν κάνει... θόρυβο στο ξεκίνημα! (pics)
Αρκετές μεταγραφές έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στο ξεκίνημα της Euroleague και η Euroleague Greece ξεχώρισε τις 10 κορυφαίες από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Πάμε να δούμε τις 10 μεταγραφές που έχουν ξεχωρίσει στις 4 πρώτες αγωνιστικές της Euroleague και ανεβάζουν επίπεδο τις ομάδες τους.

Νίκολα Μίροτιτς (Από Μπακς σε Μπαρτσελόνα)

H Mπαρτσελόνα τον… πληρώνει αδρά και ο Νίκολα έχει ήδη ξεκινήσει την απόσβεση στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής κάνει ματσάρες, οδηγώντας τους Καταλανούς στο 4-0 και δείχνοντας πόσο σημαντική ήταν για αυτόν η πορεία του στο ΝΒΑ. Είναι τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης με 20 πόντους ανά ματς. Στο ranking βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με 18.50 βαθμούς, ενώ είναι ο 130ος ριμπάουντερ της διοργάνωσης με 5.75 μέσο όρο. Εξαιρετική δουλειά κάνει και στα τρίποντα, αφού σουτάρει με 38%. Θα παλέψει για το βραβείο του MVP της Euroleague, αν κρίνουμε από αυτά που κάνει στο ξεκίνημα. Σε αρκετά ματς έχει καθαρίσει τις αντίπαλες ομάδες με μεγάλα καλάθια. Απόλαυση να τον βλέπεις στο παρκέ.

Ντε Κολό (Aπό ΤΣΣΚΑ σε Φενέρ)

Ήταν ένας εκ των κορυφαίων μεταγραφών του καλοκαιριού και μέχρι τώρα δικαιώνει τις προσδοκίες σε αντίθεση με τη Φενέρ, η οποία δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει 3 ήττες και 1 νίκη. Ο Γάλλος γκαρντ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης με 23 πόντους ανά ματς, βομβαρδίζοντας τους αντιπάλους. Πολύπλευρη συνεισφορά στα ματς, κάτι που φαίνεται από το 22.75 στο ranking, κάτι που τον τοποθετεί στη 2η θέση της σχετικής λίστας. Ο Ομπράντοβιτς πρέπει να νιώθει χαρούμενος για αυτήν την προσθήκη, αφού αποδυνάμωσε και έναν εκ των βασικών ανταγωνιστών, την ΤΣΣΚΑ.

Μάικ Τζέιμς (Από Αρμάνι σε ΤΣΣΚΑ)

Αρκετοί κρατούσαν κάποιες επιφυλάξεις για την μετακίνηση του Τζέιμς στην ΤΣΣΚΑ και το κατά πόσο θα ταιριάξει στη φιλοσοφία της ομάδας του Ιτούδη. Όμως ο Αμερικανός έιωξε τις αρνητικές σκέψεις, βοηθώντας πολύ τους Ρώσους. Μιλάμε για τον τέταρτο σκόρερ της Euroleague με 19.25 πόντους ανά ματς, ενώ στο ranking βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας. Σημαντικός και στον οργανωτικό τομέα με 5 μέσο όρο. Ο καλύτερος παίκτης των Ρώσων μέχρι στιγμής.

Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Από ΤΣΣΚΑ σε Αρμάνι)

Η Αρμάνι περιμένει πολλά από αυτή τη μεταγραφή και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται στο γήπεδο. Εξαιρετικός point guard τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Στην 8η θέση των σκόρερ με 15.75 ανά ματς, ενώ φιγουράρει και στην 5η των ασίστ με 5.5 μέσο όρο. Στο ranking τον βρίσκουμε στο Νο.14, δείχνοντας τη συνεισφορά του σε όλους τους τομείς. Ανεβάζει επίπεδο τους Ιταλούς.

Γκρεγκ Μονρό (Από Σίξερς σε Μπάγερν)

Εξαιρετικός ψηλός που ακόμα δεν βρίσκεται στο πικ της απόδοσης του, αλλά ακόμα και έτσι είναι ο σημαντικότερος παίκτης της Μπάγερν. Ειδικά στο τελευταίο ματς των Βαυαρών με την Χίμκι ήταν πολύ καλός, αλλά η ομάδα του δεν στάθηκε στο ύψος της. Μετρά 12.5 πόντους μέσο όρο και 7.75 ριμπάουντ και βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας. Μέχρι στιγμής είναι 11ος στο ranking, ενώ στα μπλοκ φιγουράρει στην 4η θέση της Euroleague. Mε την καριέρα που είχε στο ΝΒΑ, δεν ήταν δύσκολο για αυτόν να δείξει τις ικανότητες του και στην Ευρώπη.

Τζόρνταν Μίκι (Από Χίμκι σε Ρεάλ)

Πήγε στη Μαδρίτη για να δώσει το κάτι παραπάνω στη ρακέτα της και το δίνει. Στο ranking βρίσκεται στο Νο.16, προσφέροντας σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Λάσο. Ξεχωριστή παρουσία στο ζωγραφιστό, μετρώντας 10.3 πόντους και 7 ριμπάουντ. Έχει και 1 μπλοκ ανά ματς, όντας σημείο αναφοράς στην άμυνα. Πανέξυπνη μεταγραφή της Ρεάλ, σημείο αναφοράς στο ζωγραφιστό.

Νταρούν Χίλιαρντ (Από Μπασκόνια σε ΤΣΣΚΑ)

Ο Δημήτρης Ιτούδης σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος με τα πρώτα δείγματα γραφής του Χίλιαρντ. Ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ μετρά 15.5 πόντους ανά ματς και είναι ο 2ος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ και 9ος στη διοργάνωση. Σημαντικός και στα κλεψίματα με 1.3 ανά ματς. Εκεί που θα πρέπει να μείνουμε είναι τα τρίποντα. Ο Νταρούν κάνει… θραύση στον συγκεκριμένο τομέα με 16/32 και ποσοστό 50%. Σίγουρα δεν πρέπει να του δώσεις καθόλου χώρο γιατί μπορεί να σε… σκοτώσει. Πολύ καλή κίνηση για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Όμρι Κάσπι (Aπό Γκρίζλις σε Μακάμπι)

Ήρθε από το ΝΒΑ για να προσδώσει ποιότητα στο σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλο και ανεβάζει επίπεδο την ομάδα από το Τελ Αβίβ. Ο Ισραηλινός κάνει πολλές δουλείες μέσα στο παρκέ και είναι 4ος στην αξιολόγηση με 21 βαθμούς. Μετρά 13.3 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ηγέτης μέσα στο παρκέ σε ένα γνώριμο περιβάλλον, αφού στη Μακάμπι έπαιξε και πριν πάει στο ΝΒΑ, εκεί όπου βρήκε χώρο σε πολλές ομάδες της λίγκας. Η Μακάμπι έχει ρεκόρ 2-2 και σε αυτό ο Κάσπι έχει βάλει το χεράκι του.

Μπράντον Ντέιβις (Από Ζαλγκίρις σε Μπαρτσελόνα)

Βρίσκεται σε μια ομάδα γεμάτη από ποιοτικούς παίκτες, αλλά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να δείξει την αξία του, κάτι που είχαμε καταλάβει και από την καριέρα του στη Ζαλγκίρις του Σάρας. Παίκτης που συνεισφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, κάτι που φαίνεται πολύ καλύτερα, αν κάποιος δει τους αριθμούς. Πολύ ψηλά στο σύστημα αξιολόγησης με 15.5 βαθμούς μέσο όρο, ενώ ικανότατος στη ρακέτα. Μετρά 10.3 πόντους, αλλά και 4.3 ριμπάουντ. Για το ύψος του είναι και καλός δημιουργός, κάνοντας τη διαφορά στους Καταλανούς. Έχει 4 ασίστ μέσο όρο, ένα νούμερο που δεν το συναντάς σε ψηλό παίκτη.

Τζίμερ Φριντέτ (Από Shanghai Sharks σε Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ)

Ο τελευταίος της λίστας. Δεν έχει κάνει… παπάδες που λέμε στον επιθετικό τομέα, αλλά είναι πολύ σταθερός, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στα ματς με Ερυθρό Αστέρα, Βιλερμπάν και Ζενίτ. Σε 2 εξ αυτών ήρθε η νίκη και ο Τζίμερ έβαλε το… λιθαράκι του. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον ηγέτη Καλάθη, ενώ φιγουράρει στην 12η θέση των σκόρερ με 15 πόντους ανά ματς. Σουτάρει με 61% δίποντα, 38% τρίποντα και 94 βολές%. Είναι εξαιρετικός σουτέρ που μπορεί να ανεβάσει το ποσοστό του στα τρίποντα. Μαζί με τον Καλάθη και τον Τόμας, αποτελεί την τριπλέτα που κάνει τη διαφορά στην επίθεση των «πρασίνων». Η εμφάνιση του κόντρα στη Ζενίτ θα του δώσει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Euroleague.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.