Μάρτιν Σίλερ: «Ο Ριντ ξέρει πως κάθε κατοχή μετράει»

Μάρτιν Σίλερ: «Ο Ριντ ξέρει πως κάθε κατοχή μετράει»

Μάρτιν Σίλερ: «Ο Ριντ ξέρει πως κάθε κατοχή μετράει»
Ο προπονητής του νέου Αμερικανού του Ολυμπιακού στην G League μίλησε αποκλειστικά στην Euroleague Greece.

O Μάρτιν Σίλερ είναι ο προπονητής των Salt Lake City Stars, της ομάδας που λειτουργεί ως αναπτυξιακή για τους Γιούτα Τζαζ.

Αυτή ήταν και η τελευταία ομάδα του Ουίλι Ριντ και ο Αυστριακός coach πέρασε αρκετό χρόνο μαζί του ακόμη και στο φετινό Summer League.

Ο Μάρτιν Σίλερ δέχτηκε με χαρά να αναλύσει στην Euroleague Greece το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Coach πες μας λίγο τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ριντ. Τι παίκτη πήρε ο Ολυμπιακός;

Ο Ουίλι είναι ο κλασικός pick 'n' roll παίκτης, κάνει πολύ καλά σκριν και μετά από αυτό ξέρει που να κόψει μέσα στη ρακέτα για να υποδεχτεί την πάσα. Είναι ο κλασικός αθλητικός σέντερ που χρειάζεται κάθε ομάδα.

Στα θετικά του στοιχεία θα συμπεριλάμβανα ακόμη το timing που διαθέτει όταν χρειάζεται να κόψει τον αντίπαλο του ή να αλλοιώσει του σουτ του.

Πιστεύεις στην Ευρώπη που έχει περισσότερη τακτική το παιχνίδι θα τα καταφέρει;

Ο Ριντ είναι πολύ έξυπνος και αφομοιώνει την τακτική εύκολα. Παίκτης που έχει πέντε σεζόν στο ΝΒΑ δεν μπορεί να είναι κακός. Επίσης προέρχεται από το πανεπιστήμιο του St. Louis το οποίο θεωρείται πολύ καλό και αξιοσέβαστο μπασκετικό πρόγραμμα.

Θεωρείς πως θα προσαρμοστεί εύκολα ή θα χρειαστεί χρόνο;

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Δεν ξέρω. Κάθε παιχνίδι της Euroleague είναι και μία μάχη, θα παίξει σε «εχθρικό» περιβάλλον κάποιες φορές, είναι ο διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού, οι διαφορετικοί κανονισμοί, η διαφορετική νοοτροπία.

Σε όλα αυτά οφείλει να προσαρμοστεί. Μπορεί να προσαρμοστεί, ελπίζω να προσαρμοστεί, δεν ξέρω αν θα το καταφέρει όμως.

Για τον Ολυμπιακό γνωρίζεις κάτι;

Ξέρω ότι άλλαξε προπονητή. Μίλησα με τον coach για τον Ριντ. Ξέρω επίσης πως χρειάζεται νίκες. Εδώ θα παίξει ρόλο η προσαρμογή του Ριντ που ανέφερα νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός δεν θα προσαρμοστεί στον Ριντ. Ο Ριντ θα πρέπει να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό. Αν το καταφέρει σημαίνει πως είναι καλός παίκτης και σίγουρα θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες στην καριέρα του.

Σαν άνθρωπος πως είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού;

Τον γνωρίζω τέσσερα χρόνια. Πολύ καλός άνθρωπος, επαγγελματίας και δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Μόλις έγινε για τρίτη φορά πατέρας. Οικογενειάρχης.

Τι θα τον συμβούλευες;

Να δίνει κάθε μέρα τον καλύτερό του εαυτό. Η Euroleague είναι υψηλού επιπέδου ανταγωνισμός. Κάθε κατοχή μετράει, κάθε παιχνίδι μετράει. αν και ήδη το ξέρει αυτό. Πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό και μένει να δούμε αν θα το κάνει.