Ροντρίγκεθ – Ντε Κολό: Δύο πρωταθλητές Ευρώπης που θα παίξουν αντίπαλοι!

Αντωνία Σπανού
Ροντρίγκεθ – Ντε Κολό: Δύο πρωταθλητές Ευρώπης που θα παίξουν αντίπαλοι!
Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Νάντο Ντε Κολό θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τους δυο τους να έχουν φτάσει μαζί μέχρι την κορυφή, αλλά πλέον παλεύουν όντας απέναντι.

Ωραίο παιχνίδι μεταξύ Αρμάνι Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε επιφυλάσσει η τέταρτη αγωνιστική της Euroleague, με τα μάτια να πέφτουν στο δίδυμο των γκαρντ, που θα τεθούν αντιμέτωπα. Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Νάντο ντε Κολό, μετά από δύο χρόνια κοινή πορείας, έχουν αλλάξει φανέλα και οι δυο τους καλούνται να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα τους και να την οδηγήσουν στην νίκη.

Δύο εκ των κορυφαίων παικτών της διοργάνωσης έπαιξαν στο πλευρό ο ένας του άλλου τα δύο τελευταία χρόνια, φορώντας την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας βοήθησαν την ομάδα να φτάσει σε 56 νίκες, να φτάσει σε δύο Final 4 και τελικά να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης την περσινή σεζόν. Οι δυο τους δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουν αντίπαλοι, αφού όταν ο Ισπανός έπαιζε στην Ρεάλ Μαδρίτης είχε βρει απέναντι του τον Γάλλο, πρώτα με την φανέλα της Βαλένθια και έπειτα της ΤΣΣΚΑ, ενώ η τελευταία φορά που το έκαναν αυτό ήταν τον Μάρτιο του 2016.

Από τότε πέρασαν πολλά, η ΤΣΣΚΑ τους ένωσε και οι δυο τους κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην κορυφή. Υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, Ντε Κολό και Ροντρίγκεθ κατάφεραν να γίνουν άκρως αποτελεσματικοί, αλλά το καλοκαίρι ο καθένας πήρε την δική του απόφαση, έχοντας ως παράσημο τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα κατορθώματα του.

Πλέον, ο Ντε Κολό ηγείται της Φενέρμπαχτσε και ο Ροντρίγκεθ της Αρμάνι Μιλάνο με το ντέρμπι να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά τα «όπλα» και τις αδυναμίες του άλλου.

ΝΤΕ ΚΟΛΟ – ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΑ

Ο Γάλλος γκαρντ αποφάσισε να αφήσει την Ρωσία και βρήκε νέα στέγη στην Κωνσταντινούπολη και την Φενέρμπαχτσε. Υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πλέον έχει νέες φιλοδοξίες, έχοντας πάντα τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, που κέρδισε πέρυσι. Μπορεί η τουρκική ομάδα να δυσκολεύεται στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Euroleague, ο Ντε Κολό όμως είναι πραγματικά ασταμάτητος.

Έχει προσαρμοστεί τέλεια και κάνει τρομερές εμφανίσεις με την νέα του ομάδα. Σε τρία ματς έχει 26.7 πόντους με 44.4% στο τρίποντο, 3.7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ έχει μαζέψει 27.7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Στο τελευταίο ματς κόντρα στην Μπασκόνια μάλιστα διέλυσε την στατιστική, αφού σε 31 κοντά λετπά είχε 39 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ μάζεψε και 44 βαθμούς στο index. Ο Γάλλος δείχνει πανέτοιμος για την πρόκληση και δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία που έχει να πάει χαμένη.

ΡΟΝΤΙΓΚΕΘ – ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΟ

Από την άλλη ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ψάχνει τα πατήματα του στο νέο του περιβάλλον. Ο Ισπανός ξεκίνησε καλά την καριέρα του στην Αρμάνι Μιλάνο, αλλά κόντρα στο δύσκολο ματς του ΟΑΚΑ δεν ήταν καλός και έμεινε χαμηλά. Μέχρι τώρα μετρά 13.7 πόντους κατά μέσο όρο, με 40% στο τρίποντο, 1.7 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, ενώ κατά μέσο όρο έχει 14 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το καλύτερο του παιχνίδι ήταν κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας, όπου μέτρησε 17 πόντους με 3/4 τρίποντα, 6 ασίστ και 24 βαθμούς στο index. Μετά την «φτωχή» του συγκομιδή κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ θέλει να επανέλθει στις καλές του εμφανίσεις, να σταθεί αντάξιος του ρόλου του και να εκμεταλλευτεί ότι γνωρίζει τόσο καλά τον αντίπαλο του, για να «χτυπήσει» τις αδυναμίες του.