Πεδουλάκης: «Καθαρό μυαλό Καλάθης, Φριντέτ, κλειδιά Παπαπέτρου, Βουγιούκας»

Πεδουλάκης: «Καθαρό μυαλό Καλάθης, Φριντέτ, κλειδιά Παπαπέτρου, Βουγιούκας»

Γιώργος Κούβαρης
Πεδουλάκης: «Καθαρό μυαλό Καλάθης, Φριντέτ, κλειδιά Παπαπέτρου, Βουγιούκας»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας για το παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη και τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στάθηκε σε τέσσερις παίκτες απονέμοντας τα εύσημα σε Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου και Βουγιούκα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε τα τρία πρώτα λεπτά. Προσπαθήσαμε και είχαμε διάθεση να πασάρουμε κάτι που φαίνεται από την αντιστοιχία ασίστ-λαθών. Τα γκαρντ μας είχαν καθαρό μυαλό στα τελευταία 5-6 λεπτά. Νομίζω ότι πέραν από δύο παίκτες μας, τους Καλάθη και Φριντέτ, που μπορεί ο καθένας να δει, θεωρώ πως “κλειδί” για το ματς ήταν οι δύο αφανείς μας ήρωες, ο Παπαπέτρου και ο Βουγιούκας. Η Ζενίτ είναι μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα που αν σε βάλει στο ρυθμό της μπορεί να σε… σκοτώσει. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τις συνήθειές τους για να μπορέσουμε να φέρουμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό».

Σχετικά με την διαφορά που απώλεσε, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής του Καλάθη, είπε: «Είναι πολύ απλό. Έχουμε τρία παιδιά στις θέσεις “1” και “2” που πρέπει να μοιραστούν 80 λεπτά και δύο γκαρντ με ρήξη χιαστού. Ήταν ένα ματς πολύ σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, οι δύο ήττες που είχαμε στον πόντο έχουν πονέσει την ομάδα και την πιέζουν. Δεύτερον, θεωρώ πως είναι θέμα συνήθειας καθώς τα 2-3 τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίζει με ένα γρήγορο τέμπο, το οποίο μπορεί να σου δώσει τη διαφορά και να τη χάσεις. Στα ριμπάουντ η αλήθεια είναι πως είχαμε ένα θέμα, σε αυτόν τον τομέα ο Παπαπέτρου μας βοήθησε πολύ. Η Ζενίτ είναι μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά στις θέσεις “3”, “4” και “5”, κάτι που είχαμε επισημάνει και πριν το ματς. Αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχής του Καλάθη, επαναλαμβάνω πως αναγκαζόμαστε να παίζουμε με τρία γκαρντ λόγω των δύο προβλημάτων. Περιμένουμε τον Παππά να μπει να μας βοηθήσει».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πόσο χρόνο χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο απάντησε πως: «Όλες οι ομάδες θέλουν χρόνο για να “βρεθούν” μεταξύ τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες»

Όσον αφορά για το αν η Ζενίτ μπορεί να αποτελέσει έναν καλό και ανταγωνιστικό αντίπαλο στην EuroLeague, σημείωσε: «Η Ζενίτ είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος. Γενικά οι ρωσικές ομάδες έχουν υψηλό μπάτζετ και συνέχεια βελτιώνονται κάτι που είναι πολύ καλό για την EuroLeague».

Τέλος, σε ερώτηση για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στον αγώνα; «Νομίζω πως πάντα και τα δύο παίζουν ρόλο. Η Ζενίτ ξεκίνησε με ένα ψηλό σχήμα και αυτό της έδωσε ένα πλεονέκτημα. Εμείς αντιδράσαμε άμεσα και ματσάραμε το πλεονέκτημά της και ισορροπήσαμε».