Μάικλ Έρικ: O Πανελευσινιακός, το ταξίδι με το ΙΧ και η Euroleague (pics & vids)

Μάικλ Έρικ: O Πανελευσινιακός, το ταξίδι με το ΙΧ και η Euroleague (pics & vids)
H Euroleague Greece γράφει για τις αποφάσεις του Μάικλ Έρικ οι οποίες τον δικαίωσαν και τον έφεραν σε μόνιμη παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση.

Μερικές φορές μία απόφαση, μία επιλογή μπορεί να κρίνει την καριέρα σου ή ακόμη και τον τρόπο ζωής σου. Ο Μάικλ Έρικ ανήκει χωρίς δεύτερη σκέψη στους ανθρώπους που πήραν την σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Σίγουρα και η τύχη έπαιξε τον δικό της ρόλο όπως συμβαίνει πάντα σε όλες τις περιπτώσεις.

Η Euroleague Greece παρουσιάζει την μπασκετική διαδρομή του Μάικλ Έρικ η οποία ξεκίνησε σε μεγάλη ηλικία, συνεχίστηκε στον Πανελευσινιακό και πλέον ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο το οποίο αντιπροσωπεύει η Euroleague.

Ο Νιγηριανός μέχρι και τα 16 του χρόνια έπαιζε ποδόσφαιρο στην πατρίδα του υπό τις οδηγίες του προπονητή πατέρα του. Εκείνο το καλοκαίρι επισκέφτηκε τον αδερφό του στις ΗΠΑ, ψήλωσε απότομα και δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στην πατρίδα του παρά μόνο για διακοπές.

Η αγωνιστική του παρουσία στο Temple University δεν τον βοήθησε στη διαδικασία του ντραφτ κι έτσι γρήγορα αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη.

Ο Πανελευσινιακός του Τζίμι Κουστένη (νυν βοηθός του Πεδουλάκη) τον εμπιστεύτηκε, αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις ένα παιχνίδι και παραλίγο... κανένα. Στο μοναδικό του παιχνίδι με τους «σταχυοφόρους», σκόραρε 19 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και η ομάδα του έφυγε με το «διπλό» από την Αμαλιάδα έχοντας νικήσει τον Κόροιβο.

Το αστείο είναι πως λίγο πριν μπει η αποστολή στο πούλμαν για να αναχωρήσει για την Αμαλιάδα δέχτηκε μήνυμα, γιατί είχε κλείσει μία πολύ καλύτερη συμφωνία με την ιταλική Μπρίντιζι και του ζητήθηκε να μην ταξιδέψει. Ο ίδιος όμως ήθελε πολύ να βοηθήσει την νέα του ομάδα και κατόπιν συνεννόησης ταξίδεψε με το ΙΧ του εν Ελλάδι ατζέντη του και αγωνίστηκε κανονικά. Με την επιστροφή στην Ελευσίνα, μάζεψε τα πράγματά του και πήγε στην Ιταλία.

Η μοίρα τον έφερε πίσω στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2016 όπου και αγωνίστηκε σε λίγα ματς με την ΑΕΚ.

Ο Μάικλ Έρικ φαινόταν πως ήταν παίκτης για το υψηλό επίπεδο. Τα πλούσια αθλητικά του προσόντα συνέπεσαν με την μπασκετική «μόδα» για πεντάρι που να σκεπάζει το καλάθι (rim protector) κι έτσι έγινε περιζήτητος.

Ο Νιγηριανός υπό την καθοδήγηση του Ντέιβιντ Μπλατ κατέκτησε με την Νταρουσάφακα το Eurocup και την τελευταία διετία βρίσκεται ανάμεσα στους ψηλούς της Euroleague. Η Μπασκόνια και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έτρεξαν αμέσως και τον υπέγραψαν πριν μπουν σε διαδικασία και άλλες ομάδες.

Φέτος μετρά 6.7 πόντους με 60% στα δίποντα, μαζεύει 2.3 ριμπάουντ και έχει 1.3 κοψίματα σε κάθε ένα από τα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια των Βάσκων μέχρι τώρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.