Παναθηναϊκός: Δεν... ταιριάζει η Ρωσία στους «πράσινους» (vids)

Παναθηναϊκός: Δεν... ταιριάζει η Ρωσία στους «πράσινους» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Δεν... ταιριάζει η Ρωσία στους «πράσινους» (vids)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα επισκεφθεί για 26η φορά τη Ρωσία όσον αφορά ματς της EuroLeague, ενώ η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι η 6η διαφορετική ρωσική ομάδα που θα αντιμετωπίσει στη διοργάνωση.

Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά 25 φορές έχει ταξιδέψει στη Ρωσία η αποστολή του Παναθηναϊκού προκειμένου να φιλοξενηθεί για ματς της EuroLeague. Αν και είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το περσινό ματς στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ με το απίθανο buzzer beater τρίποντο του Νικ Καλάθη, οι περισσότερες επισκέψεις των «πρασίνων» στη Ρωσία δεν είχαν και το... επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετρούν μόλις οκτώ νίκες σε αυτά τα ματς, ενώ έχουν γνωρίσει 17 φορές την ήττα. Φυσικά την μερίδα του λέοντος κλέβουν τα ματς με την ΤΣΣΚΑ αφού οι δύο ομάδες έχουν δώσει 15 ματς, με το σκορ να είναι 11-4 υπέρ της ρωσικής ομάδας. Και να 'ταν μόνο αυτό; Ούτε με την Χίμκι έχει καλό ρεκόρ ο Παναθηναϊκός αφού έχει κερδίσει μόλις το ένα από τα τέσσερα ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στη Ρωσία.

Στο 1-1 είναι το ρεκόρ με την Ούνικς Καζάν, στο 1-2 με την Λοκομοτίβ Κουμπάν ενώ είχε επιβληθεί της Ντινάμο Μόσχας στη μία και μοναδική φορά που την αντιμετώπισε στη Ρωσία για τα προημιτελικά του 2007. Όπερ και σημαίνει 8-17 συνολικό ρεκόρ ή αν προτιμάτε 4-6 χωρίς να υπολογίζονται τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η EuroLeague Greece θυμάται τις οκτώ νίκες της ελληνικής ομάδας στη Ρωσία, εκ των οποίων μόλις μία είναι για τα playoffs και οι υπόλοιπες επτά στη Regular Season και στο ΤΟΡ-16.