Κατσικάρης: «Η Euroleague προσφέρει σταθερότητα, ρόλο και βελτίωση»

Gazzetta team
Κατσικάρης: «Η Euroleague προσφέρει σταθερότητα, ρόλο και βελτίωση»
Ο Έλληνας προπονητής της Γκραν Κανάρια παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Φώτης κατσικάρης μίλησε στο «Kia En Zona» για τις αλλαγές στο μπάσκετ και για τους παίκτες που προτίμησαν την Euroleague από το ΝΒΑ.

Ο προπονητής της Γκραν κανάρια ανέφερε αναλυτικά...

«Υπάρχουν στιγμές που οι παίκτες πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Όπως ο Μίροτιτς κι ο Γκρεγκ Μονρό. Είναι στιγμές στην καριέρα σου που σκέφτεσαι: οκ, τα χρήματα είναι εδώ ήδη. Βρίσκομαι στην καλύτερη λίγκα στον κόσμο. Τι γίνεται όμως με το ρόλο μου; Ο Μονρό άλλαξε 4-5 ομάδες τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι λογικό για αυτούς να ψάχνουν τη σταθερότητα. Αυτό που κυρίως λέω όμως, είναι ότι στην Ευρώπη δίνουμε κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν εκεί πέρα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν τρεις με τέσσερις το πολύ ομάδες που έχουν πραγματικές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εδώ η σεζόν κρατάει 7-8 μήνες και ανταγωνίζεσαι σε τρεις διοργανώσεις. Αυτό σε κάνει καλύτερο παίκτη. Σου μαθαίνει να αντέχεις στην πίεση, να βελτιώνεσαι κάθε μέρα και να αναγνωρίζεις πως κάθε ματς είναι σημαντικό. Πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάθε ένα από αυτά.

Στο ΝΒΑ υπάρχουν παιχνίδια που οι ομάδες ξεκουράζουν τους παίκτες. Υπάρχουν χαμηλά κίνητρα και στόχοι. Υπάρχουν όμως παίκτες με υψηλές φιλοδοξίες που θέλουν να νικούν. Καταλαβαίνω πως οι ομάδες στην Ευρώπης δεν προσφέρουν ίδιες οικονομικές ευκαιρίες, αλλά υπάρχουν καλές συνθήκες και πιθανότητες να κερδίσεις τρόπαια. Αυτή είναι η διαφορά που βλέπω και μπορούν να σε πείσουν να υπογράψεις. Επίσης, οι κανόνες άλλαξαν στην Κίνα δεν σου εγγυώνται τα χρήματα όπως πριν.

Υπάρχει διαρροή παικτών προς τα εδώ και φαίνεται, ελπίζω δηλαδή, ότι μπορούμε να φέρουμε περισσότερους από το ΝΒΑ. Σκέφτομαι τι έκαναν ο Σαμ Ντέκερ, ο Νικ Στάουσκας. Παίκτες που βρίσκονταν στο βάθος του ροτέισον στις ομάδες τους. Καταλαβαίνω πως θέλουν να αναζητήσουν σταθερότητα, ένα σημαντικό ρόλο και ανταγωνισμό σε καθημερινή βάση»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.