Πεδουλάκης: «Δεν υπάρχει κρίση, ήταν εντολή να πάρει την μπάλα ο Νικ»! (vid)

Gazzetta team
Πεδουλάκης: «Δεν υπάρχει κρίση, ήταν εντολή να πάρει την μπάλα ο Νικ»! (vid)
Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε πως ήταν οδυνηρό για τον Παναθηναϊκό να χάνει δεύτερο ματς με τον ίδιο τρόπο ενώ αναφέρθηκε στον Τζίμερ Φριντέτ και το ότι ο Νικ Καλάθης πήρε ξανά την τελευταία επίθεση.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού εξήγησε στην αρχική τοποθέτηση του στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι είναι οδυνηρό να χάνουμε για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο. Τα πρώτα λεπτά η Αρμάνι βρήκε λύσεις με τον Σκόλα στο "5" ενώ η είσοδος των Ουάιλι και Τζόνσον βελτίωσε την άμυνα μας, με αποτέλεσμα να ισορροπήσουμε το ματς. Κλειδί ήταν τα ποσοστά μας στα σουτ, είχαμε 3/20 τρίποντα εν αντιθέσει με την Αρμάνι που πέτυχε μεγάλα τρίποντα στο τέλος. Παρ' όλα αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη».

Σε ερώτηση για τον αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ περνάει κρίση έστω κι αν έχει δώσει μόλις τρία παιχνίδια στην EuroLeague, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ξεκάθαρος: «Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι πολύ συναισθηματικά τα πράγματα και γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Κρίση, λοιπόν δεν υπάρχει...».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Τζίμερ Φριντέτ ενδεχομένως δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε, είπε:«Η Αρμάνι προσπαθούσε με ημίψηλα σχήματα κι έναν κοντό στο παρκέ, με τον Μίτσοφ στο "2" που είναι καλός στο low-post και τον Μπρουκς στο "3". Έτσι δημιούργησε καταστάσεις μις-ματς, αυτό ήταν πρόβλημα για εμάς. Ο Ράις είναι λίγο πιο σκληρός στο low post. Αντίθετα, προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" συνέχεια τον Φριντέτ, είτε με τον Ρολ, είτε με τον Μίτσοφ στο low-post. Αν βάζαμε 2-3 σουτ, αν παίρναμε 2-3 ριμπάουντ, αν είχαμε λίγο πιο καθαρό μυαλό όταν παίρναμε διαφορές, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Την ίδια ώρα η Αρμάνι έβαλε δύσκολα σουτ. Τώρα... Μετά Χριστόν μπορούμε να λέμε πολλά».

Όσον αφορά την τελευταία φάση είπε: «Ο Νικ ήταν πιο "ζεστός" μαζί με τον Ουάιλι. Η εντολή ήταν να πάρει την μπάλα ο Νικ. Τον είχε ματσάρει ο Μίτσοφ που δεν είναι ο πιο γρήγορος... Τον έπαιξε ένας με έναν όμως αστόχησε ενώ είχε βάλει τα προηγούμενα 4. Ο Νικ είναι ο πιο έμπειρος και ικανός για να πάρει την απόφαση. Έπαιξε τον αντίπαλο του στα πόδια, τον πέρασε όμως αστόχησε. Για μένα το ματς δεν χάθηκε στην τελευταία φάση. Η λέξη που ταιριάζει εν προκειμένω είναι η επιπολαιότητα του να χάνουμε το μυαλό μας όταν παίρνουμε διαφορές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.