Κεμζούρα: «Έμαθα πολλά από τον coach Μπλατ» (vid)

Gazzetta team
Κεμζούρα: «Έμαθα πολλά από τον coach Μπλατ» (vid)
Ο Κεστούτιτς Κεμζούρα έκανε και πάλι ειδική αναφορά στον Ντέιβιντ Μπλατ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενώ αποθέωσε Σπανούλη, Μιλουτίνοφ και Κόνιαρη

Αρχικά ο Λιθουανός προπονητής του Ολυμπιακού είπε ότι «τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά. Όχι μόνο στο ματς, αλλά και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην προετοιμασία του παιχνιδιού. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είδαμε ωστόσο πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάσαμε τον ρυθμό και ήμασταν άστοχοι. Αυτό μπορεί να το πληρώσουμε απέναντι σε άλλες ομάδες. Το παιχνίδι κρατά 40 λεπτά, όχι μόνο ένα ημίχρονο»

Και συνέχισε: «Είχαμε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό, όλοι είχαν συνεισφορά στην ομάδα. Ο Μπίλι ήταν εξαιρετικός, ο Μιλουτίνοφ κυρίαρχος στα ριμπάουντ. Όμως θέλω να συγχαρώ τον Κόνιαρη, είχε τρομερή ενέργεια στο ντεμπούτο του στην Euroleague. Μας βοήθησε πολύ στην άμυνα, έδωσε ενέργεια, ενώ έτρεξε σωστά την ομάδα στην επίθεση» και αναφέρθηκε στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον Ντέιβιντ Μπλατ. Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μεγάλος προπονητής και φίλος μου. Έμαθα πολλά από αυτόν. Πάντα μαθαίνεις από αυτόν με τον οποίον συνεργάζεσαι».

Για το αν η φιλοσοφία του θα είναι διαφορετική είπε ότι «έχουμε περισσότερες ομοιότητες με τον coach Μπλατ, παρά διαφορές. Μέχρι στιγμής ήμουν σε ομάδες με λιγότερο ταλέντο από τις ομάδες που προπόνησε ο καταξιωμένος Μπλατ και έπρεπε να βρίσκω πράγματα για να βγάλω από τους παίκτες. Οπότε είναι διαφορετικό».

Όσο για το μήνυμά του στους φιλάθλους: «Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή τους. Μακάρι να είναι πάντα έτσι και ακόμα περισσότερο. Θέλουμε και εμείς να είμαστε έτσι και η ομάδα να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.