Ολυμπιακός - Βαλένθια: Ο Ντικούδης, το σακάκι του Τόμιτς και το 7-1 (pics & vids)

Ολυμπιακός - Βαλένθια: Ο Ντικούδης, το σακάκι του Τόμιτς και το 7-1 (pics & vids)
H Euroleague Greece θυμήθηκε τις σημαντικότερες στιγμές από τις οκτώ προηγούμενες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βαλένθια με τις δύο ομάδες να βρίσκονται αντιμέτωπες για ένατη φορά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την παράδοση με το μέρος τους αφού πανηγύρισαν εφτά φορές και ηττήθηκαν μόλις μία. Για την ακρίβεια έχασαν μόλις στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι (2003-04) στον Κορυδαλλό με 69-77. Σε εκείνο τον αγώνα πρωταγωνιστής ήταν ο Δήμος Ντικούδης με 16 πόντους και ο Αντουάν Ριγκοντό με 14 πόντους.

Έκτοτε οι Πειραιώτες μετρούν μόνο νίκες απέναντι στους Βαλενθιάνους.

Μάλιστα εκείνη την ίδια σεζόν πήραν ρεβάνς με νίκη στην Ισπανία. Για το τελικό 78-90 είχαν συμβάλλει τα μέγιστα οι Παναγιώτης Λιαδέλης με 33 πόντους και Γιώργος Διαμαντόπουλος με 21.

Τη σεζόν 2010-11 αξιομνημόνευτο είναι το εκτός έδρας ματς. Ο Ματ Νίλσεν επέστρεψε στη Βαλένθια ως αντίπαλος αφού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον είχε φέρει στον Πειραιά το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Αυστραλός φόργουορντ είχε αποθεωθεί στην «Fonteta» όμως Σπανούλης (18π., 4ρ.) και Νεστέροβιτς (16π., 6ρ.) είχαν χαρίσει τη νίκη με 79-85.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΜΙΤΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟ ΣΑΚΑΚΙ

Στα περίεργα των μεταξύ τους αναμετρήσεων είναι το γεγονός πως ο Κεστούτις Κεμζούρα δεν είναι ο πρώτος υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού που ντεμπουτάρει με τη Βαλένθια.

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί με τον Μίλαν Τόμιτς. Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Τόμιτς είχε αναλάβει και μάλιστα νίκησε στην Ισπανία με 64-72.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μείνει στη μνήμη όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως για την άστοχη στυλιστική επιλογή των «ερυθρόλευκων» με το καρό σακάκι του Μίλαν Τόμιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.