ΤΣΣΚΑ - Μπάγερν 79-68: Η «ομάδα του στρατού» μπορεί να παίξει και άμυνα (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΤΣΣΚΑ - Μπάγερν 79-68: Η «ομάδα του στρατού» μπορεί να παίξει και άμυνα (vid)
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε… χρήση της τρομερής αθλητικότητάς της, κατέθεσε πειστήρια για την ικανότητά της και στην άμυνα και επικράτησε εντός έδρας της Μπάγερν Μονάχου με 79-68. Οι Γερμανοί σημείωσαν 28 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο!

Σε αντίθεση με την άμυνα, οι δύο ομάδες είχαν ρυθμό στην επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο. Η μεν ΤΣΣΚΑ βασίστηκε στο μακρινό σουτ (4/6) που της έδωσαν οι Χίλιαρντ, Βόιτμαν, η δε Μπάγερν Μονάχου έβγαλε συνεργασίας και βρήκε πόντους από κοντινή απόσταση. Έτσι οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι (18-18, 9’), για να κλείσει η περίοδος με σκορ 22-18.

Η γερμανική ομάδα διατήρησε σε τρομερά υψηλό ποσοστό την ευστοχία της στο δεύτερο δεκάλεπτο (13/16 και 81.3% στο ημίχρονο), αλλά έκανε πολλά λάθη, κυρίως δεν μπόρεσε να ελέγξει την αθλητικότητα της ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μάζεψε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, είδε τους Μπολομπόι, Κάιμπερν να υψώνουν ανάστημα και από το 34-29 στα μισά της περιόδου έκανε 9-0 σερί και πάτησε σε διαφορά 14 πόντων (43-29, 17’). Εκεί η Μπάγερν έδειξε ότι δεν είναι ίδια ομάδα με πέρυσι γιατί είχε χαρακτήρα, δεν άφησε το παιχνίδι και μείωσε σε 47-40 στο τέλος του ημιχρόνου έχοντας λύσεις από τις… παλιοσειρές (σ. σ. Μπαρτέλ, Ντέντοβιτς, Ζίπσερ).

Η Μπάγερν Μονάχου έβαλε δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου καθώς μείωσε στο καλάθι (50-48, 24:30). Μάλιστα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί χειρότερα για τους Ρώσους αλλά τα δύο τρίποντα του Κουρμπάνοφ ήταν δύο ανάσες. Ακολούθησε ένα εκρηκτικό δίλεπτο των γηπεδούχων, επαναφορά της διαφοράς στο +9 (57-48, 27’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 60-50.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε αυτό που έπρεπε στην άμυνα και με πέντε διαδοχικούς πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ανέβασε τη διαφορά στα επίπεδα των 15 πόντων (65-50) σε λίγα δευτερόλεπτα. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι καθώς οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και κυρίως των ριμπάουντ (72-58, 35’). Η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 19 πόντων (79-60, 37:30)

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πέραν της ποιότητας, η ΤΣΣΚΑ είναι τρομερά αθλητική ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξε ότι παίζει και άμυνα, περιορίζοντας τηνν Μπάγερν στους δέκα πόντους για περίπου 13 αγωνιστικά λεπτά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η τριάδα των Κλάιμπερν, Βόιτμαν και Μπολομπόι πρόσφερε συνολικά 35 πόντους και 23 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο γνωστός εργάτης Κάιλ Χάινς ο οποίος έβγαλε πολλές άμυνες και τελείωσε τον αγώνα με γεμάτη στατιστική.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ρον Μπέικερ είναι σε στάδιο προσαρμογής. ΝτεΜάρκους Νέλσον, Ματίας Λεζόρ και Λέον Ραντόσεβιτς ήταν εκτός κλίματος για την Μπάγερν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ στα τελευταία 5:30 αγωνιστικά λεπτά της 3ης περιόδου, όταν η Μπάγερν πλησίασε επικίνδυνα στο σκορ. Οι Γερμανοί σημείωσαν μόλις δύο πόντους σ’ αυτό το διάστημα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Πολύ περιορισμένη ήταν η δημιουργία των γκαρντ για την ΤΣΣΚΑ, ενώ η Μπάγερν Μονάχου δεν προστάτεψε το αμυντικό ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή τάπα του Μονρό στον Κουρμπάνοφ, στο transitiongameτης ΤΣΣΚΑ, στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 47-40, 60-50, 79-68