Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 68-56: Πλήρης επιβολή (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 68-56: Πλήρης επιβολή (vid)
Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε τη Φενέρμπαχτσε με 68-56. Τρομερή η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς υποχρέωσε σε δεύτερη ήττα τους Τούρκους.

Ο Ερυθρός Αστέρας υποχρέωσε τη Φενέρμπαχτσε στην δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Euroleague. Ο Μίλαν Τόμιτς είχε προετοιμάσει άριστα τους παίκτες και πανηγύρισαν δίκαια τη νίκη με 68-56.

Η ομάδα του Βελιγραδίου παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και φρόντισε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα. Η Φενέρμπαχτσε δεν είχε ρυθμό και κατάφερε κι έμεινε κοντά στο σκορ χάρη στην άμυνα της, ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας με τους Τζέιμς Γκιστ και Λορέντζο Μπράουν παρέμενε σε θέση ισχύος.

Στην τρίτη περίοδο πολύ νωρίς οι γηπεδούχοι φορτώθηκαν με φάουλ και συμπλήρωσαν τα ομαδικά, ωστόσο η εμπειρία του Στράτου Περπέρογλου ήταν καθοριστική. Όταν η Φενέρ πλησίασε, ο Ελληνας φόργουορντ με συνεχόμενα δικά του καλάθια έκανε το 47-37 (27').

Η τουρκική ομάδα ήθελε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε. Η αστοχία και η εκπληκτική άμυνα των Σέρβων διατήρησε τη διαφορά σε ικανοποιητικό επίπεδο (53-46, 35'). Η Φενέρμπαχτσε με τρίποντο του Μπόμπι Ντίξον μείωσε στο καλάθι (53-51, 36'), όμως δεν κατάφερε κάτι καλύτερο μιας και ο Ερυθρός Αστέρας αντέδρασε με τον Μο Φαγιέ (58-51, 37').

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι νικητές έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, δεχόντουσαν καλάθι με τρομερή δυσκολία και έδειξαν τρομερή ψυχραιμία στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν και πίεσε ο αντίπαλος.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Στράτος Περπέρογλου είχε 11 πόντους (3/4δ., 1/3τρ., 2/4β.), 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Εξαιρετικός και ο Τζέιμς Γκιστ με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μο Φαγιέ ολοκλήρωσε το ματς με 8 πόντους (5 στο τελευταίο πεντάλεπτο) και 7 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Αστοχοι οι Κώστας Σλούκας (1/7 σουτ) και Ντέρικ Ουίλιαμς (0/5 σουτ).

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Φενέρμπαχτσε μείωσε σε 53-51, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας μετά το τάιμ άουτ του Τόμιτς αντέδρασε με σερί 8-0 και δεν ανησύχησε ξανά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κόψιμο το Φαγιέ στον Βέσελι στο 37' της αναμέτρησης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι τίποτα. Η Φενέρμπαχτσε τα 10/29 δίποντα και τα 12 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-30, 51-43, 68-56

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.