Μάικ Τζέιμς: Ένας MVP που «παλεύει» να ανέβει στην κορυφή...

Μάικ Τζέιμς: Ένας MVP που «παλεύει» να ανέβει στην κορυφή...

Αντωνία Σπανού
Μάικ Τζέιμς: Ένας MVP που «παλεύει» να ανέβει στην κορυφή...
Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο MVP της πρώτης αγωνιστικής, ήταν πέρυσι ο πρώτος σκόρερ της Euroleague και ακόμα παλεύει να πείσει τους πιο δύσπιστους ότι ανήκει στους κορυφαίους.

Μερικές φορές μπορεί να νιώθεις κορυφαίος, να κάνεις όλα όσα πρέπει να κάνεις, αλλά κορυφαίος να... μην είσαι. Κάτι περίεργο συμβαίνει με τον Μάικ Τζέιμς. Έχει περάσει πολλά, έχει βρεθεί από το ΝΒΑ στην Euroleague, έχει παίξει με κορυφαίες ομάδες, έχει βγει πρώτος σκόρερ στην Euroleague, αλλά το καλοκαίρι βρέθηκε ακόμα μια φορά χωρίς ομάδα και να όχι από επιλογή.

Αυτή η συνθήκη δεν είναι νέα για τον ενθουσιώδη Αμερικανό γκαρντ.

Κάθε χρόνο κάνει σπουδαίες εμφανίσεις στο παρκέ, κυρίως σκοράρει με συνέπεια, αλλά η ιστορία σταματά εκεί που αρχίζει η γκρίνια μέσω twitter. Φέτος βιώνει μια νέα κατάσταση, είναι σε μια ομάδα που δεν μοιάζει με τις άλλες, κάνει ξεκάθαρα πρωταθλητισμό και το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να είναι κορυφαίος μεταξύ των κορυφαίων.

ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

Το περσινό καλοκαίρι του Μάικ Τζέιμς ήταν σχεδόν ίδιο με το φετινό. Ο Αμερικανός γκαρντ βιώνει σε επανάληψη την ίδια συνθήκη. Κάνει καλές σεζόν, ηγείται στο σκοράρισμα, αλλά δεν μπορεί να μείνει σε μια ομάδα και να τον εκτιμήσουν σε ένα άλλο επίπεδο. Μετά την περσινή του καλοκαιρινή γκρίνια μέσω twitter βρέθηκε στην Αρμάνι Μιλάνο, με μοναδικό στόχο να ηγηθεί της προσπάθειας της ιταλικής ομάδας να αλλάξει επίπεδο. Όλα ξεκίνησαν καλά, αλλά δεν τελειώσαν με τον ίδιο τρόπο.

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε τα... τρελά του στο παρκέ, κατάφερε και έγινε ο πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας της Euroleague, αλλά... μέχρι εκεί. Η ομάδα του απέτυχε για ακόμα μια σεζόν, ο παίκτης έμεινε εκτός της πρώτης πεντάδας και τα χειρότερα δεν τα είχε δει ακόμα. Το καλοκαίρι η έλευση του Έτορε Μεσίνα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αρμάνι άλλαξαν και πάλι τα δεδομένα για τον Τζέιμς.

Ο Ιταλός προπονητής έκανε ξεκάθαρο ότι δεν τον θέλει, ο Τζέιμς άρχισε και πάλι να μιλάει μέσω twitter και για ακόμα μια φορά ήταν από τους πιο ενεργούς παίκτες την καλοκαιρινή περίοδο. Έκανε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να φύγει από μόνος του, χάλασε ακόμα παραπάνω τις σχέσεις του, πριν προφανώς αποζημιωθεί και βρεθεί σε μια γνωστή κατάσταση, αυτή του να ψάχνει ομάδα.

«Θα μείνω στο Μιλάνο και λογικά απλά δε θα αγωνίζομαι. Αυτό μου φαίνεται πως θα κάνω», ενώ στη συνέχεια έγραψε πως «όλα θα αλλάξουν αν με πληρώσουν».

Για ακόμα μια σεζόν ο Τζέιμς ένιωσε αδικημένος με όσα έγιναν, αλλά η πραγματικότητα ήταν σκληρή μαζί του και πάλι.

«Αυτό το καλοκαίρι δεν με σεβάστηκαν και το πήρα προσωπικά». Κάπως έτσι ο Μάικ Τζέιμς κοίταξε τις επιλογές του και αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του και να δοκιμαστεί στο επίπεδο των Πρωταθλητών Ευρώπης. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε το νέο του σπίτι και ψίθυροι με αμφιβολίες άρχισαν πάντως να ακούγονται.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ;

«Ο Μάικ είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τον εαυτό του, αλλά και για τους συμπαίκτες του. Όλα αυτά τα χρόνια στην EuroLeague και σε διαφορετικά επίπεδα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει. Όμως θα πρέπει να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα» .

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη για τον Μάικ Τζέιμς, όταν ανακοίνωσε η ρωσική ομάδα ότι απέκτησε τον Αμερικανό παίκτη. Μπορεί να σκοράρει, όμως...

Η αμφιβολία του Έλληνα προπονητή είναι εκείνη που έχει σχεδόν όλος και ο φίλαθλος κόσμος με τον Μάικ Τζέιμς. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι, αλλά δεν βοηθάει ουσιαστικά τις ομάδες που έχει βρεθεί μέχρι τώρα. Αυτό οφείλει να το αλλάξει σε μια ομάδα, που κάνει ξεκάθαρα πρωταθλητισμό και έχει στο ρόστερ της παίκτες πρωταγωνιστές σε όλες τις θέσεις.

Πάντως, η πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αφήνει υποσχέσεις για την συνέχεια. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης νίκησε την Βαλένθια με 71-96 και ο Μάικ Τζέιμς είναι και επίσημα ο MVP της πρώτης αγωνιστικής. Ο Αμερικανός είχε 6/6 σουτ δύο πόντων και 1/1 τρίποντο, έχοντας συνολικά 20 πόντους. Επίσης είχε 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ και κέρδισε και 6 φάουλ, μαζεύοντας 28 βαθμούς στο rating της διοργάνωσης.

Ο τίτλος του MVP σε μια αγωνιστική είναι ο τρίτος που κερδίζει στην καριέρα του και θα ήθελε η συνέχεια να είναι αντίστοιχη. Ο Έλληνας προπονητής έχει μια πρόκληση μπροστά του, αλλά και την εμπειρία να διαχειριστεί έναν παίκτη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι ο Τζέιμς και θα ήθελε να τον δει για πρώτη φορά στην καριέρα του να λάμπει μέσα από το σύνολο.

Αν θα τα καταφέρει είναι νωρίς ακόμα για να το ξέρει κανείς, αλλά το υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού που οφείλει να προσαρμοστεί δίνει ένα νέο ενδιαφέρον στην φετινή σεζόν του Αμερικανού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.