Πέιν: «Ο Παναθηναϊκός με σύστησε στην Euroleague»

Πέιν: «Ο Παναθηναϊκός με σύστησε στην Euroleague»
Ο Έιντριαν Πέιν μίλησε στην Euroleague Greece για την Βιλερμπάν και τα περάσματά του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός σέντερ της Βιλερμπάν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Ο Έιντριαν Πέιν ανυπομονεί να δει τους φίλους από τον Παναθηναϊκό και μιλώντας στην Euroleague Greece αναφέρθηκε στα όσα του πρόσφεραν οι «πράσινοι» ενώ φυσικά μιλάει και για την Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ.

-Ξεκινήσατε με νίκη την Euroleague. Πόσο σημαντικό είναι για την Βιλερμπάν να συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση;

«Είναι υπέροχο να συμμετέχουμε στην Euroleague. Εσείς στην Ελλάδα ενδεχομένως να μην το καταλαβαίνετε διότι είστε συνηθισμένοι, αλλά για την Βιλερμπάν είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Έχουμε στο πλευρό μας μία ολόκληρη πόλη.

Πέρυσι κατακτήσαμε πρωτάθλημα και Κύπελλο και φέτος βρισκόμαστε στην κορυφαία διοργάνωση. Θα… χτίσουμε πάνω στις περσινές επιτυχίες μας.

Εχουμε μικρό μπάτζετ, αλλά είμαστε καλή ομάδα αφού διαθέτουμε πολύ καλούς παίκτες και αρκετούς από τους κορυφαίους της Γαλλίας.

Ξέρουμε πως κάθε ματς είναι δύσκολο. Η Euroleague είναι υψηλού επιπέδου διοργάνωση και αυτό φαίνεται από το πόσοι παίκτες έρχονται κάθε χρόνο από το ΝΒΑ. Ειδικά φέτος. Αυτό συμβαίνει διότι είναι άκρως ανταγωνιστική.»

-Πάντως με τον Ολυμπιακό ανταποκριθήκατε ιδανικά...

«Ξέραμε πόσο καλή και έμπειρη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Στην Euroleague ο αντίπαλος θα τιμωρήσει κάθε λάθος που θα κάνεις. Αυτό το προσέξαμε, το περιορίσαμε και δεν προσφέραμε εύκολους πόντους.»

-Από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό μέσα σε λίγες μέρες. Έχεις επιπλέον κίνητρο λόγω της προηγούμενης παρουσίας σου στην ομάδα;

«Οχι, ένα απλό παιχνίδι είναι. Δεν κρατά των παραμικρή κακία στον Παναθηναϊκό. Το αντίθετο θα έλεγα. Πολύ μεγάλος σύλλογος και με αγκάλιασε και τις δύο φορές. Αν δεν είχα πάει δε θα ήμουν εδώ τώρα.

Ο Παναθηναϊκός με σύστησε στην Euroleague και είμαι τώρα στην Βιλερμπάν. Είχα την ευκαιρία να παίξω σε μία σπουδαία ομάδα και πήρα πολλά πράγματα. Απλά κάθε παίκτης θέλει να παίζει και για αυτό έφυγα. Είμαι νέος και θέλω να περνάω χρόνο στο παρκέ.»

-Πως είναι ο Τόνι Πάρκερ σαν χαρακτήρας;

«Πρόκειται για εκπληκτικό χαρακτήρα. Έρχεται συχνά και μας βλέπει. Δεν προπονείται μαζί μας, αλλά κάνει όλα τα σημαντικά πράγματα για την Βιλερμπάν και για μας. Έχει μεγάλο όραμα για την ομάδα.

Από αυτόν περνάνε όλες οι αποφάσεις διότι θέλει να μεταδώσει τις εμπειρίες του. Αυτό δεν ισχύει μόνο για μας, αλλά και για την γυναικεία ομάδα του συλλόγου.

Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα στη Γαλλία σε άνδρες και γυναίκες κάτι σημαντικό για αυτόν αφού λατρεύει τους τίτλους.»