Περπέρογλου στη Euroleague Greece: «Οι "αιώνιοι" μπορούν playoffs, με Τόμιτς είμαστε... μαχητές»

Νίκος Καρφής
Περπέρογλου στη Euroleague Greece: «Οι "αιώνιοι" μπορούν playoffs, με Τόμιτς είμαστε... μαχητές»
Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε για τη μαχητικότητα που έχει φέρει στον Ερυθρό Αστέρα ο Μίλαν Τόμιτς, ενώ στάθηκε στη σημασία της έδρας. «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να μπουν στα playoffs», ανέφερε στην Euroleague Greece.

Για τον Στράτο Περπέρογλου το ΟΑΚΑ δεν είναι άγνωστο.

Ο Έλληνας φόργουορντ βρέθηκε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ από το 2007 μέχρι το 2012 και είχε συνεισφορά στις 2 κατακτήσεις Euroleague της ομάδας, το 2009 και το 2011.

Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στην έδρα των... πρασίνων και το έδειξε και με την απόδοση του, ειδικά στο 2ο ημίχρονο.

Μετά τον Τζέιμς Γκιστ, ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης των Σέρβων, μετρώντας 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Η Euroleague Greece τον συνάντησε μετά τη νίκη του «τριφυλλιού» επί των Σέρβων, με τον Περπέρογλου να στέκεται στην αντίδραση που έδειξε η ομάδα του και το γεγονός πως πάλεψε μέχρι το τέλος για το διπλό: «Πρέπει να κρατήσουμε την αντίδραση που δείξαμε. Τίποτα πέρα από αυτό. Σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται η διοργάνωση, δεν μπορούμε να αφήσουμε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό να πάρουν διαφορά γιατί μετά είναι πολύ δύσκολο για εμάς να κυνηγάμε στο σκορ. Ειδικά τώρα που παίζαμε και εκτός έδρας».

Το ΟΑΚΑ ήταν το γήπεδο που τον φιλοξένησε για 5 σεζόν, αλλά ο διεθνής φόργουορντ δεν στάθηκε σε αυτό το στοιχείο όταν μίλησε για την καλή του παρουσία στο σκοράρισμα (είχε 15 πόντους): «Έχω παίξει αρκετές φορές στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν νομίζω πως έχει να κάνει με αυτό. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξα καλά, αλλά θεωρώ πως στο δεύτερο βελτιώθηκα και προσπάθησα να βοηθήσω τον Ερυθρό Αστέρα να γυρίσει το παιχνίδι».

Ο Στράτος ξεκίνησε με 1/6 σουτ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς (τελείωσε με 5/12 σουτ και 3/4 βολές), επιτρέποντας στους Σέρβους να μπουν στη διεκδίκηση του ματς. Τα 3 κλεψίματα του δείχνουν και την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην άμυνα.

Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε στην Euroleague μετά από απουσία ενός έτους, έχοντας στο τιμόνι του τον Μίλαν Τόμιτς. Στην μαχητικότητα και στη refuse to lose νοοτροπία που περνάει ο προπονητής του στην ομάδα, στάθηκε ο 35χρονος: «Είμαστε μια μαχητική ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Μας λείπει το ταλέντο αν συγκριθούμε και με άλλες ομάδες. Όμως όλα τα ματς μέσα στην έδρα μας θα είναι δύσκολα για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Θέλουμε να παίζουμε ομαδικά και σκληρά και να εξαρτιώμαστε ο ένας από τον άλλον. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Έχοντας παίξει τόσο σε Παναθηναϊκό, όσο και Ολυμπιακό, δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ερώτηση για το που μπορούν να φτάσουν οι αιώνιοι στη φετινή Euroleague. Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, ωστόσο έδειξε να εμπιστεύεται τους... αιωνίους, αναφέροντας πως μπορούν να μπουν στην 8άδα: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για κάποια πρόβλεψη. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετό ταλέντο, αλλά είναι στο ξεκίνημα ακόμα οι ομάδες. Θεωρώ πως έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι τα playoffs και οι δύο»

Στο τέλος μίλησε για το πλεονέκτημα που δίνει στον Ερυθρό Αστέρα, η καυτή του έδρα, η Stark Arena του Βελιγραδίου. Παναθηναϊκός και Ερυθρός Αστέρας είναι δύο ομάδες που στηρίζουν πολλά στην έδρα τους, η οποία γίνεται... καμίνι και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους αντίπαλους παίκτες

Την σεζόν 2017-18 οι Σέρβοι μέτρησαν 8 νίκες και 7 ήττες στο Βελιγράδι στη Euroleague, ενώ κατάφεραν να πάρουν μόλις 3 διπλά. Από την πλευρά του το τριφύλλι πέρυσι είχε ρεκόρ 11-4 μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά εκτός έδρας μπόρεσε να πάρει μόλις 5 ροζ φύλλα αγώνα σε 15 ματς.

«Άμα θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στη Euroleague, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μας αυτό και θα πρέπει να προσέξουμε για το αξιοποιήσουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.