Παπαγιάννης στη Euroleague Greece: «Δεν με εξέπληξε ο Γκιστ, πήραμε μεγάλο μάθημα»

Παπαγιάννης στη Euroleague Greece: «Δεν με εξέπληξε ο Γκιστ, πήραμε μεγάλο μάθημα»

Νίκος Καρφής
Παπαγιάννης στη Euroleague Greece: «Δεν με εξέπληξε ο Γκιστ, πήραμε μεγάλο μάθημα»
O Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στη Euroleague Greece μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και τόνισε πως περίμενε την εξαιρετική εμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ, ενώ στάθηκε στο μάθημα που πήρε η ομάδα του από την επικράτηση. «Παίξαμε μυαλωμένο μπάσκετ», ανέφερε από την πλευρά του ο Ταϊρίς Ράις.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το... δεξί στη Euroleague, καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 87-82.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ένας εκ των κορυφαίων του «τριφυλλιού», βάζοντας το λιθαράκι του στην επικράτηση της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη στο ΟΑΚΑ.

Δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί καθόλου λόγω της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο με την Εθνική ομάδα, ωστόσο έδειξε ανεπηρέαστος στο πρώτο ματς της σεζόν στην Ευρώπη, μετρώντας 8 πόντους (4/6 σουτ) και 5 ριμπάουντ σε 17 λεπτά. Μάλιστα ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως ο Έλληνας σέντερ ήταν... κλειδί για τη νίκη, αφού έδεσε την άμυνα.

Ο Βig Papa μίλησε στη Euroleague Greece και αρχικά στάθηκε στην βελτίωση της εικόνας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο. «Βελτιώσαμε πάρα πολύ τα ριμπάουντ, δεν αφήσαμε να πάρουν όσα ριμπάουντ πήραν στο πρώτο δεκάλεπτο και σίγουρα ήταν ένα πολύ κομβικό σημείο για μας. Βγήκαμε στον αιφνιδιασμό, βρήκαμε κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά και τα mismatch με τον Ντεσόν (Τόμας) και πετύχαμε κάποια εύκολα καλάθια».

Σημαντικό ρολό για το νικηφόρο ξεκίνημα έπαιξε και η πολύ καλή προετοιμασία της ομάδας για την πρεμιέρα: «Είχαμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία τις τελευταίες 3 μέρες για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Πάντα η πρεμιέρα είναι ένα δύσκολο ματς για όλες τις ομάδες. Αντιμετωπίσαμε πολύ καλά τον αντίπαλο μας από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Στην πρώτη περίοδο δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη»

«Σίγουρα αυτό το ματς αποτελεί μάθημα για τον καθέναν. Το κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου διαφοράς μπορεί να κριθεί στο τέλος με πολύ λίγους πόντους, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό ήταν το ματς ενόψει της δύσκολης συνέχειας και το τι θα κρατήσει από την επικράτηση

Δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στην απόδοση του Νικ Καλάθη (21 πόντοι και 7 ασίστ) που ήταν για ακόμη μια φορά καθοριστικός, δείχνοντας τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και στις δυο μεριές του γηπέδου: «Ο Νικ ήταν εξαιρετικός για ακόμη μια φορά. Μας βοήθησε όλους πάρα πολύ και στην επίθεση και την άμυνα. Όλα τα παιδιά έβαλαν το λιθαράκι τους για αυτή τη νίκη».

Στο τέλος αναφέρθηκε στον Τζέιμς Γκιστ για τον οποίο ήταν σίγουρος πως θα κάνει μεγάλη εμφάνιση: «Ήμουν σίγουρος πως ο Γκιστ θα έρθει προετοιμασμένος για αυτό το ματς. Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς ένιωθε, ποια ήταν τα συναισθήματα του. Όμως ήξερα ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Θέλω να του ευχηθώ να είναι υγιής και ότι καλύτερο στη συνέχεια».

Ακόμη ένας παίκτης που ήταν καταλυτικός για την νίκη των πρασίνων ήταν ο Ταϊρίς Ράις. Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε το καλοκαίρι για να πάρει τη θέση του Λούκας Λεκαβίτσιους και η ποιότητα του φαίνεται από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Κόντρα στους Σέρβους έπαιξε μυαλωμένο μπάσκετ, διάβασε έξοχα το παιχνίδι και αξιοποίησε τα mismatch της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μακάμπι, κάνοντας εξαιρετικά ματς στο Final 4 του 2014 (βγήκε και MVP).

«Αλλάξαμε τον ρυθμό μετά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Παίξαμε πιο μυαλωμένο, πιο σκεπτόμενο μπάσκετ. Αλλάξαμε το παιχνίδι, παίξαμε πιο δυναμικά. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα έπαιξε σωστό μπάσκετ», ανέφερε αρχικά στη Euroleague Greece o παίκτης που τελείωσε το ματς με 12 πόντους και κρίσιμες βολές στο τέλος.

Για τις ιδιαιτερότητες που κρύβουν οι πρεμιέρες, αφού οι ομάδες δεν προλαβαίνουν να πιάσουν το maximum των δυνατοτήτων τους, ανέφερε: «Θα έβαζα ένα C+ στην ομάδα αν με ρωτούσες βαθμό. Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πολλά πράγματα. Σίγουρα να ελέγξουμε τα ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο τέλος θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς και να πάρουμε διαφορά 10-12 πόντων».

Φέτος η Euroleague θα έχει νέο format, καθώς προστέθηκαν 2 ομάδες, με τον γκαρντ του τριφυλλιού να σχολιάζει για τα... αχαρτογράφητα νερά της διοργάνωσης: «Θα είναι δύσκολα για ολους. Πολλά ταξίδια, πολλά σκληρά ματς, περισσότερες διπλές εβδομάδες. Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Είναι μια δοκιμασία που έχεις μπροστά σου, πρέπει να την αντιμετωπίσεις.».

Στο τέλος ανέφερε για το τι θα κρατήσει από τη νίκη της πρεμιέρας: «Θα δούμε το video και θα καταλάβουμε τι κάναμε καλά. Θα εστιάσουμε σε αυτά που θα πρέπει να βελτιώσουμε για το επόμενο ματς και τη συνέχεια της διοργάνωσης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.