Μπερτομέου: «Στόχος τα 16 εγγυημένα συμβόλαια στην EuroLeague»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague και μίλησε για την ανάπτυξη της διοργάνωσης, τον μεγάλο στόχο αλλά και το Final 4 που θα διεξαχθεί στην Κολωνία.

Μπερτομέου: «Στόχος τα 16 εγγυημένα συμβόλαια στην EuroLeague»

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague μίλησε αρχικά για τα 20 χρόνια της διοργάνωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να πιστέψω πως πέρασαν ήδη 20 χρόνια ωστόσο είναι ευχάριστο που οι ομάδες έκαναν το όραμά του, πραγματικότητα. Μετά από 20 χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η EuroLeague είναι ένα ισχυρό σχέδιο, το οποίο το τοποθετούν ως ένα από τα κορυφαία του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνες της SportsBusiness, είμαστε η δεύτερη πιο γρήγορη αναπτυσσόμενη λίγκα, κάτι που δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες είπε ότι «o τρόπος με τον οποίο θα δοθούν τα συμβόλαια θα αλλάξει σε κάποιο βαθμό, με τις ομάδες του EuroCup να έχουν πλέον την ευκαιρία να πάρουν ένα εισιτήριο. Οι δύο πρώτες θα αγωνίζονται την επόμενη χρονιά στην EuroLeague και θα μπορούν να μείνουν για πάνω από μία σεζόν, πάντα με βάση την απόδοσή τους. Ήταν μία αδυναμία των τελευταίων ετών και την διορθώσαμε».

Όσο για τη παρουσία φέτος των Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου; «Υπήρχε η ανάγκη για παρουσία σε δύο αγορές-κλειδιά της ηπείρου, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου έχουν δείξει ότι είναι δύο ομάδες που συμβαδίζουν με την φιλοσοφία της EuroLeague. Η Βιλερμπάν έχει πολλές φιλοδοξίες, με pρόεδρο τον Τόνι Πάρκερ, ενώ η Μπάγερν, έχει εδραιωθεί ως μία από τις καλύτερες ομάδες.

Όσο για το ενδεχόμενο να απλωθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο η EuroLeague; «Πάντα υπήρχε αυτή σκέψη. Το 2000 υπήρχαν οι Λόντον Τάουερς. Τότε δεν ήταν έτοιμη ούτε η λίγκα, αλλά ούτε και η ομάδα να παραμείνει ωστόσο τώρα έχουμε συζητήσει και έχουμε πιο ώριμες σκέψεις. Βάσει των στατιστικών είναι κάτι που οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν. Και η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι καλοδεχούμενη στην EuroLeague».

Τι περιμένει από τη νέα EuroLeague; «Την περιμένω ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Οι ομάδες έχουν απίστευτο ταλέντο που εγγυώνται θέαμα στο παρκέ» και στάθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν: «Ακόμα είναι νωρίς για να μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα. Το όραμά μου είναι μία λίγκα με 16 εγγυημένα συμβόλαια, που θα μας επιτρέψουν να εξελίξουμε το προϊόν συνολικά, όπως επίσης και δύο ομάδες που θα συνδέονται με το EuroCup, μέσω ενός συστήματος ανόδου/υποβιβασμού».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο Final 4 της Κολωνίας: «Το Final 4 είναι ένα τεράστιο θέαμα για την EuroLeague και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην περιοχή που το φιλοξενεί. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε αναθέσει δύο φορές το γεγονός σε γερμανική πόλη.»