Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο 75-79: Με... υπογραφή Σέρχιο το ντέρμπι της EuroLeague (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο 75-79: Με... υπογραφή Σέρχιο το ντέρμπι της EuroLeague (vid)
Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» κερδίζοντας τη Φενέρμπαχτσε με 79-75. Καλύτεροι οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέλβιν Μακ.

Δεν είχαν περάσει καλά καλά 24 ώρες από την βαριά ήττα της Φενέρμπαχτσε στην Ιταλία από την Βίρτους Μπολόνια και οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπρεπε να δώσουν και πάλι ένα δυνατό φιλικό.Για 30 λεπτά η ελλιπέστατη Φενέρ (εκτός οι Βέσελι, Ντε Κολό, Ντατόμε, Λοβέρν) ήταν υπέρ το δέον ανταγωνιστική αλλά στην τελευταία περίοδο φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Κάτι που φρόντισε να εκμεταλλευτεί η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία είχε για καλύτερο παίκτη τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος πέτυχε 26 πόντους, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Σέλβιν Μακ, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 15 πόντους. Πάντως, παρά την... κούραση και τις απουσίες, η Φενέρμπαχτσε ήταν μέσα στο ματς και προσπάθησε να φτάσει στη νίκη μέχρι και το τέλος. Για λογαριασμό της τουρκικής ομάδας, ο Κώστας Σλούκας σταμάτησε στους 13 πόντους, ενώ από 12 πόντους είχαν οι Ντέρικ Ουίλιαμς και Μπόμπι Ντίξον.

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς και αυτό χάρη στον Μπόμπι Ντίξον, ο οποίος είχε βοηθήσει την ομάδα να πάρει διψήφια διαφορά (26-16) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έχοντας πετύχει 10 πόντους σε εκείνο το διάστημα. Βέβαια η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική αφού η είσοδος του Σέρχιο Ροντρίγκεθ άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Ο Ισπανός πλέι μέικερ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε την ομάδα του σε ένα επιμέρους 21-15 (!!!) με το οποίο έφερε την Αρμάνι στο +6 (31-37) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (34-37 η Αρμάνι).

Στο τρίτο δεκάλεπτο το ματς ήταν πολύ πιο ισορροπημένο και με Μαχμούτογλου, Σλούκα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε προβάδισμα (56-54) με τη λήξη της περιόδου. Όμως και πάλι η Αρμάνι Μιλάνο βρήκε τον τρόπο να ξαναγίνει το... αφεντικό του ματς. Ο Σέλβιν Μακ ήταν εκείνος που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να προηγηθεί με 73-66 τρία λεπτά πριν από το τέλος του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 34-37, 56-54, 75-79