Ντιλέινι - Μπαρτσελόνα: Από «δήμιος», παίκτης της! (pics & vids)

Ντιλέινι - Μπαρτσελόνα: Από «δήμιος», παίκτης της! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Ντιλέινι - Μπαρτσελόνα: Από «δήμιος», παίκτης της! (pics & vids)
Το 2016 ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών του... αποκλεισμού της Μπαρτσελόνα από το Final 4 του Βερολίνου. Τέσσερις σεζόν μετά, φορά τη φανέλα της!

Ακόμα και στο... παρά πέντε, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να εκπλήξει τον μπασκετικό κόσμο και την Ευρώπη, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι, μετά τους Άλεξ Αμπρίνες, Νίκολα Μίροτιτς, Κόρι Χίγκινς και Μπράντον Ντέιβις.

Διάφορα σενάρια - στα οποία εμπλέκονταν και οι «μπλαουγκράνα» - ήθελαν τόσο στο παρελθόν, όσο και φέτος τον Αμερικανό να επιστρέφει στην Euroleague, και να που έγινε και οι Καταλανοί τον έκαναν δικό τους, και τουλάχιστον στα... χαρτιά μοιάζουν ένα από τα φαβορί για να βρεθούν στο Final 4 της Κολωνίας το 2020.

Η ομάδα της Βαρκελώνης, πάντως, ήξερε καλά τι... ψωνίζει, καθώς ο Μάλκολμ Ντιλέινι της είχε κάνει μεγάλη «ζημιά» στη σειρά του 2016 και την άφησε εκτός της τελικής φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο 27χρονος τότε γκαρντ, παρέα με τον Βίκτορ Κλαβέρ, με τον οποίο θα είναι ξανά συμπαίκτες φέτος, απέκλεισαν την Μπαρτσελόνα με την Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά από πέντε παιχνίδια, δίνοντας στην ομάδα του Κουμπάν την πρώτη της συμμετοχή σε Final 4.

Ο Ντιλέινι ήταν από τους πρώτους σκόρερ της «Λόκο», έχοντας κατά μέσο όρο 15.4 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ στα πέντε ματς, ενώ η παρουσία του, μαζί με του Κλαβέρ, ήταν καταλυτική στο τέταρτο παιχνίδι.

Η Λοκομοτίβ, που είχε το πλεονέκτημα έδρας, είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι (66-61), αλλά ηττήθηκε στα επόμενα δύο (66-92, 82-70). Έτσι, με την επιστροφή στη Βαρκελώνη, Ντιλέινι και Κλαβέρ ανέλαβαν δράση, έχοντας 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ ο πρώτος και ο 17 πόντους και 10 ριμπάουντ ο δεύτερος. Ο Άντονι Ράντολφ, που τώρα αγωνίζεται στη Ρεάλ, ήταν εκείνο το βράδυ πρώτος σκόρερ στη νίκη της «Λόκο» (80-92).

Στο τελευταίο παιχνίδι στο Κουμπάν, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άφησε την «Μπάρτσα» των Πασκουάλ - Περπέρογλου μόλις στους 5 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να επικρατήσει με 81-67, να κάνει το 3-2 στη σειρά και να «κλείσει» εισιτήριο για το Βερολίνο.

Από εκείνο το ρόστερ της Μπαρτσελόνα είναι ακόμα στην ομάδα οι Πάου Ρίμπας και Άντε Τόμιτς, αλλά και ο Άλεξ Αμπρίνες, που επέστρεψε φέτος.