Ψηφίστε την καλύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού (poll)

Ψηφίστε την καλύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού (poll)

Γιώργος Κούβαρης
Ψηφίστε την καλύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού (poll)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκινάει την προετοιμασία για τη νέα σεζόν και το gazzetta.gr σας δίνει την ευκαιρία να ψηφίσετε την καλύτερη μεταγραφή της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Οι νταμπλούχοι προχώρησαν κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού σε επτά μεταγραφές ενώ έσπευσαν να ανανεώσουν και το συμβόλαιο ενός παίκτης που ξεχώρισε και βοήθησε πολύ την ομάδα κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα παρέμεινε στους «πράσινους» ο Ντεσόν Τόμας, ενώ αποκτήθηκαν άλλοι έξι ξένοι (Ουέσλι Τζόνσον, Τζίμερ Φριντέτ, Τζέικομπ Ουάιλι, Ράιον Μπράουν, Μπεν Μπέντιλ, Ταϊρίς Ράις) όπως επίσης και ο μεγάλος άτυχος, Γιάννης Αθηναίου. Ο διεθνής πλέι μέικερ τραυματίστηκε σοβαρά στο τελευταίο φιλικό της Εθνικής ομάδας επί ελληνικού εδάφους στο τουρνουά «Ακρόπολις» και θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Από τη στιγμή που θα απουσιάσει από το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, δεν συμπεριλήφθηκε στην εν λόγω ψηφοφορία για την καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού φέτος.

Εκτός ψηφοφορίας έμεινε και ο Τόμας και αυτό διότι υπήρχε στην ομάδα και δεν θα αποτελέσει νέο πρόσωπο στο ρόστερ της σεζόν 2019-2020.

ΟΥΕΣΛΙ ΤΖΟΝΣΟΝ (ΗΠΑ, Forward, 32χρ., 2.01μ.)

Ο Αμερικανός ΝΒΑer αγωνίζεται στις δύο θέσεις των φόργουορντ, ενώ χάρη στο... μάκρος του και την αθλητικότητά του, μπορεί να παίξει άμυνα από το «2» έως και το «5». Ένας παίκτης που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά και στις δύο πλευρές του παρκέ και ο οποίος μετράει στην καριέρα του 609 ματς στην regular season του ΝΒΑ με 7 πόντους κατά μέσο όρο, 3,2 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ, 46% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα και 74% στις βολές.

ΤΖΙΜΕΡ ΦΡΙΝΤΕΤ (ΗΠΑ, Guars, 30χρ., 1.88μ.)

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αποτελέσει το επιθετικό όπλο του Παναθηναϊκού καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Φριντέτ μπορεί να σκοράρει με τεράστια ευχέρεια, είτε με μακρινά σουτ (ενίοτε και... πολύ μακρινά!), είτε με σουτ από μέση απόσταση, είτε με τα αγαπημένα του running layups. Στο ΝΒΑ είχε 6 πόντους κατά μέσο όρο στα 241 ματς που πάτησε παρκέ, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Κίνα έχοντας φέτος 36 πόντους κατά μέσο όρο με 5,6 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ, 2,6 κλεψίματα και 42% στα τρίποντα.

ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΟΥΑΪΛΙ (ΗΠΑ, Forward/Center, 25χρ., 2.03μ.)

Ο Τζέικ Ουάιλι φέτος πήρε για πρώτη φορά το «βάπτισμα του πυρός» στην EuroLeague με τη φανέλα της Γκραν Κανάρια. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε 7 ματς με 10 πόντους κατά μέσο όρο και 2,6 ριμπάουντ, έχοντας 63% στα δίποντα και 80% στις βολές. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ αναμένεται να φέρει τρομερή ενέργεια και μαχητικότητα στις δύο ρακέτες, έχοντας ως πρώτο μέλημα το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και να «τελειώνει» φάσεις σε καταστάσεις pick n roll και pick n pop με σουτ από μέση απόσταση.

ΜΠΕΝ ΜΠΕΝΤΙΛ (Γκάνα, Forward/Center, 24χρ., 2.06μ.)

Ο Αργύρης Πεδουλάκης γνωρίζει καλά τον Γκανέζο φόργουορντ/σέντερ από τη περσινή σεζόν που συνυπήρξαν στο Περιστέρι. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, εισηγήθηκε την απόκτησή του! Ξέρει τι θέλει και τι να περιμένει από εκείνον. Ο Γκανέζος φόργουορντ/σέντερ αναμένεται να προσφέρει αθλητικότητα, αξιόπιστο από την περιφέρεια για το ύψος του και να αποκτήσει -ουσιαστικά- τον ρόλο του αντί-Λάσμε. Ο Μπέντιλ είχε πέρυσι στο Περιστέρι 11,7 πόντους και 6,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 44% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα και 71% στις βολές.

ΤΑΪΡΙΣ ΡΑΙΣ (ΗΠΑ, Guard, 32χρ., 1.85μ.)

Ουσιαστικά ο Ράις αποκτήθηκε για να έχει τον ρόλο του αντί-Λεκαβίτσιους στον Παναθηναϊκό και να συμπληρώνει ιδανικά τον Νικ Καλάθη. Βέβαια είναι δεδομένο ότι θα τον δούμε και στο «δύο» και να βοηθήσει και εκείνος με τη σειρά του με το καλό, περιφερειακό του, σουτ. Ο Αμερικανός point guard προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν στη Γερμανία με τη φανέλα της Μπάμπεργκ, αφού μέτρησε κατά μέσο όρο 16,4 πόντους, 4,4 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ στη διοργάνωση του Basketball Champions League.

ΡΑΪΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ (ΗΠΑ, Guard/Forward, 27χρ., 1.98μ.)

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας έχοντας φορέσει κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν τη φανέλα του Προμηθέα Πάτρας. Ο Μπράουν αναμένεται να «λύνει» τα χέρια του Πεδουλάκη από τη στιγμή που μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία στο «δύο» και στο «τρία» και να προσφέρει τον... δικό του οβολό χάρη στο καλό του σουτ, αλλά και το καλό παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Στο περσινό BCL, ο Ράιον Μπράουν είχε κατά μέσο όρο 15,3 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.