Λάρκιν: «Γλυκάθηκε» στην Ευρώπη, έμεινε και θέλει την κούπα (pics)

Λάρκιν: «Γλυκάθηκε» στην Ευρώπη, έμεινε και θέλει την κούπα (pics)

Αντωνία Σπανού
Λάρκιν: «Γλυκάθηκε» στην Ευρώπη, έμεινε και θέλει την κούπα (pics)
Ο Σέιν Λάρκιν έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες του ΝΒΑ, έμεινε στην Αναντολού Εφές και πλέον ο στόχος είναι ξεκάθαρος και είναι η κούπα.

«Ξυπνήστε ο Λάρκιν είναι μαζί μας!» Κάπως έτσι οι οπαδοί της Εφές ξύπνησαν και είδαν τα ευχάριστα.

Ο Σέιν Λάρκιν, μέτρησε τις επιλογές του και αποφάσισε αρκετές ημέρες πριν την 31η του Ιουλίου που είχε ως διορία να κλείσει οριστικά την πόρτα του ΝΒΑ και να συνεχίσει την καριέρα του στην Euroleague και συγκεκριμένα στους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης. Μετά από τον χορό των ανανεώσεων, οι Τούρκοι κατάφεραν να κάνουν την κίνηση που τους κρατά στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι μόλις έναν χρόνο πριν που ο Αμερικανός γκαρντ αποφάσισε να αφήσει πίσω του την πρόκληση του ΝΒΑ και την Βοστόνη και να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Εφές.

Ως όνομα έκανε τρομερή αίσθηση και ίσως να ήταν και η μεγαλύτερη μεταγραφή της περασμένης σεζόν. Ο Λάρκιν είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει και η Euroleague τον περίμενε με... ανοιχτές αγκάλες. Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά την διοργάνωση, αλλά την τελείωσε μοναδικά και άφησε υποσχέσεις για ακόμα παραπάνω.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

Ο 27χρονος παίκτης χρειάστηκε χρόνο για να βρει ρυθμό και να ανακτήσει την δυναμική του. Η ποιότητα του είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί, αλλά σίγουρα η εκκίνηση του δεν ήταν η αναμενόμενη. Η Αναντολού Εφές του Αταμάν έκανε πολύ καλή πορεία στην απαιτητική Euroleague, αλλά ο Λάρκιν δεν έκανε όσα μπορεί κάποιοι να περίμεναν. Τέλειωσε την κανονική διάρκεια με 10.1 πόντους σε 20:28 που βρισκόταν στο παρκέ, είχε 2.2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 11.5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Σίγουρα δεν ήταν κακός, αλλά δεν είχε φτάσει στο πραγματικό επίπεδο όσων μπορεί να κάνει. Κάπου εκεί όμως τα ψέμματα τελειώσαν και τα playoffs τον βρήκαν εντελώς αλλαγμένο και με εκπληκτική διάθεση και αποτελεσματικότητα. Η Εφές βρήκε μπροστά της την Μπαρτσελόνα, στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι των playoffs και ο Λάρκιν μεταμορφώθηκε και οδήγησε την ομάδα του μέχρι το τέλος. Η μια του εμφάνιση ήταν πιο καλή από την επόμενη με αποκορύφωμα τους 30 πόντους που είχε στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Συνολικά στα 5 ματς κόντρα στους Καταλανούς είχε 19.6 πόντους, με 1.4 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ, ενώ εκτόξευσε την αξιολόγηση του στους 20.6 βαθμούς.

Η τούρκικη ομάδα δεν πάτησε φρένο, επέστρεψε στο Final 4 και ήταν εκεί για να φτάσει μέχρι το τέλος. Ο Αμερικανός δεν έριξε ταχύτητα και ήταν και στους δύο αγώνες εκπληκτικός. Τραβούσε και τους συμπαίκτες του, ώστε όλοι μαζί να ακουμπήσουν την κούπα και ήθελε όσο τίποτα να τα καταφέρει. Στον ημιτελικό κόντρα στην Φενέρμπαχτσε ήταν μοναδικός και με μια εμφάνιση βγαλμένη από όνειρο βοήθησε για να βρεθούν οι Τούρκοι στον τελικό. Είχε 30 πόντους, 7 ριμπάουντ 7 ασίστ και 43 βαθμούς στο PIR, με τον Ομπράντοβιτς να προσπαθεί να τον σταματήσει με κάθε τρόπο, αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Ο Λάρκιν δεν έριξε ταχύτητα ούτε στον τελικό, αλλά αυτή την φορά δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά, με την ΤΣΣΚΑ να κατακτά τον τίτλο. Είχε 29 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο με 24 βαθμούς αξιολόγηση. Ο παίκτης έδειξε την ποιότητα του στα δύσκολα και γιατί είναι σημαντικό να καταφέρει η Εφές να τον κρατήσει πάση θυσία.

ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ

Η Εφές κινήθηκε με συγκεκριμένο τρόπο το φετινό καλοκαίρι και αυτό έγινε σαφές με τις πρώτες της κινήσεις. Έσπευσε να ανανεώσει και να κρατήσει όλα τα κομμάτια της περσινής ομάδας που έφτασαν μέχρι τον τελικό. Ανανέωσε Πλάις, Άντερσον, Μίτσιτς, Μπαλμπάι, Σίμον, Ντάνστον και προσπάθησε να κρατήσει τον κορμό της με κάθε κόστος. Η αμφιβολία υπήρχε για τον Λάρκιν και την επιλογή του να σκεφτεί το ΝΒΑ, αλλά του είχε τονίσει ότι θα τον περιμένει όσο χρειαστεί, αρκεί να μην επιλέξει άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Έτσι και έγινε.

Η τούρκικη ομάδα φρόντισε να περιμένει με υπομονή, ο Λάρκιν είδε τις επιλογές του και τελικά αποφάσισε να συνεχίσει στην Euroleague και την Τουρκία, προφανώς για να τελειώσει ότι άρχισε πέρυσι μαζί με τους συμπαίκτες του. Ένα πολύ μεγάλο όνομα μένει στην δική μας πλευρά του Ατλαντικού και ο ανταγωνισμός φαίνεται αναμένεται μεγαλύτερος από ποτέ, με την ανυπομονησία να είναι τεράστια.