Μάντζαρης: Οκτώ στιγμές με τον Ολυμπιακό, όσες και οι σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα (pics & vids)

Μάντζαρης: Οκτώ στιγμές με τον Ολυμπιακό, όσες και οι σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα (pics & vids)

Μάντζαρης: Οκτώ στιγμές με τον Ολυμπιακό, όσες και οι σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα (pics & vids)
Το gazzetta.gr θυμάται οκτώ σημαντικές στιγμές του Βαγγέλη Μάντζαρη με τον Ολυμπιακό.

Μετά από οκτώ χρόνια ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποχαιρετά τον Ολυμπιακό ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μιας και θα συνεχίσει στην Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη.

Το καλοκαίρι του 2011 ήταν ταραχώδες για τον Έλληνα γκαρντ του Περιστερίου.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν πίστεψε σε αυτόν παρά τι σχετικές παραινέσεις να πάει στον Παναθηναϊκό και οι «ερυθρόλευκοι» τον πίεζαν να υπογράψει σε αυτούς.

Στα 21 του χρόνια ήταν μεταξύ της ισπανικής Αλικάντε και του Ολυμπιακού και ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα, επέλεξε τους Πειραιώτες.

Το gazzetta.gr θυμάται οκτώ στιγμές του Βαγγέλη Μάντζαρη που.. σημάδεψαν τα ισάριθμα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η σειρά είναι τυχαία...

1. BUZZER BEATER ΜΕ ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (15/11/13)

Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν να πέσει θύμα έκπληξης από την πολωνική ομάδα στο ΣΕΦ. Το ματς ήταν για την πρώτη φάση της Euroleague, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά οι Πειραιώτες ήθελαν να διατηρήσουν το αήττητο και το κατάφεραν με τρίποντο του Μάντζαρη σε «νεκρό» χρόνο.

2. ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΠΟΥ «ΑΛΛΑΞΕ» ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ (19/05/17)

Στον ημιτελικό του Final 4 του 2017 στην Κωνσταντινούπολη η ΤΣΣΚΑ είχε επιβληθεί των «ερυθρόλευκων» διατηρώντας προβάδισμα στο σκορ. Το τρίποντου Μάντζαρη στην εκπνοή της τρίτης περιόδου μείωσε σε 64-60 και άλλαξε πλήρως την ψυχολογία της ομάδας η οποία έφτασε τελικά στη νίκη.

3. Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ (27/01/13)

Για πολλούς η στιγμή που άλλαξε την καριέρα του. Ο διεθνής γκαρντ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΟΚ τραυματίστηκε με τη μαγνητική να δείχνει «ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού».

Ο Μάντζαρης επέστρεψε λίγο πιο αργός και κάπως φοβισμένος. Την επιγονατίδα άργησε να την αποχωριστεί, αλλά ήταν κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

4. ΤΑ PLAYOFFS ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο δρόμος για το Final 4 της Μαδρίτης περνούσε από την Βαρκελώνη αφού η Μπαρτσελόνα η οποία είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Όλοι θυμούνται το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στο ΣΕΦ, αλλά ο πραγματικός MVP της σειράς ήταν ο Έλληνας γκαρντ.

Ο Μάντζαρης σε εκείνα τα 4 ματς είχε συνολικά 9/10 τρίποντα!

5. ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ... ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ (30/05/16)

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού τραγουδούσαν για την επιστροφή της σειράς των τελικών στο Φάληρο, ωστόσο το τρίποντου Μάντζαρη έκοψε το τραγούδι στη μέση αφού έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη.

6. SMS ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ (Ιούνιος 2017)

Οι «πράσινοι» ήθελαν να κάνουν δικό τους τον διεθνή γκαρντ το καλοκαίρι του 2017. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο ατζέντης του Μάντζαρη εκείνη την εποχή, Δημήτρης Τοπαλίδης διαπραγματευόταν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κανένας δεν έμαθε αν το γνώριζε ο παίκτης, αλλά ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων» δημοσιοποίησε σειρά μηνυμάτων τα οποία δεν άφηναν περιθώριο αμφισβήτησης.

7. ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΤΟΝ ΚΙΡΙΛΕΝΚΟ (13/03/12)

Ο Ολυμπιακός είχε πλησιάσει για τα καλά την ΤΣΣΚΑ στον τελικό. Οι Ρώσοι προηγούνταν με 60-56 κι είχαν τη μπάλα με 1:15 για τη λήξη. Ο Κιριλένκο έκανε ντρίμπλα, ο Μάντζαρης καιροφυλακτούσε και την έκλεψε. Στη συνέχεια με δική του ασίστ ο Πρίντεζης σκόραρε για το 60-58.

8. ΤΑ 6/6 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ (25/03/16)

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο ΣΕΦ με τη Ρεάλ επικρατώντας με 99-84. Σε αυτό το ματς ο Μάντζαρης τελείωσε έχοντας 6/6 τρίποντα χάρη στα οποία μπήκαν οι βάσεις του θριάμβου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.