Λεκαβίτσιους: «"Μάχες" με τον Καλάθη, έκανε καλό η ελευθερία του Πιτίνο» (vid)

Λεκαβίτσιους: «"Μάχες" με τον Καλάθη, έκανε καλό η ελευθερία του Πιτίνο» (vid)
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε στο κανάλι της Ζαλγκίρις για τις... άγριες μονομαχίες του με τον Νικ Καλάθη στις προπονήσεις και τις διαφορές του Τσάβι Πασκουάλ με τον Ρικ Πιτίνο.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναίκού ΟΠΑΠ και νυν της Ζαλγκίρις είπε αρχικά για την απόφασή του να επιστρέψει στο Κάουνας: «Δεν έκανα δεύτερες σκέψεις, όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της Ζαλγκίρις. Ο κόουτς είναι ίδιος, ο σύλλογος είναι πολύ καλός. Είναι ακόμα καλύτερα, από όσο θυμόμουν. Είμαι χαρούμενος, αποφάσισα πολύ γρήγορα», ενώ για το ρόλο του συμπλήρωσε: «Θα έρχομαι από τον πάγκο. Θα προσπαθώ να φέρνω ενέργεια και να αλλάζω το ρυθμό του παιχνιδιού».

Για τα δύο χρόνια που πέρασε στην Αθήνα και το «τριφύλλι» υποστήριξε: «Μού έδωσε περισσότερα ως προσωπικότητα. Ήταν δύσκολα σε μια νέα χώρα, με ένα νέο προπονητή, αλλά πιστεύω πως με βοήθησε να ωριμάσω. Το καλό ήταν πως είχαμε πολλούς δυνατούς παίκτες, οπότε ήταν δύσκολα στις προπονήσεις να παίζεις ενάντια στον Νικ Καλάθη. Ήταν ωραία που πήρα κάτι από το παιχνίδι τους, που ήμουν δίπλα τους και είδα πως παίζουν και πως αντιμετωπίζουν την πίεση. Ήταν ενδιαφέρον και ωρίμασα ως παίκτης, επίσης».

Για τις προπονήσεις με τον Νικ Καλάθη σχολίασε χαμογελώντας: «Το απόλαυσα. Αν και προπονούταν λιγότερο κάποιες φορές. Γι' αυτό προσπαθούσα να τον "κλειδώσω". Ήθελα να ξεκουραστεί λίγο, αλλά δεν τον άφηνα. Μετά ανέβαζε στροφές και έδινε το 100%. Είχαμε έντονες "μάχες" στις προπονήσεις. Είχε πλάκα κι έμαθα πολλά από εκείνον».

Για τους Τσάβι Πασκουάλ και Ρικ Πιτίνο πρόσθεσε: «Είναι πολύ διαφορετικοί. Η μέρα με τη νύχτα, θα έλεγα. Ο Πασκουάλ ήταν περισσότερο της τακτικής. Θα προετοίμαζε την ομάδα πολύ καλά. Θα "έσπασε" κάθε σύστημα που είχαν οι αντίπαλοι. Ο Πιτίνο έδωσε περισσότερη ελευθερία. Είχαμε λιγότερα συστήματα και λιγότερη τακτική. Ίσως προετοιμαζόμασταν για τα παιχνίδια λιγότερο, και αυτό έδειξε να αποδίδει, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα. Παίζαμε πολύ καλύτερα με τον Πιτίνο. Ίσως χρειαζόμασταν αυτή την ελευθερία».

Όσο για το «Skywalker» που τον αποκαλούσε ο Αμερικανός προπονητής, τόνισε γελώντας: «Δεν ήταν μόνο αυτό. Είχα ίσως 4-5. Τού ήταν δύσκολο να μας λέει με τα επώνυμά μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.