Ρούμπιτ: «Δεν χρειάστηκε καν να σκεφτώ την πρόταση του Ολυμπιακού»

Ρούμπιτ: «Δεν χρειάστηκε καν να σκεφτώ την πρόταση του Ολυμπιακού»

Ρούμπιτ: «Δεν χρειάστηκε καν να σκεφτώ την πρόταση του Ολυμπιακού»
Ο νέος Αμερικανός του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Όταν ο Ογκουστίν Ρούμπιτ πήρε στα χέρια του την πρόταση του Ολυμπιακού, δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ πριν απαντήσει θετικά. Το γιατί το εξήγησε μιλώντας στο OlympiacosBC.gr, στην πρώτη του συνέντευξη ως μέλος των «ερυθρολεύκων».

«Είμαι ενθουσιασμένος για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου και σίγουρα πρόκειται για το βήμα παραπάνω», σχολίασε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ. «Στην πραγματικότητα όταν μου έγινε η πρόταση σχεδόν δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ. Ο Ολυμπιακός είναι μια ιστορική ομάδα, μια ομάδα που έχουν παίξει πολλοί, διαφορετικοί και σπουδαίοι παίκτες. Πάντα ήθελα να αγωνιστώ σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ξαναλέω, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα παίξω σε ένα ιστορικό κλαμπ όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τους οπαδούς, το προπονητικό επιτελείο και τους σπουδαίους συμπαίκτες που θα έχω».

Για τον 30χρονο παίκτη αυτή θα είναι η έκτη επαγγελματική του σεζόν και η πρώτη εκτός γερμανικών συνόρων! «Πράγματι θα είναι η πρώτη μου χρονιά εκτός Γερμανίας και ανυπομονώ για αυτό. Γνωρίζω πως όλα θα είναι διαφορετικά. O τρόπος ζωής θα είναι διαφορετικός, το μπάσκετ θα είναι διαφορετικό, ακόμη και με τους φιλάθλους θα είναι διαφορετικά! Ξέρω πως οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να γίνουν λίγο... ασυγκράτητοι! Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να παίξω έστω ως αντίπαλος στο ΣΕΦ, αλλά ξέρω πως βρίσκονται πάντα δυναμικά στο πλευρό της ομάδας. Ανυπομονώ να δώσω ότι έχω για τον Ολυμπιακό, να ‘βγάλω’ στο παρκέ τις ικανότητές μου, να παίξουμε ως ομάδα σκληρά και να πετύχουμε νίκες».

Ερωτηθείς για το ποιο στοιχείο του παιχνιδιού του θεωρεί πως είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα, απάντησε: «Η πολύλειτουργικότητά μου. Μπορώ να παίξω και στο ‘4’ και στο ‘5’. Μπορώ να παίξω μέσα στην ρακέτα και έξω από αυτή στην επίθεση. Μπορώ να κάνω τέτοια διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα υπάρχουν και στοιχεία που θέλω να βελτιώσω. Πάντα μπορείς να γίνεις καλύτερος σουτέρ και πάντα μπορείς να γίνεις πιο έξυπνος και πιο σοφός παίκτης. Θεωρώ πως αυτά τα στοιχεία έρχονται μέσω της εμπειρίας, όχι μόνο αγωνιζόμενος στο επίπεδο της Euroleague. Έχω αρκετή εμπειρία και νιώθω πως βελτιώνοντας μικρά πράγματα γίνεσαι καλύτερος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.