Λοκομοτίβ: Αμοιβαία επιθυμία Μπάνκι - Χάντερ για συνεργασία!

Λοκομοτίβ: Αμοιβαία επιθυμία Μπάνκι - Χάντερ για συνεργασία!
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, Λούκα Μπάνκι και Βινς Χάντερ θα ήθελαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, μετά την ΑΕΚ!

Οι δύο άνδρες πέρασαν μαζί την περσινή σεζόν στην ΑΕΚ, με τον Αμερικανό σέντερ να κάνει την καλύτερή του χρονιά έως τώρα, υπό τις οδηγίες του Ιταλού, ειδικά στην Ευρώπη και το Basketball Champions League.

Ο 24χρονος παίκτης είχε κατά μέσο όρο 18.0 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 1.3 κλεψίματα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA και κυριάρχησε στα αντίπαλα καλάθια, προσφέροντας εντυπωσιακές φάσεις, ενώ το ίδιο έκανε και στην Basket League, με 13.7 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα.

Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ θα ήθελε να τον διατηρήσει στις τάξεις της, ο ίδιος ένιωθε πως ο κύκλος του στους «κιτρινόμαυρους» έκλεισε και επιθυμία του είναι να αγωνιστεί σε ομάδα επιπέδου EuroCup ή Euroleague.

Τα δημοσιεύματα από την Ιταλία που τον θέλουν να είναι μια... ανάσα από την Βίρτους Μπολόνια είναι αρκετά, καθώς προπονητής στην ομάδα είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος τον είχε παίκτη στον Παναθηναϊκό το 2016, κι έχει εντυπωσιαστεί από την εξέλιξή του. Την υπόθεση αυτή χειρίζεται αποκλειστικά ο τζένεραλ μάνατζερ της Βίρτους και σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν έχει υπάρχει κάποια συμφωνία

Ο Χάντερ, όμως, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ακόμα ευρωπαϊκών ομάδων και μεταξύ αυτών είναι και η Λοκομοτίβ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, θα προσπαθήσει να μπει «σφήνα» στην Μπολόνια, αφού υπάρχει η κοινή επιθυμία και των δύο για συνεργασία. Ο Λούκα Μπάνκι ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Κουμπάν και ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αμερικανού. Ο Ιταλός γνωρίζει πολύ καλά τον Χάντερ από τη συνεργασία τους στη «Βασίλισσα» και ξέρει τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του. Μπορεί οι πιθανότητες τώρα να μην φαίνεται να είναι με το μέρος της, αλλά η Λοκομοτίβ θα κάνει την προσπάθειά της, για να τον ντύσει στα χρώματά της.

Το επεισόδιο που είχαν οι δυο τους προς το φινάλε της σεζόν μονοπώλησε για λίγο το ενδιαφέρον, όμως είναι αποδεκτό κι από τους δύο πως αυτό έγινε πάνω στην ένταση της στιγμής και πως μεταξύ τους υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, όπως είχε διαβεβαιώσει και ο Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξή που είχε δώσει στο gazzetta.gr, πριν αναχωρήσει για τη χώρα του με το τέλος της σεζόν.

Ο Ιταλός κόουτς θεωρεί πως ο Αμερικανός, μετά από όσα έδειξε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αξίζει μια ευκαιρία στην ομάδα που θα δημιουργήσει, ενόψει EuroCup, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης δεν είναι αρνητικός στο να δουλέψει ξανά μαζί με τον μέχρι πρότινος προπονητή του και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη «Λόκο».