Περέγκο στην EuroLeague Greece: «Ο Ράις έχει κίνητρο και θα τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό»

Περέγκο στην EuroLeague Greece: «Ο Ράις έχει κίνητρο και θα τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό»

Περέγκο στην EuroLeague Greece: «Ο Ράις έχει κίνητρο και θα τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό»
Ο μέχρι πρότινος προπονητής του Ταϊρίς Ράις στην Μπάμπεργκ, μιλάει στην EuroLeague Greece για τον νέο γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και εκφράζει την σιγουριά του ότι θα ανταποκριθεί 100% στη νέα σελίδα της καριέρας του.

Ο Φεντερίκο Περέγκο ήταν εκείνος που έδινε οδηγίες στο νέο απόκτημα των «πρασίνων» και σίγουρα έχει έναν λόγο παραπάνω να μιλήσει για τον Ταϊρίς Ράις μετά την υπογραφή του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Ιταλός τεχνικός ήταν επί σειρά ετών assistant coach στην Μπάμπεργκ μετά την έλευση του Αντρέα Τρινκιέρι αλλά στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν βρέθηκε να ηγείται του πάγκο της Μπροζε με την οποία έφτασε μέχρι και το Final 4 του BCL.

Μιλώντας στην EuroLeague Greece ξεκαθάρισε ότι ο Ράις είναι απόλυτα έτοιμος για να επιστρέψει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, εξέφρασε την σιγουριά του ότι θα πετύχει στον Παναθηναϊκό, ενώ υπογράμμισε επίσης, ότι μπορεί να παίξει εξίσου αποτελεσματικά και στις δύο θέσεις των γκαρντ.

«Τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα και τις ιδέες που θα έχει ο κόουτς Πεδουλάκης. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν τέλεια για τον Ταϊρίς, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Άλλωστε είναι ένας παίκτης που προσέχει πολύ το σώμα του και τη φυσική του κατάσταση. Από εκεί και πέρα πρόκειται για έναν μπασκετμπολίστα με ισχυρή προσωπικότητα, τεράστιο ταλέντο, ο οποίος μπορεί να σκοράρει και να πασάρει εξίσου εξαιρετικά. Ήμασταν πολύ τυχεροί που τον είχαμε στην Μπάμπεργκ. Χάρη σε εκείνον πήραμε πολλά ματς τα οποία κρίθηκαν στον πόντο παίρνοντας πάνω του τις τελευταίες προσπάθειες. Δεν φοβάται να πάρει την τελευταία επίθεση, αντίθετα θέλει τη μπάλα στα χέρια του» λέει αρχικά ο Περέγκο και συνεχίζει μιλώντας για τον ρόλο που θα έχει στον Παναθηναϊκό:

«Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο κόουτς Πεδουλάκης, αφού ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και μεγάλο βάθος. Πάντως είναι πολύ έξυπνος παίκτης και ξέρει πάντα τις ανάγκες που έχει η ομάδα. Όπως επίσης γνωρίζει και τι ακριβώς χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα του. Είναι πραγματικός νικητής» και μεταξύ άλλων τόνισε: «Από τη στιγμή που θέλει να κερδίζει πάντα θα αποδεχτεί τον ρόλο του. Όταν ήρθε στην Μπάμπεργκ ήξερε ότι ο Νίκος είναι ο πλέι μέικερ της ομάδας μας. Όμως δεν τον πείραξε. Σου είπα είναι έξυπνος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θεωρώ ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι στο επίπεδο της EuroLeague. Μην ξεχνάμε ότι ήταν τέτοιος παίκτης έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε Χίμκι, Μακάμπι και Μπαρτσελόνα. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αποδεχτεί τον ρόλο του...»

Ο Ταϊρίς Ράις αποκτήθηκε για να είναι το back up του Καλάθη και όπως είπε ο Ιταλός τεχνικός, πρόκειται για ένα combo guard που μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις της περιφέρειας: «Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις το ίδιο καλά. Μπορεί να σκοράρει, αλλά πραγματικά μπορεί και να πασάρει πολύ καλά. Θέλει να βάζει μέσα στο παιχνίδι όλους τους συμπαίκτες του και αυτό είναι ένα κομμάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει» είναι τα λόγια του Περέγκο, ο οποίος εξέφρασε την σιγουριά του ότι θα πετύχει! «Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει. Είναι δουλευταράς, όπως είπα προσέχει πολύ τον εαυτό του, προπονείται συνέχεια και όταν έρθει η στιγμή θα είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στα παιχνίδια της EuroLeague. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και πάλι. Εχει κίνητρο και μάλιστα μεγάλο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.