Το σουτ του Πάντερ... τον έφερε στον Ολυμπιακό

Το σουτ του Πάντερ... τον έφερε στον Ολυμπιακό

Το σουτ του Πάντερ... τον έφερε στον Ολυμπιακό
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον «Πάντερ πάντα από παντού» που αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρώτη επίσημη προσθήκη της σεζόν την ημέρα που το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις δύο προσφυγές του.

Η συγκεκριμένη κίνηση αρχικά έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα λόγω ότι έγινε την ίδια μέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση και εν συνεχεία αποτελεί και μία δήλωση του στυλ, «εδώ είμαι και δε χαμπαριάζω».

Μεταξύ μας εγώ θα προτιμούσα μία κανονική δήλωση από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο ώστε να ενημερώσουν για κάποια βασικά θέματα τον κόσμο της ομάδας, αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται πως θα συμβεί.

Ο Κέβιν Πάντερ ξεκαθαρίζω πως δεν αποτελεί τον ηγέτη που θα πάρει ο Ολυμπιακός, τον παίκτη που θα «σπρώξει» το μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο του καλοκαιριού.

Τα πολλά χρήματα θα πάνε στον «άσο».

Ο Πάντερ ήρθε να καλύψει τη θέση «2» μαζί με τον Σπανούλη ενώ θα υπάρξουν και διαστήματα που θα βρεθεί στο «3».

Ο Αμερικανός έφτιαξε το όνομά του στο Λαύριο, πήγε στην Πολωνία κι επέστρεψε στην ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το BCL. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν χρήματα να ανταποκριθούν στο αυξημένο του κασέ κι έτσι πήγε στην Βίρτους Μπολόνια.

Με χρονιά copy paste, ο Αμερικανός αύξησε κι άλλο τη χρηματιστηριακή του αξία αφού έκανε το back to back στο BCL και μάλιστα αναδείχτηκε MVP του Final 4.

Ο Μπλατ είδε στο πρόσωπο του 26άχρονου γκαρντ έναν παίκτη που μπορεί κυρίως να σουτάρει και με τους τρεις χαρακτηριστικούς τρόπους. Γενικά έχει επαφή με το αντίπαλο καλάθι, αλλά το «καλό του» είναι το σουτ.

Μπορεί να εκτελέσει μετά από σκριν μακριά από τη μπάλα (off ball), μπορεί να περιμένει τη δημιουργία κάποιου συμπαίκτη του και να σουτάρει στατικά (spot) ενώ διαθέτει και την ικανότητα να δημιουργήσει μόνος του τις προϋποθέσεις για σουτ και να εκτελέσει μετά από ντρίμπλα.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να κινηθεί μυστικά όπως συνηθίζει εξάλλου τα τελευταία καλοκαίρια και πρόσθεσε ένα κομμάτι του παζλ.

Λείπουν πολλά ακόμη και κυρίως λείπει αυτό το οποίο θα ηγηθεί στην περιφέρεια μαζί με τον Σπανούλη.

Είναι όμως μία αρχή. Είναι κάτι θετικό μετά από καιρό το οποίο σπάει κάπως την ησυχία που είχε δημιουργήσει την... ανησυχία στον κόσμο.

ΥΓ: Δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός κέρδισε μία νομική «μάχη».

ΥΓ 2: Θα... αλωνίσει ο Ιωάννου με το «Πάντερ πάντα από παντού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.