Έκανε 48 φορές τον... γύρο του κόσμου για την Μπασκόνια! (pic)

Έκανε 48 φορές τον... γύρο του κόσμου για την Μπασκόνια! (pic)

Έκανε 48 φορές τον... γύρο του κόσμου για την Μπασκόνια! (pic)
Η Μπασκόνια αποκλείστηκε στα προημιτελικά της Liga Endesa και ο δημοσιογράφος Ράφα Μουντιόν κρεμάει το μικρόφωνο του έχοντας περιγράψει όλους τους αγώνες της Μπασκόνια τα τελευταία 30 χρόνια!

Οι οπαδοί της Μπασκόνια, οι φίλοι του ισπανικού μπάσκετ, οι παράγοντες της ACB και οι Ισπανοί δημοσιογράφοι χαρίζουν τις τελευταίες ώρες ένα απίθανο διαδικτυακό... standing ovation στον Ράφα Μουντιόν, τον δημοσιογράφο του Radio Vitoria που έχει περιγράψει περισσότερους από 2.000 αγώνες της ομάδας τους σε όλες τις διοργανώσεις από τη σεζόν 1988-89 και πλέον βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από τον αποκλεισμό από τη Σαραγόσα.

Παρεμπιπτόντως, θα το έκανε από πέρσι όμως η ανάθεση του εφετινού Final 4 στη Βιτόρια έδωσε παράταση στην τεράστια καριέρα του πίσω από το μικρόφωνο με την ελπίδα ότι η Μπασκόνια θα έφτανε ως το τέλος της διαδρομής. Ο πρόωρος αποκλεισμός στα ισπανικά playoffs σήμανε το τέλος μιας τεράστιας καριέρας για τον Ράφα, ο οποίος έστειλε μήνυμα στα social media παρουσιάζοντας τις χιλιομετρικές αποστάσεις που κάλυψε τα τελευταία 30 χρόνια.

«Έπειτα από 2.050 παιχνίδια, 48.5 φορές τον γύρο του κόσμου και 2.5 ταξίδια στο φεγγάρι (σε χιλιόμετρα), έφτασα στο τέλος. Ευχαριστώ τον αδελφό μου, Ινιάκι Γκαραϊάλντε, πιστό σύντροφο. Σας ευχαριστώ όλους! Ήλθε η ώρα να χαλαρώσω».

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια του ημιτελικού Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές, οι φίλαθλοι που βρίσκονταν στη Fernando Buesa Arena σηκώθηκαν στο πόδι για τον χειροκροτήσουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.