Σλούκας: Η χρονιά εκτόξευσης και η Ευρώπη που θα... υποκλιθεί μπροστά του

Σλούκας: Η χρονιά εκτόξευσης και η Ευρώπη που θα... υποκλιθεί μπροστά του
Ο Κώστας Σλούκας έκανε την καλύτερη του σεζόν στην Euroleague και το φετινό καλοκαίρι η Ευρώπη πρόκειται να... υποκλιθεί μπροστά του για να τον πείσει να αλλάξει στέγη.

Ακόμα μια ευρωπαϊκή σεζόν έφτασε στο τέλος της και ακόμα μια ευρωπαϊκή σεζόν ο Κώστας Σλούκας έκανε βήματα προς τα πάνω. Είναι φανερό ότι ο Έλληνας γκαρντ γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος από την αρχή της καριέρας του και συνεχίζει και το κάνει με μοναδική συνέπεια. Τέλειωσε την σεζόν με ακόμα ένα Final 4, μέλος της καλύτερος πεντάδας και ένας εκ των πρωταγωνιστών της Euroleague.

Ο Σλούκας δεν χαρίζει τον χρόνο του σε κανέναν και το έχει αποδείξει αυτό. Δεν επαναπαύεται και φροντίζει κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερος μέσα στο παρκέ. Η κορυφή είναι ο μοναδικός του προορισμός και το έχει αποδείξει αυτό με την δουλειά του και τις αποφάσεις του. Το ταξίδι του είναι μακρύ και αν και βρίσκεται μόλις στα 29 του χρόνια έχει καταφέρει να κάνει πράγματα που οι υπόλοιποι μόνο να φανταστούν μπορούν. Με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε έχει γράψει ιστορία, έχει παίξει τελικούς, έχει κερδίσει τίτλους και έχει γίνει ο ηγέτης που ήταν γραφτό του να γίνει.

Το gazzetta.gr καταγράφει την πορεία του και όλα όσα κατάφερε φέτος, ενώ βάζει στο τραπέζι και όλα όσα ακούγονται για το μέλλον του, με το όνομα του πριν καν τελειώσει η σεζόν να κάνει τον γύρο της Ευρώπης.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ «ΤΡΥΠΗΣΕ» ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ

Ο Κώστας Σλούκας φέτος έκανε την καλύτερη του σεζόν στην Euroleague και αυτό αποδεικνύεται με αριθμούς. Έγινε ο απόλυτος ηγέτης της Φενέρμπαχτσε, πλέον τους ξέρει και τον ξέρουν καλά και κατάφερε να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης. Ο τελικός απολογισμός γράφει ακόμα ένα Final 4 στο πλούσιο βιογραφικό του, μια θέση στην καλύτερη πεντάδα, αλλά εκτός αυτού μετρά σε 33 αγώνες, 11.8 πόντους, με 44.9% στο τρίποντο και 4.7 ασίστ ανά παιχνίδι. Ο Σλούκας πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη και να παίρνει τις αποφάσεις που θέλει μέσα στο παρκέ.

Έχει δουλέψει πολύ, έχει πάρει αποφάσεις, έχει κριθεί, αλλά παράλληλα έχει μείνει δυνατός και έχει καταφέρει με να κλείσει τα αρνητικά στόματα και να αποδείξει περίτρανα τι είναι ικανός να κάνει μέσα στο παρκέ. Όλα όσα καταφέρνει είναι η απόδειξη αυτού. Τα επιτεύγματα και τα κατορθώματα δεν σταματούν και πλέον μπορεί να νιώθει δικαιωμένος με όλα όσα έχει επιλέξει να κάνει. Αυτή ήταν η 4η σεζόν του στην Τουρκία και κάθε χρόνος είναι και ένα βήμα προς τα πάνω για τον Σλούκα. Καταφέρνει να σπάει τα προσωπικά του ταβάνια, να γίνεται όλο και καλύτερος και να συνεχίζει να δείχνει τον χαρακτήρα που έχει δείξει ότι έχει.

Το φετινό, μετρώντας και τα δύο που πήγε και δεν αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν το 9ο Final 4 της καριέρας του Σλούκα. Έχει κατακτήσει τρεις κούπες και όντας μόλις 29 χρονών το όνειρο του Φραγκίσκου Αλβέρτη και των 5 τροπαίων είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Μπορεί φέτος να χάθηκε η ευκαιρία, αλλά το μέλλον είναι μπροστά του και θα έχει τις ευκαιρίες που χρειάζεται να γράψει ιστορία. Με ποια φανέλα θα επιχειρήσει να γράψει ιστορία είναι μια διαφορετική συζήτηση, αφού το συμβόλαιο του με την Φενέρμπαχτσε λήγει και όλη η Ευρώπη απλώνει στα πόδια του ευκαιρίες και χρήματα για να τον κάνει δικό της, χωρίς από αυτή την κουβέντα να λείπουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ «ΜΑΧΗ»

Με τον Σλούκα να μένει ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι, πριν καν τελειώσει η σεζόν, τα δημοσιεύματα και οι συζητήσεις είναι άπειρα. Είναι σίγουρο ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης θα προσπαθήσουν να τον κάνουν δικό τους. Ο Ελληνας γκαρντ θα έχει την δυνατότητα να συζητήσει και να ακούσει όλες τις πλευρές και μετά να αποφασίσει, αφού μπροστά του απλώνονται νέα δεδομένα. Η Φενέρμπαχτσε θα πορευτεί με τον Ομπράντοβιτς στο τιμόνι της και είναι κάτι από παραπάνω από σίγουρο ότι ο Σέρβος προπονητής θα θέλει να κρατήσει τον Σλούκα στα κιτρινόμαυρα για ακόμα πολλά χρόνια.

Το ότι μένει ελεύθερος έχει ήδη «ξυπνήσει» την Ευρώπη και τα δημοσιεύματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Από την Μπαρτσελόνα, στην οποία τον στέλνουν οι Ισπανοί, μέχρι όλες τις ρώσικες, την Εφές, την Αρμάνι Μιλάνο και φυσικά τις δύο ελληνικές. Είναι ξεκάθαρο ότι όλη η Ευρώπη θα απλώσει μπροστά στα πόδια του Σλούκα επιλογές και κανείς δεν ξέρει σίγουρα τι μπορεί να σκεφτεί και να μετρήσει ο διεθνής παίκτης. Οι δύο ελληνικές ομάδες αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο. Είναι σίγουρο πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα ήθελε να κάνει ένα τεράστιο μπαμ και να πάρει έναν κορυφαίο παίκτη της Euroleague, που παράλληλα έχει ανδρωθεί στον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η ιδιαίτερη σχέση του Σλούκα με τον Ολυμπιακό.

Ο παίκτης έζησε πολλά στα «ερυθρόλευκα», ανδρώθηκε και όταν αποφάσισε να αποχωρήσει πλήγωσε πολλούς στο Λιμάνι. Όλα αυτά φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός θα ήθελε να αρχίσει την ανασύνταξη του, μετά από όλα όσα έχουν γίνει την φετινή σεζόν, από ένα δικό του παιδί και έναν παίκτη που θέλει ολόκληρη η Ευρώπη. Με το ελληνικό μπάσκετ να βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο «αιώνιοι» θα ήθελαν να κάτσουν στο τραπέζι με τον Έλληνα άσο και να ακούσουν τα θέλω του. Το καλοκαίρι αναμένεται θερμό για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, αλλά και για τον Κώστα Σλούκα ειδικά. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σκέφτεται ο παίκτης και ποια θα είναι η τελική του απόφαση, μετά και από τα playoffs του τούρκικου πρωταθλήματος, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι θα χυθεί πολύ μελάνι και πάλι για εκείνον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.