Ο Ολυμπιακός πρέπει να φτιάξει ομάδα που θα δώσει απαντήσεις σε όλους

Ο Ολυμπιακός πρέπει να φτιάξει ομάδα που θα δώσει απαντήσεις σε όλους

Ο Ολυμπιακός πρέπει να φτιάξει ομάδα που θα δώσει απαντήσεις σε όλους
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τη διαμόρφωση του ρόστερ του Ολυμπιακού που δεν πρέπει να μείνει πίσω λόγω των δικαστικών θεμάτων που... τρέχουν.

Πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που αναλύσαμε μπάσκετ; Που αναφερθήκαμε σε πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, τακτικές κλπ;

Μήνας και βάλε...

Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν μήπως και στον Ολυμπιακό βάλουν σε δεύτερη μοίρα τα αγωνιστικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπισαν φέτος, έχοντας ρίξει όλο το βάρος στις δικαστικές διαμάχες με τις Αρχές του μπάσκετ.

Είναι κρίμα να κοροϊδευόμαστε... φέτος η ομάδα έπαιξε πολύ κακό μπάσκετ από όταν μπήκε ο Φεβρουάριος κι έπειτα. Οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν ενόψει της νέας σεζόν είναι πολλές και θα ήταν κρίμα όσα γίνονται εκτός παρκέ να τα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα.

Μερικές φορές δεν καταλαβαίνεις για πότε έχεις παρασυρθεί σε έναν στόχο αμελώντας άλλους (σημαντικότερους ή εξίσου σημαντικούς).

Ήρθε το ραντεβού των Αγγελόπουλων με τον Μιλουτίνοφ προχθές και λειτούργησε ως ξυπνητήρι. Στον Ολυμπιακό παράλληλα με τα θέματα που «τρέχουν», ασχολούνται και με την ουσία του αγωνιστικού κομματιού.

Η απόφαση να φωνάξουν πρώτα τον Σέρβο για ραντεβού οι πρόεδροι, δείχνει πόσο πολύ τον θέλουν την ομάδα. Στην κουβέντα δεν έγινε η παραμικρή νύξη για πρόταση από Μπαρτσελόνα κλπ. διότι πολύ απλά ο «Μίλου» εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει στον Πειραιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να ξέρω κάτι και εμπειρικά μιλώντας μόνο, θα μπουν σε διαδικασία να κουβεντιάσουν με άλλη ευρωπαϊκή ομάδα μόνο αν η πρόταση της αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ. Δε νομίζω πως θα υπάρξει ομάδα να προσφέρει τόσα χρήματα για το buy out.

ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ

Από εκεί και πέρα θεωρώ πως σε σχέση με τη διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν, δύο στοιχεία θα παίξουν βασικό ρόλο.

Το πείσμα και η πίεση.

Οι Αγγελόπουλοι με βεβαιότητα αναφέρω πως έχουν θιγμένο εγωισμό για όλη την αδικία την οποία αισθάνονται και θέλουν να φτιάξουν πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με την περσινή.

Θέλουν να προσθέσουν 2-3 παίκτες που θα στείλουν την ομάδα στο Final 4 στο Παρίσι.

Θέλουν μέσω μίας ευρωπαϊκής επιτυχίας να δείξουν πως «στην Ευρώπη που λειτουργούν όλα καλά, πρωταγωνιστούμε». Αυτό είναι το δικό τους σκεπτικό.

Πάμε και στην πίεση. Χωρίς αμφιβολία το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν, δεν τους άρεσε καθόλου. Σιγά σιγά ο Ολυμπιακός έχει «χτίσει» ένα μικρό έστω, μπασκετικό κοινό το οποίο αφουγκράζεται και καταλαβαίνει. Νομίζω πως οι ιδιοκτήτες της ομάδας αισθάνονται μία πίεση λόγω της άτιτλης τριετίας και λόγω αυτής της πίεσης και της αμφισβήτησης έχουν αποφασίσει να ανεβάσουν κάπως το μπάτζετ.

Με λίγα χρήματα περισσότερα και κυρίως με αναπροσαρμογή κάποιων από τα υπάρχοντα συμβόλαια θα μπορέσουν να φέρουν δύο παίκτες «πενταδάτους». Η ομάδα έχει ανάγκη από δύο βασικούς παίκτες, από δύο πρωταγωνιστές.

Τώρα πως θα καταφέρουν αυτή την αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων είναι κάτι που απασχολεί τους ίδιους.

Τον κόσμο του Ολυμπιακού τον ενδιαφέρει να δει στο αγωνιστικό κομμάτι, ομάδα και παίκτες που να τον εμπνέουν.

Φυσικά και τον ενδιαφέρει η νομιμότητα, αλλά θέλει και στο παρκέ να δει κάτι με το οποίο θα ταυτιστεί.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν θα δικαιωθεί ή όχι ο Ολυμπιακός. Το έχω γράψει δεκάδες φορές. Με σιγουριά ξέρω πως έχει προξενήσει μεγάλο πανικό στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας. Πανικό και φόβο...

ΥΓ 2: Όταν συναντηθεί ο Μπλατ με τους Αγγελόπουλους και μιλήσουν για μπάτζετ κλπ., θα ξεκινήσει κι ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Μέχρι τότε οι μάνατζερ θα προτείνουν παίκτες και θα τους «σπρώχνουν» μέσω δημοσιευμάτων. Φτάσαμε στο 2019 και κάποιοι ατζέντηδες είναι «κολλημένοι» σε τακτικές του 1999.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.