Κλάιμπερν: «Κομπλιμέντο η σύγκριση με τον Αντετοκούνμπο»!

Κλάιμπερν: «Κομπλιμέντο η σύγκριση με τον Αντετοκούνμπο»!
Ο MVP του Final 4 της Βιτόρια, Ουίλ Κλάιμπερν εξήγησε στην EuroLeague Greece ότι ο ίδιος και ο Κόρι Χίγκινς είναι… καλύτεροι από τους Splash Brothers, ευχαριστώντας τον Εργκίν Αταμάν για τη σύγκριση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

ΒΙΤΟΡΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

Αν υπάρχει μια ομάδα στην EuroLeague που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ότι τίποτα δεν τελειώνει πριν από την απονομή, αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ που πριν από τον θρίαμβο στη Βιτόρια μετρούσε τρεις κατακτήσεις, τρεις χαμένους τελικούς και εννιά χαμένους ημιτελικούς από τη σεζόν 2000-01! Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα στην «ομάδα του στρατού» είναι ότι μόνο δυο αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός της EuroLeague κρίνουν αν η χρονιά είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη και ο Ουίλ Κλάιμπερν συνδύασε την εφετινή αγωνιστική εκτόξευσή του με το όγδοο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Ρώσων.

Το poster κάρφωμα στον Έντι Ταβάρες ήταν η φάση του Final 4 και το τρίποντο παραλήρημα στον τελικό με την Αναντολού Εφές έκανε πιο εύκολη τη ζωή της ΤΣΣΚΑ που επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από το 2016. Ο MVP του Final 4 ήταν… ξεκάθαρος μιλώντας στην EuroLeague Greece για τη σύγκριση με τους Στεφ Κάρι - Κλέι Τόμπσον κι αναφέρθηκε στην ατάκα του Εργκίν Αταμάν που βάζει στην εξίσωση τον ίδιο και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πριν από τον τελικό, ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι σαν τους Μπακς και ο Κλάιμπερν παίζει σαν τον Αντετοκούνμπο. Πως εξηγείς αυτή τη σύγκριση;
«Σίγουρα δεν είμαι τόσο μακρύς όσο ο Γιάννης όμως ευχαριστώ τον κόουτς για το κομπλιμέντο»!

Τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για την ΤΣΣΚΑ και για εσένα προσωπικά, με δεδομένο ότι η ομάδα σου δέχτηκε την αμφισβήτηση μέσα στη χρονιά;
«Όλο τον χρόνο δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όλο τον χρόνο παλέψαμε για να τα καταφέρουμε, το πιστέψαμε και στο τέλος πετύχαμε! Νιώθω υπέροχα! Δεν έχει σημασία τι ακούγεται για εμάς… Στο τέλος της ημέρας, η EuroLeague ήταν ο στόχος μας και τώρα την έχουμε στα χέρια μας».

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ ήταν η Εφές ή η πίεση;
«Ποια πίεση»;

Η πίεση του να κατακτήσετε την EuroLeague…
«Ποια πίεση; Δεν υπάρχει καμία πίεση! Είμαστε μια ομάδα κι εσείς θέλετε να μας βάζετε ταμπέλες. Δεν νιώθουμε καμία πίεση γιατί, ακριβώς ξέρουμε ποιοι είμαστε».

Στον τελικό σταμάτησες στα 4/6 τρίποντα ενώ ο Χίγκινς είχε 4/5. Την είδατε… Splash Brothers;
«(γέλια) Ο Κόρι είναι ο άνθρωπός μου! Έβαλε το πρώτο, έβαλε το δεύτερο… Γύρισα και του είπα "συνέχισε να σουτάρεις, σήμερα είναι η μέρα μας"»!

Καλύτερο δίδυμο; Κάρι – Τόμπσον ή Κλάιμπερν – Χίγκινς;
«Σίγουρα εγώ και ο Χίγκινς! Σίγουρα (γέλια)»!