Ίβκοβιτς: «Η Εφές παίζει καλύτερα απ' όλους, πιο έμπειρη η ΤΣΣΚΑ»

Ο σπουδαίος Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε την ανάλυση του τελικού (21:30) της ΤΣΣΚΑ με την Εφές και ανέφερε πως θα γίνει ένα κλειστό ματς ανάμεσα σε 2 πολύ διαφορετικές ομάδες.

Ίβκοβιτς: «Η Εφές παίζει καλύτερα απ' όλους, πιο έμπειρη η ΤΣΣΚΑ»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Εuroleague μίλησε ο θρύλος της διοργάνωσης, Ντούσαν Ίβκοβιτς (πήρε 2 τίτλους με τον Ολυμπιακό) και σχολίασε τα όσα έγιναν στους 2 ημιτελικούς, αλλά και αυτά που περιμένει να δει στον τελικό της ΤΣΣΚΑ με την Εφές.

Αρχικά ανέφερε: «Όπως πάντα ο κόσμος λέει πως όλες οι ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες να πάρουν τη Euroleague. Αλλά τακτικά υπήρχαν εκπλήξεις στους ημιτελικούς. Η ΤΣΣΚΑ χρησιμοποίησε την εμπειρία της στα τελευταία λεπτά για να νικήσει τη Ρεάλ και μετά από αυτό έλεγξε το ματς. Από την άλλη η Φενέρ είχε πολλούς τραυματισμούς. Είναι μια έμπειρη ομάδα με πολλές συμμετοχές σε Final 4 και έναν τίτλο. Αλλά η Εφές άξιζε τη νίκη και ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα. Παίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε»

Για τον τελικό: «Αν η ερώτηση είναι ποιος θα νικήσει τον τελικό, έχουμε 2 διαφορετικές ομάδες. Η Εφές είναι στον τελικό για πρώτη φορα και μετά από πολλά χρόνια σε Final 4. Η ΤΣΣΚΑ είναι πιο έμπειρη, έχει κάνει καλες αλλαγές στο ρόστερ και παίζουν καλά. Η Εφές έχει την καλύτερη συνοχή στα γκαρντ που είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο μπάσκετ. Νομίζω πως θα είναι ένα κλειστό ματς ανάμεσα σε πολύ διαφορετικές ομάδες. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι φαβορί. Θα είναι κλειστό ματς όπου η αμυντική φιλοσοφια της ΤΣΣΚΑ και οι αλλαγές με τον Χάινς μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι αστέρες της δείχνουν κουρασμένοι αλλά είδαμε τι συμβαίνει στον ημιτελικό. Η Ρεάλ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ και πήρε το ματς στο τέλος».