Αταμάν: «Η ΤΣΣΚΑ είναι σαν τους Μπακς και ο Κλάιμπερν ο Αντετοκούνμπο»!

Αταμάν: «Η ΤΣΣΚΑ είναι σαν τους Μπακς και ο Κλάιμπερν ο Αντετοκούνμπο»!

Αταμάν: «Η ΤΣΣΚΑ είναι σαν τους Μπακς και ο Κλάιμπερν ο Αντετοκούνμπο»!
Ο Εργκίν Αταμάν δεν σταμάτησε να λέει πως θα πάρει το τρόπαιο της Euroleague και παρομοίασε τις ομάδες του Final 4 με αυτές του ΝΒΑ!

ΒΙΤΟΡΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

«Έχω παίξει σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και δεν έχω χάσει κανέναν! Έχω κερδίσει το EuroCup, το Saporta και το EuroChallenge. Με όλο τον σεβασμό στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν με ενδιαφέρει απλώς να παίξω στον αυριανό τελικό, θέλω να κατακτήσω το τρόπαιο» εξήγησε ο Τούρκος προπονητής ενόψει του αυριανού (19/5) τελικού με την ΤΣΣΚΑ, υπενθυμίζοντας τις επιτυχίες του με τη Σιένα, την Μπεσίκτας και τη Γαλατάσαραϊ.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στην Εφές: «Υπάρχει πίεση και είναι δεδομένο. Η περσινή χρονιά ήταν ένα σοκ για τον οργανισμό, φέτος όμως κάναμε όλες τις στρατηγικές κινήσεις για να επιστρέψουμε. Φυσικά υπάρχει πίεση, κάθε παιχνίδι μας είναι σαν τελικός. Θέλουμε να κερδίσουμε».

Ο Αταμάν ρωτήθηκε για την απόδοση του Βασίλιε Μίτσιτς: «Ο Μίτσιτς κάνει σπουδαία σεζόν. Όταν αρχίσαμε να χτίζουμε την ομάδα, είχε ίδιο ρόλο με τη Ζάλγκιρις. Όταν ήλθε ο Σέιν είχε κάποια προβλήματα και ο Μίτσιτς άρχισε να δουλεύει σκληρά, ταιριάζει στα συστήματά μας, κάθε μέρα βελτιώνεται, παίζει καλά σε άμυνα και επίθεση, μπορεί να παίξει ως 1 και 2, είμαι χαρούμενος για αυτόν, κάνει εξαιρετική χρονιά και μας έχει βοηθήσει να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Επίσης είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι το πρώτο Final 4 για την ομάδα μου κι εμεένα. Όλη τη χρονιά προσπαθήσαμε να παίξουμε διασκεδαστικό μπάσκετ και με τη Φενέρ κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και με την ΤΣΣΚΑ το ίδιο και να το απολαύσουμε και να το απολαύσει και ο κόσμος. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη, όπως και η Φενέρ η καλύτερη ομάδα. Είναι σαν τον Πόποβιτς με τους Σπερς! Εμείς φέτος παίζουμε όπως οι Ουόριορς. Αλλά ξέρουμε πως κι η ΤΣΣΚΑ είναι σαν τους Μπακς και ο Κλάιμπερν παίζει όπως ο Αντετοκούνμπο. Έχουμε τη στήριξη της Βιτόιρια γιατί έχουμε 3 παίκτες που έπαιζαν στην Μπασκόνια. Πιστεύω πως και οι οπαδοί της Φενέρ θα μας στηρίξουν. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με εμάς και την Φενέρ στην Τουρκία. Αλλά όταν σηκώνεται τούρκικη σημαία ψηλά, όλοι είναι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Έχω κάθε σεβασμό για την ΤΣΣΚΑ, το επιτελείο και τους παίκτες μας. Είναι ο πρώτος μας τελικός και θα τον νικήσουμε».

Για το ποσοστό στο τρίποντο: «Βελτιωθήκαμε πολύ μέσα στη χρονιά. Τα στατιστικά βελτιώνονται, ειδικά στο δεύτερο μέρος της σεζόν, που ο Σέιν επέστρεψε κι έπαιξε υπέροχο μπάσκετ. Έχουμε πολλούς περιφερειακούς παίκτες, που πάνε στη ρακέτα και κυκλοφορούν την μπάλα. Βρίσκουμε ελεύθερα σουτ. Δεν είναι έκπληξη για εμάς, αυτό είναι το στυλ μας. Οι Μοερμάν και Μότουμ είναι επίσης καλοί σουτέρ. Θα συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι και σε κάθε ματς θα βελτιώνουμε κι άλλο το ποσοστό μας».

Για το ότι έχουν μια ημέρα προετοιμασίας για τον τελικό: «Θα αναλύσουμε τον αντίπαλό μας και θα κάνουμε την προετοιμασία μας. Είναι ένας τελικός κι όπως είπε ο Σέιν δεν υπάρχει ξεχωριστή τακτική. Σίγουρα και οι δύο ομάδες θα δώσουν το 100% και κα΄ποιοι παίκτες θα είναι έτοιμοι και θα πάρουμε το τρόπαιο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.