Αταμάν: «Δεν θυμάμαι τη Φενέρ να χάνει έτσι, παίζουμε όπως οι Ουόριορς»!

Αταμάν: «Δεν θυμάμαι τη Φενέρ να χάνει έτσι, παίζουμε όπως οι Ουόριορς»!
Απολαυστικός ήταν ο Εργκίν Αταμάν στην Συνέντευξη Τύπου! Υποστήριξε πως δεν θυμάται χειρότερη Φενέρ εδώ και 2-3 χρόνια, αποθέωσε τους παίκτες του και κυρίως τον Λάρκιν, ενώ τόνισε πως η Εφές παίζει μοντέρνο μπάσκετ, όπως οι Ουόριορς!

Ο Τούρκος προπονητής είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου: «Σε όλα τα ματς παίζουμε επιθετικά στην άμυνα και ήμασταν καλοί πάνω στον Ντίξον, που είναι καλός της Φενέρ. Είχαμε θέμα με τον Έρικ Γκριν και τον Γκούντουριτς, που ήταν έκπληξη για εμάς, αλλά σταατήσαμε τον Ντίξον και τον Σλούκα. Κάθε φορά κυκλοφορούσαμε καλά την μπάλα. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ. Αρκετοί με ρώτησαν αν θα παίξω έτσι και στο δεύτερο μερος. Ναι, έςτσι είναι το μοντέρνο μπάσκετ, το μπάσκετ οτυ ΝΒΑ. Παίξαμε το ίδιο και στο δεύτερο μέρος, ο Λάρκιν και ο Μίτσιτς είχαν τον έλεγχο, οι Ντάνστον και Μοερμάν ήταν πολύ καλοί, όπως και ο Μότουμ που ήταν εκτός για καιρό. Έχουμε ακόμα ένα ματς για το τρόπαιο!».

Για τον Λάρκιν τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο! Θεαματικός! Αλλά αυτό δεν είναι έκπληξη, παίζει έτσι εδώ και 2-3 μήνες, έκανε φοβερά ματς με την Μπαρτσελόνα, όπως και στην Τουρκία. Νικήσαμε με 34 πόντους στην Μπαρτσελόνα. Δεν σκοράρει μόνο, μοιράζει και την μπάλα, παίζει καλή άμυνα. Παίζει για την ομάδα!».

Για τον Ντάνστον, αλλά και τα φάουλ του Σλούκα, πρόσθεσε: «Ο Μπράιαντ παίζει έτσι σε όλη του την καριέρα. Πέρυσι επίσης ήταν ο καλύτερος στα κοψίματα, αλλά δεν είχε την ομάδα που έπρεπε γύρω του. Φέτος, καταλαβαίνει το ρόλο του και του είναι εύκολο στο πικ εν ρολ με τους Λάρκιν, Μίτσιτς, Σίμον και Μπομπουά. Αμυντικά, θυσιάζεται πολύ και αυτός είναι ο ρόλος του στην ομάδα. Είναι ο Φερνάντο Μουσλέρα μας (τερματοφύλακας της Γαλατά) κάθε φορά που είναι στη ρακέτα. Όσο για τον Σλούκα, δεν είναι η στατηγική μου να φτιάχνω ένα πλάνο για έναν παίκτη μόνο. Ήταν καλό για εμάς το πρόβλημα με τα φάουλ του».

Για τον Ερικ Γκριν και ποιος άλλος τού έκανε έκπληξη από την Φενέρ και την γνώμη του για την αντίπαλο, δήλωσε: «Πιστεύω πως η Φενέρ δεν έπαιξε καλά απόψε,καθώς όλη τη χρονιά παίζει φανταστικά. Δεν θυμάμαι τη Φενέρ να χάνει ματς έτσι τα τελευταία 2-3 χρόνια. Δεν είναι εύκολο για την άλλη ομάδα. Άρχιζε να χάνει αυτοπεποίθηση. Είχαμε τον Λάρκιν, τον Μίτσιτς, τον Άντερσον... Η Φενέρ εγκατέλειψε. Ο Γκριν ήταν έκπληξη γιατί δεν περίμενα να είναι στην πεντάδα κι έπαιξε πολύ καλά. Και ο Γκούντουριτς ήταν. Στο τέλος, όμως, ήμασταν αποτελεσματικοί, ειδικά στην επίθεση».

Για το αν προτιμά ΤΣΣΚΑ ή Ρεάλ στον τελικό, σχολίασε: «Δεν θέλω να δώσω κίνητρο σε καμία από τις δύο (γέλια). Και οι δύο είναι πολύ δυνατές, έχουν σταρ στο ρόστερ τους και έμπειρους προπονητές. Η Ρεάλ είναι η περσινή πρωταθλήτρια. Δεν θα είναι εύκολο. Απόψε θα κατάλαβαν τι μπάσκετ παίζουμε και πως δεν κάνουμε πλάκα. Θα προετοιμαστούν κι εκείνοι όπως κι εμείς. Στην κανονική διάρκεια, χάσαμε στο τέλος του ματς, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πριν έρθουμε εδώ είπα στους παίκτες μου πως αν πάμε τελικό, αυτή τη φορά είναι η ώρα μας!».

Για το αν αγόρασε τα εισιτήρια για την Ίμπιζα, είπε: «Δεν χρειαζόμαστε εισιτήρια, γιατί ήρθαμε εδώ με τον χορηγό μας, την Turkish Airlines. Αν υποσχεθώ κάτι, τελείωσε! Θα πάμε εκεί και μετά θα προετοιμαστούμε για τα τούρκικα playoiffs».

Για το ότι πέρυσι ήταν η τελευταία ομάδα στην Euroleague και φέτος κοντά στο τρόπαιο, κατέληξε: «Με τέτοια ατμόσφαιρα εδώ, η Φενέρ είχε πίεση. Όχι εμείς. Παίζουμε μοντέρνο μπάσκετ όπως στο ΝΒΑ, όπως παίζουν οι Γκόλντεν Στέιτ, που έχουν πάρει πολλά πρωταθλήματα. Δίνω στους παίκτες μου ελευθερία, αλλά μέσα στη δική μου στρατηγική. Ο Λάρκιν φυσικά δεν άρχισε καλά τη χρονιά, αλλά μετά έδειξε πως είναι η ομάδα του αυτή και το μπάσκετ που παίζει. Ελπίζω πως θα πάρουμε το τρόπαιο με αυτό το μπάσκετ».