Ο Ομπράντοβιτς στο meeting της Euroleague στη Βαρκελώνη

Ο Ομπράντοβιτς στο meeting της Euroleague στη Βαρκελώνη

Gazzetta team
Ο Ομπράντοβιτς στο meeting της Euroleague στη Βαρκελώνη
Το Euroleague Basketball Advisory Council συνεδρίασε στην Βαρεκλώνη για τρίτη φορά και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε το «παρών», μεταξύ άλλων.

Σκοπός του meeting είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση της Euroleague, του EuroCup, αλλά και του Adidas Next Generation Tournament, μέσω των συζητήσεων με εμπλεκόμενα πρόσωπα, από διάφορους τομείς.

Στη συνάντηση βρέθηκαν ο προπονητής της Φενέρ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο διαιτητής Λουίτζι Λαμόνικα, ο πρόεδρος της Ζαλγκίρις Παούλιους Μοτιεγιούνας, ο πρώην παίκτης και managing director της Ένωσης Παικτών Euroleague (ELPA) Μποστιάν Νάχμπαρ, ο managing director της German Racing Γιαν Πόμερ και ο commercial director της Formula E Γιάννης Ανδρεόπουλος. Ο προπονητής της Άλμπα Βερολίνου, Άιτο Γκαρσία Ρενέσες, και ο αντιπρόεδρος της EMEA, Πολ Γκιλς, δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο meeting.

«Για μένα, από όλα τα meetings, αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον κι ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτό. Έχουμε διαφορετικές απόψεις με τον ίδιο στόχο, κάτι που βελτιώνει το προϊόν μας. Διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, αλλά είναι ωραίο, γιατί συζητάμε και βλέπουμε όλες τις εκδοχές και μπορούμε να βρούμε ένα κοινό σημείο», είπε ο Μοτιεγιούνας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν αφορούσαν προτάσεις για αλλαγές κανόνων και κανονισμών, ιατρικά θέματα και προφυλάξεις από τραυματισμούς και διάφορα σενάρια για τα instant replay reviews.

«Η κύρια ιδέα είναι η βελτίωση του προϊόντος για όλους, για τους προπονητές, τους παίκτες και φυσικά τους οπαδούς, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι», σχολίασε ο Λαμόνικα.

Ο Νάχμπαρ πρόσθεσε: «Είναι ωραίο να έχω την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα υψηλού επιπέδου meeting και να συζητήσουμε διάφορα θέματα που προκύπτουν. Νομίζω πως η Euroleague έπραξε έξυπνα με το να προσκαλέσει ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα για να συζητήσουν διάφορα θέματα, ώστε να βελτιωθεί η λίγκα. Νομίζω πως αυτό είναι απαραίτητο για την εξέλιξη της και μού αρέσει αυτό το κόνσεπτ. Στη Σλοβενία λέμε πως "πολλά μυαλά γνωρίζουν πολλά πράγματα"».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.