Μπαρτσελόνα: Έκανε το βήμα αλλά όχι το άλμα! (pics & vids)

Μπαρτσελόνα: Έκανε το βήμα αλλά όχι το άλμα! (pics & vids)
Η Μπαρτσελόνα κλείνει πέντε χρόνια χωρίς ευρωπαϊκή επιτυχία, έφτασε μια ανάσα από το φετινό Final 4 της Euroleague, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κάνει το άλμα της επιτυχίας.

Μια καταπληκτική σειρά μεταξύ Εφές και Μπαρτσελόνα έφτασε στο τέλος της και έγινε το κερασάκι σε ακόμα μια εξαιρετική τούρτα. Οι Τούρκοι μετά από 18 χρόνια βρίσκονται στο Final 4 και άφησαν τους Ισπανούς να ψάχνουν γιατί αυτή την φορά έφτασαν στην πηγή και νερό δεν ήπιαν.

Οι Ισπανοί κατάφεραν και ξεκόλλησαν από τον βάλτο που είχαν βρεθεί τις τελευταίες δύο σεζόν, αλλά και πάλι έμειναν εκτός από το Final 4 συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο 5 χρόνια μακριά από την τελική φάση της διοργάνωσης. Το ταξίδι που είχαν να διανύσουν ήταν μεγάλο, από το 2014 και εκείνον τον... καταραμένο ημιτελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι τις δύο περασμένες σεζόν που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αποτυχημένες, οι Καταλανοί έφτασαν στο σημείο να παίζουν την πρόκριση τους σε έναν τελικό και έδειξαν ότι ξεπέρασαν την βαθιά κρίση που βιώνουν, αλλά ακόμα χρειάζονται κάτι ακόμα για να φτάσουν μέχρι τους κορυφαίους τέσσερις.

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε σε βαθιά κρίση και αυτό το ξέρουν καλά άπαντες στην Βαρκελώνη. Μια ομάδα του μεγέθους των Καταλανών έχει μείνει εκτός τα τελευταία πέντε χρόνια από το Final 4 και μέσα σε αυτά οι αποτυχίες ήταν εκκωφαντικές. Οι Ισπανοί πέρασαν από όλα τα στάδια, είχαν αποτυχίες, αλλά φέτος έδειξαν ότι πάτησαν πιο γερά στα πόδια τους, βρήκαν στοιχεία που είχαν χάσει και πάλεψαν για μια θέση στο Final 4 μέχρι το τέλος. Η Εφές έγινε ανυπέρβλητο εμπόδιο, το σύνολο του Αταμάν έδειξε ότι δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την στιγμή της και να βρεθεί στην Βιτόρια, ξεπερνώντας έναν... βραχνά 18 ετών.

Κάπου εκεί οι παίκτες και το σύνολο της Μπαρτσελόνα έδειξαν ότι κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια από τον πάτο που είχαν βουτήξει και πλέον βρήκαν την παλιά τους δυναμική, χωρίς όμως και πάλι να καταφέρουν να επιστρέψουν στο Final 4.

ΣΕΖΟΝ 2013/14

Τελευταία φορά που είχε βρεθεί σε Final 4 η Μπαρτσελόνα ήταν η σεζόν 2013/14, όταν με 3-0 είχε αποκλείσει την Γαλατάσαραϊ. Εκεί απέναντι της βρήκε αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης και ο ισπανικός εμφύλιος θα γινόταν το τελευταίο ματς των «μπλαουγκράνα» σε αυτό το επίπεδο. Η ήττα ήταν ισοπεδωτική και η «Βασίλισσα» νίκησε με 100-62 σε ένα ματς... καταραμένο. Από τότε η «Μπάρτσα» προσπαθεί να επιστρέψει, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο για εκείνη. Οι αποτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη και ενώ άπαντες ψάχνουν λύσεις, ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν ολοκληρωτικά την κρίση και να γευτούν την χαρά της επιτυχίας.

ΣΕΖΟΝ 2014/15

Η επόμενη σεζόν ήταν εκείνη που γράφτηκε ιστορία στο ΣΕΦ. Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός τέθηκαν αντιμέτωποι στα playoffs της σεζόν, οι Ισπανοί κέρδισαν το πρώτο ματς και όλα έδειχναν ότι το έργο τους θα είναι εύκολο. Λογάριασαν όμως χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το come back νίκησαν τρία συνεχόμενα παιχνίδια και ήταν εκείνοι που πήγαν στο Final 4 τελικά, αφήνοντας εκτός τους Ισπανούς, με ένα καλάθι στην εκπνοή του χρόνου.

ΣΕΖΟΝ 2015/16

Νέα πρόσωπα, νέες προσδοκίες για την Μπαρτσελόνα, που τελικά είχε την ίδια τύχη, με την προηγούμενη σεζόν. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν η αντίπαλος του συνόλου του Τσάβι Πασκουάλ και έκανε την έκπληξη της σεζόν. Μπορεί οι «μπλαουγκράνα» να έκαναν το 2-1 στην σειρά και να κρατούσαν την τύχη της σειράς στα χέρια τους, δεν κατάφεραν όμως να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν έμειναν εκτός του Final 4 σκορπίζοντας απογοήτευση στον κόσμο τους.

ΣΕΖΟΝ 2016/17

Οι Καταλανοί ντύνουν στα χρώματα τους τον άνθρωπο που τους «σκότωσε» την προηγούμενη σεζόν, με τον Μπαρτζώκα να αναλαμβάνει την τύχη τους, αλλά το αποτέλεσμα να είναι το χειρότερο δυνατό. Οι ατυχίες και οι τραυματισμοί που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον έκαναν τα πάντα δύσκολα για την Μπαρτσελόνα και το αποτέλεσμα ήταν και πάλι απογοητευτικό. Έκλεισε την σεζόν με ρεκόρ 12 νίκες και 18 ήττες και όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε την ευκαιρία να παίξει στα playoffs, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της.

ΣΕΖΟΝ 2017/18

Μετά από αυτή την καταστροφική σεζόν όλοι πίστεψαν ότι θα υπάρξει αντίδραση και η συνέχεια θα είναι καλύτερη για ένα ιστορικό σωματείο, αλλά έκαναν λάθος. Τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα και αυτό ήταν δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Για ακόμα μια φορά οι ήττες διαδέχονταν η μια την άλλη και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα... κατάφεραν να έχουν χειρότερο ρεκόρ από την προηγούμενη σεζόν και ουσιαστικά να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια στο τέλος. Τελικός απολογισμός 11 νίκες και 19 ήττες στην κανονική διάρκεια και ακόμα μια αποτυχημένη σεζόν πέρασε στην ιστορία.

Όπως ήταν φυσικό ένας σύλλογος όπως η Μπαρτσελόνα ήθελε να αντιδράσει, το προσπάθησε και κατάφερε η φετινή σεζόν να είναι διαφορετική σε σχέση με τις τελευταίες.

ΣΕΖΟΝ 2018/19

Επιτέλους αντίδραση για την Μπαρτσελόνα, με καλύτερο μπάσκετ και μια δυναμική από τα... παλιά. Ο Πέσιτς έφτιαξε ένα σύνολο με ταλέντο και όρεξη και αυτό φάνηκε και μέσα στο παρκέ. Η σεζόν πήγε καλά για την ομάδα της Βαρκελώνης που τελικά πήρε την 5η θέση και τέθηκε αντιμέτωπη με την ανεβασμένη Εφές.

Οι δυο ομάδες έδωσαν σκληρή «μάχη» μεταξύ τους, οι δύο έδρες έσπασαν και τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να επικρατήσουν στο 5ο ματς και να είναι εκείνοι που θα παίξουν στο Final 4. H προσπάθεια ανασύνταξης της Μπαρτσελόνα έδειξε να γίνεται πράξη, η ανταγωνιστικότητα και το ένστικτο επέστρεψε, αλλά στο τέλος η Εφές απέδειξε ότι αξίζει να βρεθεί στην επόμενη φάση.